Nová sestava Chinaski bude mít premiéru 22. března. Padli jsme si do ucha, řekl Malátný

Praha - Nová sestava skupiny Chinaski bude mít koncertní premiéru 22. března v Kofola Music Clubu v Krnově. Klubové turné s názvem Není nám do pláče dále dorazí postupně do Sušice, Karlových Varů, Plzně, Prostějova, Herálce a skončí 4. května v Jičíně. .

Základní skladatelskou dvojici, zpěváka Michala Malátného a kytaristu Františka Táborského, doplní bubeník Lukáš Pavlík, slovenský baskytarista Tomi Okres a klávesista Jan Steinsdörfer.

"Na koncerty se moc těšíme. Noví spoluhráči jsou hudebníci, se kterými jsme si v průběhu posledních let padli do oka a do ucha. A protože to bereme jako začátek naší další etapy, začneme turné na jaře v klubech, stejně jako to bylo v době našich začátků," uvedl Malátný.

V sestavě Chinaski po Novém roce chybí trumpetista Petr Kužvart, saxofonista Štěpán Škoch, baskytarista Ondřej Škoch a bubeník Ota Petřina. Podle vyjádření zbylých dvou členů ztratila skupina "vnitřní chemii" a "zacyklila se".

Bubeník nové sestavy Pavlík dosud koncertoval s Čechomorem, Ewou Farnou nebo Kamilem Střihavkou. Baskytarista Okres, rodák z Košic, hrál po boku Lukáše Adamce, Richarda Müllera, IMT Smile a Katky Knechtové. Klávesistu a dlouholetého kapelníka Ewy Farne Steinsdörfera už fanoušci Chinaski znají z podzimních halových koncertů, kde se představil v roli hostujícího hudebníka.

Chinaski se v nové sestavě zúčastní také velkých českých festivalů. V dubnu startují na Ústeckém Majálesu, poté bude následovat Votvírák, Holešovská regata, Polanka Fest, Okoř, Pekelný ostrov či Vysočina fest. Kromě toho kapela pro fanoušky naplánovala nové festivaly Přehrady Fest, které se uskuteční 20. až 21. července na Slapech a 3. až 4. srpna na Vranově. Zároveň Chinaski vystoupí na osmi zastávkách festivalového turné Létofest.

Související

Chinaski na Votvíráku

Chinaski na festivalu Votvírák zahráli hity i písně z nové desky Frihet

K vrcholům druhého dne festivalu Votvírák, který přilákal na letiště Boží dar v Milovicích na Nymbursku přes 20.000 lidí, patřil koncert kapely Chinaski. Skupina na úvod nabídla své starší hity jako Potkal jsem tě po letech nebo Každý ráno. Uvedla i skladby Mám chuť zlobit, Měl bych si boty zout a Panáček s panenkou ze svého aktuálního alba Frihet. Vystoupení pak zakončila písní Punčocháče z roku 1995, kdy velká část jejích nadšených příznivců tančících a zpívajících pod pódiem ještě nebyla na světě.

Více souvisejících

Skupina Chinaski Michal Malátný koncerty Hudba kultura

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 49 minutami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Německu se převrhl traktor s vlečkou. 30 zraněných, 10 lidí bojuje o život

Ve středu došlo poblíž města Kandern na jihozápadě Německa k převrácení traktorem tažené vlečky, přičemž přibližně 30 lidí utrpělo zranění. Stav deseti z nich je vážný, informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy