Vypsaná fiXa dotočila klip k písni Robí Valentýn. Podívejte se

Praha – Kapela Vysaná fiXa přichází s novým klipem k písni Robí Valentýn z aktuálního alba Tady to někde je. Píseň se „snově opilou“ atmosférou zaujala režiséra klipu Tomáše Bláhu, který do hlavní role obsadil herce Stanislava Adámka. Vypsaná fiXa se nyní chystá na druhou část koncertů k novému albu, kterou zahájí koncem října.

Kapela Vypsaná fiXa v uplynulých dnech dotočila videoklip k písni Robí Valentýn z aktuálního alba Tady to někde je. Robí Valentýn je po písni Limity druhým singlem alba, které kapela vydala v únoru. Režie klipu se ujal Tomáš Bláha, který do hlavní role obsadil herce Stanislava Adámka.

„Myslím, že každý měl v sobě v určité životní etapě svého Robího a možná i proto my byla tahle píseň hned tak blízká. Bavila mě jak zvukem, tak svojí "snově opilou" atmosférou. Hlavní hrdina vlastně nechce nic víc, než lásku, ke které ale cesta nebejvá vždycky jednoduchá. Celý klip se natáčel dva a půl dne a vlastně to bylo jedno z těch náročnějších natáčení, ale z výsledku máme ve finále všichni radost,“ říká o natáčení režisér Bláha.

Kapela album vydala v únoru a odjela první část turné, na které naváže opět v říjnu. „Deska je přes půl roku venku, zpětná vazba od lidí je až nečekaně hodně dobrá a nejčastěji slyšíme, že "to" tam opravdu je, a jako celek drží celá nahrávka úžasně pohromadě. Proto jsme se rozhodli, že ji na šnůře zahrajeme celou tak, jak je od začátku až do konce. Zároveň je to i naposled, kdy takhle zazní, takže kdo ji chce slyšet, má jedinečnou možnost, která se už nikdy nebude opakovat. Druhá polovina koncertu bude samozřejmě patřit starším prověřeným písním,“ prozrazuje o turné zpěvák Márdi.

„Dlouho jsme přemýšleli, jak to celé pojmout, zkoušeli jsme najít vhodnou předkapelu, ale nakonec nás napadlo, že by si lidé zasloužili i trochu jiný zážitek, než je hudba. A tak před naším koncertem proběhne veřejné čtení, které obstaráme my sami. Někdo bude číst a někdo bude vytvářet zvukovou kulisu. Bude to takové "Čtení na dobrý koncert". Obsah čtení bude opět vycházet z našeho alba Tady to někde je,“ dodává Márdi.

TADY TO NĚKDE JE TOUR 2017

27. 10. 2017 Zlín – Masters of Rock Café04. 11. 2017 Ústí nad Labem – Doma09. 11. 2017 Hradec Králové –  Denoche11. 11. 2017 Třinec – Tesla23. 11. 2017 České Budějovice – Slávie24. 11. 2017 České Budějovice – Slávie25. 11. 2017 Chrudim – R Klub28. 11. 2017 Brno – Sono Centrum30. 11. 2017 Olomouc – S klub01. 12. 2017 Uherské Hradiště – Mír02. 12. 2017 Havlíčkův Brod – Oko08. 12. 2017 Ostrava – Barrak15. 12. 2017 Jablonec nad Nisou – Na Rampě16. 12. 2017 Jindřichův Hradec – KC Jitka20. 12. 2017 Praha – Lucerna, Velký sál

Související

Miro Žbirka (foto: Patrik Uhlíř)

Ceny Anděl: Nominace ovládl Žbirka, mezi favority patří i Vypsaná fixa

Favoritem letošních cen České hudební akademie (ČHA) Anděl je s ohledem na počet nominací zpěvák Miro Žbirka. Ten se svou deskou Posledné veci figuruje v kategoriích Album, Sólový interpret a Slovenské album. Píseň Nejsi sám, v níž zpívá i jeho syn David Žbirka, který album produkoval, se může stát Skladbou roku. 

Více souvisejících

Skupina Vypsaná fixa kultura Hudba koncerty Velký sál Lucerna

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy