Dusno kolem Slavíka: Kabát chce od pořadatelů vysvětlení kvůli hlasům pro Ortel

Praha - Kapela Kabát žádá po organizátorech ankety Český slavík vysvětlení kvůli odebrání některých hlasů kontroverzní skupině Ortel. Agentura Musica Bohemica vidí porušení fair play především v obsahu široce sdíleného facebookového profilu Tomáš Ortel Českým slavíkem 2017, který byl aktivní od 19. září.

Pořadatel se rozhodl započíst skupině i zpěvákovi stejný počet bodů, který získali vloni, kdy podobné porušení pravidel nezjistil. Během sobotního vyhlašování výsledků ankety o tom organizátor neinformoval, oznámil to jen později na internetu.

Organizátorům vadí facebookový profil Tomáš Ortel Českým slavíkem 2017, který byl aktivní od 19. září. "Vyzývá se zde k zapojení do organizované akce, aby se konkrétní subjekt stal Zlatým slavíkem. Tedy nikoli, aby lidé posílali hlasy podle svého skutečného názoru, ale aby se zapojili do akce za určitým cílem a získávali pro něj další osoby a fankluby," uvedli zástupci agentury Musica Bohemica.

Agentura dále zdůraznila, že při svém rozhodování neřešila obsah písňových textů Ortelu, které jsou někdy označovány za kontroverzní. Respektuje vyjádření soudního znalce, že nepřekračují zákon. Z porušení pravidel pořadatel neobviňuje skupinu Ortel ani žádnou konkrétní osobu. Vzhledem k anonymitě sociálních sítí to mohl být prakticky kdokoli.

Ke kauze se chce Kabát vyjádřit v úterý před svým koncertem v pražské O2 aréně. Kabát v sobotu získal podvanácté Českého slavíka v kategorii kapela roku, Ortel skončil druhý.

Související

Českého slavíka letos získali Lucie Bílá, Marek Ztracený a Kabát.

Českého slavíka 2022 získali Lucie Bílá, Marek Ztracený a Kabát

Českého slavíka letos získali Marek Ztracený, Lucie Bílá a kapela Kabát. Do síně slávy vstoupil zpěvák a divadelník Jiří Suchý. Vítězové jubilejního 60. ročníku hudební ankety si dnes ocenění převzali v pražském Foru Karlín. Do hlasování o nejoblíbenější interprety přišlo podle pořadatelů rekordních 2,110.364 hlasů. Nejvíce jich obdržela Bílá, která se tak stala i Absolutním slavíkem.
Josef Vojtek vítá fanoušky na jejich Vánočním koncertě v O2 areně

V Praze se otevře nová hala O2 universum, první koncert bude patřit Kabátům

Nejpopulárnější tuzemská kapela Kabát vystoupí 26. září jako první interpret v nové multifunkční hale O2 universum v Praze. Další akcí v komplexu navazujícím z jižní strany na O2 arenu bude 13. listopadu koncert Pražské filharmonie, která zahraje Beethovenu 9. symfonii. Prvním potvrzeným mezinárodním kongresem je 17. světový kongres anesteziologů WFSA od 5. do 9. září 2020. ČTK o tom za provozovatele O2 areny a O2 universa společnost Bestsport informovala Eva Hromádková.

Více souvisejících

Skupina Kabát Český slavík Ortel (skupina) Hudba kultura

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 8 hodinami

Masivní bezpečnostní operace, zákaz letadel, vzdušné taxíky. Francie se chystá na olympiádu

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy