Miro Žbirka začíná pracovat na novém albu s týmem studia Abbey Road

Praha – Tým studia Abbey Road v čele s britským producentem Robem Cassem dorazil včera do Prahy, kde začal pracovat na novém albu Mira Žbirky. Společně už nahrávali Žbirkovo zlaté album MIRO z roku 2014. Nová deska má vzniknout během léta.

Tým londýnského studia Abbey Road v čele s britským producentem Robem Cassem a legendárním textařem Petem Brownem včera dorazil do Prahy, aby začal spolupráci na novém albu Mira Žbirky. Společně pracovali i na Žbirkově úspěšné desce MIRO z roku 2014. Nová deska má vzniknout během léta, Žbirka ji pojede nahrávat do Londýna s anglickými hudebníky.

„Je to pro mne neuvěřitelný zážitek. Moc se na společné hodiny práce těším. Oba je už dobře znám, během nahrávání se z nás stali přátelé. Jsem velmi rád a opravdu si toho vážím, že přijeli za mnou do Prahy a první věci plánovaného alba tak mohou vzniknout tady. Doma. Pro nás Brexit neplatí. Musím tedy přerušit svoje hodiny houslí u Jardy Svěceného, hosta našich vánočních symfonických koncertů, a chvíli se věnovat novým skladbám,“ říká Žbirka v tiskové zprávě.

Po nahrávání alba se Žbirka vrátí a bude pokračovat v přípravách na Vánoční Symphonic Tour. Na čtyřech koncertech ho doprovodí symfonický orchestr pod vedením Adriana Kokoše a vystoupí také Jaroslav Svěcený jako exkluzivní host. V prosinci Žbirka vystoupí i v Praze, a to v rámci prestižního Mezinárodního festivalu České doteky hudby 19. prosince v Kongresovém centru Paláce kultury.

Termíny Vánočního Symphonic Tour Mira Žbirky: 

9. 12. 2017         Brno, DRFG Aréna 11. 12. 2017       Plzeň, Home Monitoring Aréna 13. 12. 2017       Bratislava, Aréna O. Nepelu 15. 12. 2017       Pardubice, Tipsport Aréna

Více informací a předprodej vstupenek najdete na www.zbirka2017.cz.

Související

Miro Žbirka (foto: Lukáš Běhounek)

Ceny Anděl posmrtně opanoval Miro Žbirka, získal hned čtyři sošky

Letošní ceny České hudební akademie (ČHA) Anděl opanovala hudba Miroslava Žbirky. Jeho album Posledné veci proměnilo všechny čtyři nominace. Za Žbirku, který zemřel předloni 10. listopadu ve věku 69 let, nahrávku dokončil jeho syn David. Posmrtně vydané album a singl Nejsi sám akademici ocenili v kategoriích Album, Sólový interpret, Skladba a Slovenské album. 
Miro Žbirka (foto: Patrik Uhlíř)

Ceny Anděl: Nominace ovládl Žbirka, mezi favority patří i Vypsaná fixa

Favoritem letošních cen České hudební akademie (ČHA) Anděl je s ohledem na počet nominací zpěvák Miro Žbirka. Ten se svou deskou Posledné veci figuruje v kategoriích Album, Sólový interpret a Slovenské album. Píseň Nejsi sám, v níž zpívá i jeho syn David Žbirka, který album produkoval, se může stát Skladbou roku. 

Více souvisejících

Miro Žbirka Jaroslav Svěcený - kultura Hudba koncerty

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 25 minutami

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 1 hodinou

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ruská balistická raketa zasáhla Oděsu. Ukrajina útočí na energetickou infrastrukturu Ruska

Ukrajinské drony v noci na čtvrtek podnikly údery proti energetické infrastruktuře ve Smolenské, Oriolské a Kurské oblasti, uvádějí gubernátoři jednotlivých oblastí. Uvedla to agentura Reuters. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy