Elektroswingový mág v Praze předvede, jak mu sluší blues a jazz

Praha - Marcus Fuereder, známý pod jménem Parov Stelar, je nejúspěšnější rakouský umělec. Je nazýván zakladatelem electro swingu a se svojí skupinou zažívá úspěchy po celém světě. V Praze předvede elektrizující roztančenou atmosféru na koncertě v Tipsport Aréně.

Parov Stelar se svojí kapelou Parov Stelar Band je snad nejžádanějším rakouským umělcem současnosti. Koncerty zakladatele elektro swingu vynikají svojí elektrizující roztančenou atmosférou.

Hudbu Parov Stelar jsme mohli slyšet v mnoha filmech, televizních pořadech a reklamách po celém světě. Debutové EP Kiss Kiss a následující album Rough Cuts z roku 2004 mu okamžitě otevřeli dveře na mezinárodní scénu elektronické hudby. Jeho tvorba vyniká jedinečným zvukem, specifickým přístupem k hudební produkci a neortodoxní kombinací hudebních žánrů.

Následovaly desky Seven and Storm (2005), Shine (2007), Coco (2009), Princess (2012), Invisible Girl (2013), The Art of Sampling (2013), Demon Diaries (2015), Live @ Pukkelpop (2016) a více než dvacet EP. S každou novou nahrávku si dokázal svoji pozici nejen udržet, ale dokonce svůj status posílit. Dnes má miliony nadšených fanoušků po celém světě.

Skupina Parov Stelar Band hrála více než sedm set živých vystoupení po celém světě. Vyprodala dva koncerty v Playstation Theatre v New Yorku, Alexandra Palace v Londýně, Zenith v Paříži a Columbiahalle v Berlíně. Hráli na spoustě velkých festivalech jako Coachella (USA), Glastonbury (Velká Británie) nebo Sziget (HU) a společně s La Fete the L'Humanite hráli v Paříži před 100 000 lidmi. Parov Stelar je žádán také pro spolupráci s jinými věhlasnými umělci. Pracoval s Tonym Bennettem a Lady Gaga, Lanou Del Rey a mnoha dalšími. Získal sedm rakouských hudebních ocenění Amadeus.

Má milion fanoušků Facebooku a více než sto milionů zobrazení YouTube. Jeho skladby byly použity na více než 700 kompilacích po celém světě (např. Hotel Costes, Buddha Bar a Electro Swing) a byly použity v řadě televizních pořadů, televizních seriálů a filmů. Existují desítky televizních reklam s jeho hudbou, např. Audi, Bacardi, Courvoisier, Colgate, Cosmopolitan, Fiat, Google a mnoho dalších. Nové album Parov Stelar s názvem The Burning Spider bylo vydáno letos v dubnu. Mnoho aspektů jedinečného zvuku Parov Stelar, které milují jeho fanoušci po celém světě, dokázal na nové desce zachovat, výrazně ho ale obohatil o nové vlivy. Na svých posledních albech se Rakušan vyprofiloval jako globální superstar elektroswingu, nová nahrávka se ale posunula také směrem k bluesovým a jazzovým prvkům.

Více než 12 000 fanoušků ve vyprodané vídeňské Stadhalle nadšeně slavilo začátek The Burning Spider Tour, na kterém bude opět vystupovat se svoji kapelou. Vezme ji do Austrálie a na Nový Zéland, na největší evropské festivaly a velké halové koncerty v New Yorku, Londýně, Paříži, Praze a mnoha dalších městech, aby zahráli skladby z nového, skvělého alba, stejně jako klasické hity Parov Stelar.

Parov Stelar vystoupí 10. března v pražské Tipsport Aréně na Výstavišti v Holešovicích. Vstupenky za 800 Kč + poplatky budou v exkluxivním předprodeji na Spotify od 10 hodin 25. a 26. července, v předprodejích Ticketportal, GoOut.cz a Ticketpro pak od 10 hodin 27. července. Na místě v den koncertu budou za 1000 Kč.

Související

Více souvisejících

Tipsport Aréna skupina Parov Stelar koncerty Hudba kultura

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy