Miro Žbirka odtajnil dalšího exkluzivního hosta na Vánočním Symphonic Tour 2017

Praha – Miro Žbirka se připravuje na vánoční turné a postupně odhaluje své hosty. Kromě Jaroslava Svěceného přijala pozvání i zpěvačka Lenka Filipová.

Zpěvák Miro Žbirka dnes zveřejnil dalšího exkluzivního hosta svého Vánočního Symphonic Tour 2017. Kromě již dříve ohlášeného Jaroslava Svěceného se s nimi na turné vydá i zpěvačka Lenka Filipová. Na koncertech, které se ještě letos uskuteční v Brně, Plzni, Bratislavě a Pardubicích, interprety doprovodí Zlínská filharmonie a místní dětské sbory. Publikum se může těšit na mnoho známých melodií.

Zpěvačka a kytaristka Lenka Filipová na nějakou dobu přerušila vystupování na veřejnosti. Na svém facebookovém profilu nedávno vzkázala svým fanouškům: „Cítím, že vysvětlení Vám dlužím, a proto bych Vám chtěla říci, že šlo o vážné selhání imunity. Následné léčení mám za sebou a nyní regeneruji a začínám se připravovat na další sezónu.“

Její vystoupení v rámci Žbirkova turné bude jedno z prvních, které na zpěvačku letos čeká. „Dostala jsem tuto nabídku a opravdu s radostí jsem ji přijala. Meky je vtipnej, fajn kamarád, mám ho moc ráda a už teď se na to těším. Známe se spoustu let. Na jevišti jsme se spíše míjeli, ale nikdy jsme nezpívali v pořadu toho druhého. Bude to pro nás premiéra. Mimo jiné mne nalákala Zlínská filharmonie, která je opravdu báječná. V loňském roce jsem s ní totiž vystupovala s mojí dcerou Lenny,“ říká zpěvačka v tiskové z právě.

„Lenka měla vždy blízko k vážné hudbě díky brilantní klasické kytaře. Pamatuji ji, jak v dobách, kdy to ještě nebylo obvyklé, hrála na akustice kompozice starých mistrů a kombinovala to s populární hudbou. To bylo ojedinělé. Proto jsem rád, že přijala moji nabídku na hostování v rámci Vánočního Symphonic Tour. Už jsme spolu stáli na jednom pódiu na rockovém koncertě v Londýně a teď to bude zase trochu jiné a já se na to moc těším,“ dodává Miro Žbirka.

Vánoční Symphonic Tour 2017 Žbirka připravoval během jeho rekonvalescence po těžkém zápalu plic a po četných přáních fanoušků, kteří na zpěvákovo předchozí turné nesehnali vstupenky. Fanoušci se nyní mohou těšit na Žbirkovy hity v symfonickém provedení orchestru pod vedením Adriana Kokoše.

Vánoční Symphonic Tour 2017:

9. 12. 2017         Brno, DRFG Aréna11. 12. 2017       Plzeň, Home Monitoring Aréna13. 12. 2017       Bratislava, Aréna O. Nepelu15. 12. 2017       Pardubice, Tipsport Aréna

Související

Miro Žbirka (foto: Lukáš Běhounek)

Ceny Anděl posmrtně opanoval Miro Žbirka, získal hned čtyři sošky

Letošní ceny České hudební akademie (ČHA) Anděl opanovala hudba Miroslava Žbirky. Jeho album Posledné veci proměnilo všechny čtyři nominace. Za Žbirku, který zemřel předloni 10. listopadu ve věku 69 let, nahrávku dokončil jeho syn David. Posmrtně vydané album a singl Nejsi sám akademici ocenili v kategoriích Album, Sólový interpret, Skladba a Slovenské album. 
Miro Žbirka (foto: Patrik Uhlíř)

Ceny Anděl: Nominace ovládl Žbirka, mezi favority patří i Vypsaná fixa

Favoritem letošních cen České hudební akademie (ČHA) Anděl je s ohledem na počet nominací zpěvák Miro Žbirka. Ten se svou deskou Posledné veci figuruje v kategoriích Album, Sólový interpret a Slovenské album. Píseň Nejsi sám, v níž zpívá i jeho syn David Žbirka, který album produkoval, se může stát Skladbou roku. 

Více souvisejících

Miro Žbirka Jaroslav Svěcený - Lenka Filipová (zpěvačka) Tipsport Aréna koncerty

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy