VIDEO: Ten, kdo tě miloval. Český milostný příběh dvou lidí a píseň, která o něm vypovídá, jsou na světě

Knižní bestseller Marie Poledňákové Ten, kdo tě miloval se dočkal filmové podoby.V kinech jej diváci mohou shlédnout na počátku listopadu. Stejnomenná titulní píseň a videoklip vychází ale již nyní. Hlavními interprety jsou Michal Hrůza a Anna K.

Zpěvák Michal Hrůza je také autorem titulní písně Ten, kdo tě miloval. Titulní skladbu nazpíval společně se zpěvačkou Annou K., se kterou spolupracoval již v minulosti, kdy zpěváky vyburcovala špatná situace v léčebnách dlouhodobě nemocných a tehdy 12 předních zpěváků natočilo  více než úspěšný charitativní song Ty jsi jako já. Při něm si přislíbili, že se nejedná o spolupráci poslední. Střecha pražské Lucerny se tak jeden srpnový večer proměnila v místo splněných slibů. „Duet je to proto, že i film je ve své podstatě duet. Příběh dvou lidí a píseň, která vypovídá o tom, co se odehrává v podařeném scénáři, potažmo knize paní Poledňákové. Film Ten, kdo tě miloval je přeci krásná ukázka toho, co nejdůležitějšího se děje v našich životech a upřímně a jednoduše řečeno, my bychom přeci vůbec nežili, kdyby naši rodiče neprožili lásku a nemilovali se. A když už v názvu je “Ten, kdo tě miloval,” tak ten minulý čas nás nutí se zamyslet, co se stalo, proč už nemiluje nebo miluje? Je tam otazník? Není tam otazník? Čili pro mě, už na prvním místě, název filmu vyvolává pocit, že to prostě chci vidět,“ doplňuje Michal Hrůza. Pro Michala šlo při natáčení již o několikátou spolupráci s filmovým producentem Adamem Dvořákem (produkoval filmy Lidice, Martin a Venuše, 2 x nominován na Českého lva za nejlepší střih a na Cenu filmových kritiků a teoretiků za nejlepší hraný film, pozn. redakce) ), který na střeše Lucerny pořizoval i záběry do filmu a samozřejmě se stal jeho producentem a střihačem.

„Ten, kdo tě miloval je taková vánoční rodinná detektivka, kterou jsme natáčeli v leckdy třeskutých mrazech v západních Čechách a Krušných horách. Často se natáčelo do brzkých ranních hodin, kdy herci doslova promrzali na kost. Termín natáčení klipu musel ale být z důvodu úmorných veder několikrát přeložen, jelikož protagonistům i štábu hrozil na rozpálené střeše kolaps. Nakonec se nad námi ale slitovaly teploty i blížící se bouře a klip jsme úspěšně dokončili,“ poznamenal  k letnímu natáčení zimního klipu právě Dvořák. Atmosféru chladného počasí v klipu navodila kostymérka, která oba aktéry oblékla do kabátů. Autorkou námětu k filmu Ten, kdo tě miloval je Marie Poledňáková, o scénář se potom postaral Jan Pachl, který se rovněž ujal režie(Režíroval mimo jiné filmy Gangster Ka, Gangster Ka:Afričan či některé díly seriálů  Rapl, Škoda lásky, Cirkus Bukowsky, pozn. redakce) Hudbu vyjma titulní písně zpracoval Tadeáš Věrčák.Ve zmiňovaném videoklipu si zahráli například Hynek Čermák, Eva Holubová, Lukáš Vaculík nebo Soňa Norisová. Koproducentem filmu je Česká televize.

Související

Michal Hrůza

Útočník v Praze bezdůvodně napadal kolemjdoucí. Zpacifikoval ho zpěvák Michal Hrůza

Policisté hledají další možné oběti muže, který v pondělí večer v pražských Dejvicích bezdůvodně udeřil pěstí nejméně sedm lidí. Podezřelý je nyní v psychiatrické léčebně a po propuštění budou kriminalisté zjišťovat motiv jeho jednání. Případ zatím prošetřují pro podezření z výtržnictví a ublížení na zdraví, uvedl dnes na webu pražské policie její mluvčí Jan Daněk.
Michal Hrůza

Teď a tady, Most přes nikdy, světlo do tmy... Michal Hrůza má nové album

Strach těchto dnů přirovnává známý zpěvák a textař Michal Hrůza ke tmě, do které by rád vnesl svým albem světlo. Na hudební scéně figuruje přes dvacet let, na svém muzikantském účtu má nespočet hitů, a to jak vlastních, tak i těch, které napsal pro kolegy z branže. V albu Světlo do tmy se drží vztahů a obrací se k lásce. Ta pro něj znamená světlo, jež se snaží vnést do dnů pohlcených depresí a smutkem.

Více souvisejících

Michal Hrůza (zpěvák) Anna K.

Aktuálně se děje

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Náčelník generálního štábu Valerij Zalužnyj (vpravo) a generál Oleksandr Syrskyj (vlevo) během obrany Kyjeva v březnu 2022.

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

včera

Ilustrační foto

Dopady změn počasí jsou stále ničivější. Prohlubují konflikty, ničí lidem životy, varuje UNHCR

Organizace spojených národů tento týden oznámila, že spouští nový fond, jehož cílem je posílit ochranu uprchlíků a vysídlených komunit ohrožených změnou klimatu. Podle zprávy agentury AFP Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že cílem je do konce roku 2025 získat do nového fondu 100 milionů dolarů na podporu uprchlíků, jejich hostitelských komunit a zemí původu, které jsou klimatickými krizemi zasaženy nejvíce.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Kreml o mírových jednáních s Ukrajinou: Jednu věc je třeba vzít v úvahu

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.

včera

včera

včera

Mark Rutte

Misky vah se naklání. Rutte si získává podporu Turecka, v cestě do křesla šéfa NATO mu ale stojí další země

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

včera

Volební štáb hnutí ANO

Babišovo ANO opět prachsprostě lže. Tentokrát o důchodech

Zástupci hnutí ANO a kabinetu Petra Fialy (ODS) se shodli na nutnosti změn v prvním důchodovém pilíři, opoziční subjekt zároveň nezpochybnil nutnost zvyšování věkové hranice pro odchod do důchodu. To vyplývá z dokumentů zveřejněných prezidentskou kanceláří k březnové schůzce nad tématech důchodové reformy. Stojí za to připomenout, že onoho 28. Března se schůzky na pozvání prezidenta zůčastnili Karel Havlíček, Alena Schillerová a Aleš Juchelka. Celý zápis přidávám na konec tohoto článku. Závěr si z něj udělejte sami.  

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy