Vypsaná fixa pokřtí vinyl ke své poslední desce. Akce bude zdarma

Praha – Vypsaná fixa vydala své poslední album Tady to někde je v únoru. Nyní jej doplní o klasickou vinylovou desku, v níž bude vložen i výpravný booklet mapující příběh nahrávání posledního počinu oblíbené české kapely. Vinyl pokřtí na konci května na pontonu na Střeleckém ostrově a zahraje k tomu i akustický set.

Vypsaná fixa vydává vinyl ke své poslední desce Tady to někde je. Součástí bude i výpravný booklet, který mapuje příběh nahrávání tohoto alba. Křest desky proběhne na pontonu na Střeleckém ostrově a kapela jej doprovodí akustickým setem. Lákavá akce je navíc zcela zdarma.

„Vinyl k naší poslední desce se opravdu povedl a máme z něj velkou radost. Díky většímu formátu vyniká "čistý" vizuál našeho kytaristy Mejly a vše dokresluje netradiční bílá barva samotné desky. V obalu je vložen i speciální sešit a každý, kdo vinyl koupí, si může ve volném čase přečíst příběh vzniku nahrávky Tady to někde je,“ říká za skupinu Márdi.

„Napadlo nás, že takhle povedená záležitost by si zasloužila speciální akci pro naše fanoušky, protože již mnoho z nich ví, že vinylový bůh je šampion. A tak vinyl pokřtíme samostatně. Každý, kdo přijde 31. května na ponton na Střeleckém ostrově, si ho může koupit za speciální cenu 299 korun. Kdo chce, může si k tomu pořídit i lístek na koncert do Velký Lucerny – celej tenhle balíček ho vyjde na pět stovek, a ještě ke všemu tam budeme my, a rádi každýmu desku podepíšeme pro něj nebo pro někoho nebo pro každýho, komu bude určen. Před tím zahrajeme cca půlhodinovej akustickej koncert a úplně nejlepší na tom je, že celá akce je zadarmo a jediný, co člověk potřebuje, jsou chuť a nohy,“ dodává Márdi.

Léto pro Vypsanou fixu bude plné festivalového koncertování. Na konci října poté vyrazí na druhou část turné Tady to někde je, které čítá celkem šestnáct koncertů po velkých městech včetně Prahy, kde vystoupí ve velkém sále Lucerny.

Křest vinylové desky Tady to někde je proběhne 31. května na pontonu na Střeleckém ostrově.

Termíny Tady to někde je tour 2017:

27. 10. 2017       Zlín – Masters of Rock Café28. 10. 2017       Herálec – KD (společně s Mňága a Žďorp)  3. 11. 2017      Havlíčkův Brod – Oko  4. 11. 2017      Ústí nad Labem – Doma  9. 11. 2017      Hradec králové –  Denoche 23. 11. 2017      České Budějovice – Slávie 24. 11. 2017      České Budějovice – Slávie 25. 11. 2017      Chrudim – R Klub 28. 11. 2017      Brno – Sono Centrum 30. 11. 2017      Olomouc – S klub  1. 12. 2017     Uherské Hradiště – Mír  8. 12. 2017     Ostrava – Barrak  9. 12. 2017     Třinec – Tesla  15. 12. 2017   Jablonec nad Nisou – Na Rampě  16. 12. 2017     Jindřichův Hradec – KC Jitka  20. 12. 2017     Praha – Lucerna, Velký sál

Související

Miro Žbirka (foto: Patrik Uhlíř)

Ceny Anděl: Nominace ovládl Žbirka, mezi favority patří i Vypsaná fixa

Favoritem letošních cen České hudební akademie (ČHA) Anděl je s ohledem na počet nominací zpěvák Miro Žbirka. Ten se svou deskou Posledné veci figuruje v kategoriích Album, Sólový interpret a Slovenské album. Píseň Nejsi sám, v níž zpívá i jeho syn David Žbirka, který album produkoval, se může stát Skladbou roku. 

Více souvisejících

Skupina Vypsaná fixa Střelecký ostrov Velký sál Lucerna kultura koncerty

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy