Multižánrový festival Mezi ploty má plně nabitý program!

Originální festival Mezi ploty, který svým rozsahem, počtem účinkujících a mimořádným žánrovým rozpětím prakticky nemá konkurenci, se letos uskuteční 26. a 27. května. V příjemném prostředí mnohahektarového parku Psychiatrické nemocnice Bohnice vyroste rekordních 16 scén, na kterých si každý najde svého oblíbeného interpreta, kapelu či umělce.

Jak jsme vás již informovali, o víkendu 26. a 27. května se areál Psychiatrické nemocnice Bohnice se stane dějištěm jednoho z nejpopulárnějších hudebních a divadelních přehlídek u nás.Celkem na 16 scénách se představí více jak 120 kapel, několik divadelních souborů. Na svési příjdou i děti. Prostě festival jako každoročně osloví několik žánrových skupin návštěvníků a posluchačů kvalitní muziky.

Určitě hojně navštěvovaná bude bude letos hlavní hudební stage - Central Park, kde vystoupí řada populárních českých i slovenských interpretů.Uveďme jména jako Vojtěch Dyk & B-Side Band, Tomáš Klus, Xindl X, Slza, No Name, Prago Union, Sto zvířat, Mňága a Žďorp, N.O.H.A, Horkýže slíže, Kurtizány z 25. Avenue, PSH, Kašpárek v rohlíku, Lenka Dusilová, Mucha, Poletíme?, Pokáč, Jablkoň, Chantal Poullain a desítky dalších.

Divadelní scénu obohatí ne méně slavná jména jako třeba Divadlo Bolka Polívky, Studio Ypsilon, Spitfire Company, Vosto5, Komediograf, Divadlo Ponec, Buchty a Loutky, Damúza, Divadlo v Dlouhé. Na své si příjdou i fanoušci pořadu Na stojáka.

Za zmínku jistě stojí i Alternativní zóna. Zde nadchnou svou neopakovatelnou interpretací  Michal Pavlíček s Monikou Načevou.j

 Street zóna, jenž hlavně mladé generaci poskytne pestrou směs oblíbené a dynamické moderní hudby. Cocoman, Mydy Rabycad, Megaphone, Krucipüsk… to je jen výběr z jmen, kterými se tato stage může pochlubit.

Plnohodnotnou součástí festivalu Mezi ploty je tzv. Rodinná zóna. Ta se dělí na několik částí a bude plna zábavy pro ty nejmenší. Ať už to bude hudební sekce, kde zahrají kapely Sto zvířat, Poletíme? či Kašpárek v rohlíku, Pískomil, jejichž vtipné texty, nápaditost baví celé rodiny.Milým překvapením  bude jistě Lucie Černíková z Kouzelné školky. Ale to není zdaleka všechno, umělců bude celá řada. Na dětské divadelní scéně potěší malé diváky několik divadelních skupin: Buchty a loutky, Studio Damúza, Divadlo Talenti, Divadlo Romaneto, Divadýlko z pytlíčku a celá řada dalších. Čeká je např. procházka starou Prahou, drak, malý Honzík na své cestě, Golem, kouzelné loutky, plno fantazie a krásných pohádkových příběhů.

A kdo miluje tanec, také nepříjde zkrátka. Zástupci taneční školy BDS Academy jsou profesionálové ve svém oboru pouličního tance a mají co předat. Podobně Dětský skate kemp.

Na festivalu Mezi ploty 2018 bude tedy těsno - krásně těsno!

Související

Mezi ploty

Labyrint muziky, divadla, her, komunikace a radosti. Vrací se Mezi ploty

Mezi ploty před ploty a navíc v podzimních barvách. Letošní ročník unikátního festivalu se uskuteční na začátku října. Po nucené covidové pauze se oblíbený festival znovu vrací do prostor psychiatrické nemocnice Bohnice. Návštěvníky čeká vedle spousty muziky, zajímavá divadelní představení, tanec, cirkus, zkrátka umění, jak má být.
Robert Kozler Rozhovor

Arogance a tupost politiků. Česku chybí někdo jako Havel, tvrdí Kozler

ROZHOVOR - Setkání s Robertem Kozlerem, zakladatelem, ředitelem a šéfdramaturgem festivalu Mezi ploty, který se koná od roku 1992 v areálu psychiatrické léčebny v pražských Bohnicích, bylo neskutečně zajímavé. Hlavním cílem „jeho festivalu“ je totiž zbourat bariéry mezi psychicky zdravými a nemocnými jedinci a odstranit tabu, která psychická onemocnění obestírají. Během dvaceti sedmi let své existence festival nabyl podoby jednoho z největších multižánrových festivalů, získal prestižní ocenění. Jeho ředitel i po těchto letech je sice možná více cyničtější, ale při rozhovoru pro EuroZprávy.cz stále pevně nohama na zemi a zůstává člověkem, který přesně ví, co chce a umí zatím jít i přes různá úskalí, která dnešní doba přináší.

Více souvisejících

Mezi ploty

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy