Miro Žbirka zakončil úspěšné vánoční turné

Praha - Miro Žbirka zakončil vyprodané turné koncertem v pražském Paláci kultury. Na koncertě v rámci festivalu České doteky hudby vystoupili jako hosté Lenka Filipová a Jaroslav Svěcený.

Koncertem v pražském Paláci kultury zakončil Miro Žbirka své Vánoční Symphonic Tour. Turné se slavnostní vánoční atmosférou bylo vyprodané. Pražský koncert se konal v Paláci kultury v rámci festivalu České doteky hudby. Jako hosté turné vystoupili Lenka Filipová a Jaroslav Svěcený.

„Rád bych poděkoval všem, kteří přišli na koncerty vánočního turné. Vytvořili jste úžasnou vánoční atmosféru! Díky vám jsem načerpal energii do dalších projektů… Během svátků se začnu připravovat na nahrávání nového alba, začínáme totiž už na začátku roku s mým osvědčeným týmem včetně producenta Roba Casse v londýnském studiu v Abbey Road. Přesouváme se však do studia číslo 3, kde jsem ještě nikdy nepracoval a možná si na mne Rob připraví i nějaké nové muzikanty…, “ říká Miro Žbirka v tiskové zprávě.

Pro slovenské fanoušky jsou na prosinec 2018 připraveny další dva koncerty Vánočního turné (15. 12. 18 Žilina, 18. 12. 18 Košice), ale v plánu jsou jistě i akce pro české publikum.

Související

Miro Žbirka (foto: Lukáš Běhounek)

Ceny Anděl posmrtně opanoval Miro Žbirka, získal hned čtyři sošky

Letošní ceny České hudební akademie (ČHA) Anděl opanovala hudba Miroslava Žbirky. Jeho album Posledné veci proměnilo všechny čtyři nominace. Za Žbirku, který zemřel předloni 10. listopadu ve věku 69 let, nahrávku dokončil jeho syn David. Posmrtně vydané album a singl Nejsi sám akademici ocenili v kategoriích Album, Sólový interpret, Skladba a Slovenské album. 
Miro Žbirka (foto: Patrik Uhlíř)

Ceny Anděl: Nominace ovládl Žbirka, mezi favority patří i Vypsaná fixa

Favoritem letošních cen České hudební akademie (ČHA) Anděl je s ohledem na počet nominací zpěvák Miro Žbirka. Ten se svou deskou Posledné veci figuruje v kategoriích Album, Sólový interpret a Slovenské album. Píseň Nejsi sám, v níž zpívá i jeho syn David Žbirka, který album produkoval, se může stát Skladbou roku. 

Více souvisejících

Miro Žbirka kultura Hudba koncerty Lenka Filipová (zpěvačka) Jaroslav Svěcený -

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Putinův sluha Lukašenko: Nikdy jsme si nežili tak dobře, jako nyní

Prezident Běloruska Aleksandr Lukašenko prohlásil, že jeho země nikdy nezažila lepší časy než nyní. Ve své řeči porovnal éru po rozpadu SSSR s aktuální situací. Upozornila na projev Ukrajinska pravda s odkazem na běloruskou agenturou BelTa.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy