Vypsaná fiXa oslavuje novou desku a pokračuje s koncertováním

Praha – Vypsaná fiXa představila na začátku února svoji novou desku Tady to někde je. V pořadí osmé studiové album, které obsahuje dvanáct písní včetně hitů Robí Valentýn nebo Limity, kapela podpořila jarní částí turné, na kterou naváže zase na podzim. Nyní pokračuje v koncertování a objeví se na několika letních festivalech.

Vypsaná fiXa začátkem února představila nové a v pořadí osmé album Tady to někde je. Deska obsahuje dvanáct písní včetně hitů Robí Valentýn nebo Limity. Na podporu nové desky kapela vyrazila na jarní část turné, na kterou naváže opět na podzim. V květnu kapela vydala desku na klasickém LP s obalem, do kterého je vložen i speciální sešit s příběhem vzniku nahrávky alba. Vypsaná fiXa vinyl pokřtila 31. května na pontonu na Střeleckém ostrově.

„Když kapela vydá nové album, je to jako s dítětem. Provázíte jej od prvního momentu, bráníte jej před kritikou, a naopak máte radost, když je album dobře přijato. A potom ho vezmete do světa a předvedete na turné a snažíte se ho svým příznivcům představit v tom nejlepším světle. Prostě to nové album se stane dalším rodinným příslušníkem a vy s ním žijete v těsném sepětí minimálně celý rok. A stejně tak to je i s každým novým albem Vypsané fiXy,“ říká frontman Márdi.

Vypsaná fiXa se ale nezastavuje a pokračuje s koncertováním. Přes léto se bude věnovat hlavně festivalovému hraní – vystoupí například na Rock for People, na Českých hradech.cz nebo na festivalu On the Road, který se letos pořádá již pojedenácté. Mezi tím vším koncertováním si fiXa našla čas a složila hymnu pro hokejbalové mistrovství světa v Pardubicích.

Jak již bylo řečeno, na podzim se skupina vrátí k druhé části turné TADY TO NĚKDE JE TOUR 2017, která čítá celkem šestnáct koncertů ve velkých městech. Nebude chybět ani vystoupení ve velkém sále pražské Lucerny, kterou Vypsaná fiXa dvakrát v minulosti vyprodala.

„Celé to turné chceme a připravujeme trochu netradiční. Má to celkem již stabilní kostru, kterou pomalu obalujeme, upravujeme, dolaďujeme. Tak snad dáme hattrick,“ směje se Márdi.

Vstupenky na celé turné jsou již v prodeji v sítí GoOut. Více informací naleznete na www.vypsanafixa.cz.

TADY TO NĚKDE JE TOUR 2017

27. 10. 2017 Zlín – Masters of Rock Café28. 10. 2017  Herálec – KD (společně s Mňága a Žďorp)04. 11. 2017 Ústí nad Labem – Doma09. 11. 2017 Hradec Králové –  Denoche11. 11. 2017 Třinec – Tesla23. 11. 2017 České Budějovice – Slávie24. 11. 2017 České Budějovice – Slávie25. 11. 2017 Chrudim – R Klub28. 11. 2017 Brno – Sono Centrum30. 11. 2017 Olomouc – S klub01. 12. 2017 Uherské Hradiště – Mír02. 12. 2017 Havlíčkův Brod – Oko08. 12. 2017 Ostrava – Barrak15. 12. 2017    Jablonec nad Nisou – Na Rampě16. 12. 2017 Jindřichův Hradec – KC Jitka20. 12. 2017 Praha – Lucerna, Velký sál

Související

Miro Žbirka (foto: Patrik Uhlíř)

Ceny Anděl: Nominace ovládl Žbirka, mezi favority patří i Vypsaná fixa

Favoritem letošních cen České hudební akademie (ČHA) Anděl je s ohledem na počet nominací zpěvák Miro Žbirka. Ten se svou deskou Posledné veci figuruje v kategoriích Album, Sólový interpret a Slovenské album. Píseň Nejsi sám, v níž zpívá i jeho syn David Žbirka, který album produkoval, se může stát Skladbou roku. 

Více souvisejících

Skupina Vypsaná fixa koncerty kultura Rock for People

Aktuálně se děje

před 34 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy