Jedinečný koncertní zážitek? David Stypka a Debbi chystají dvojkoncert!

Výjimečné hlasy, charisma, divokost, cit, výrazné osobnosti české scény a držitelé dvou cen Anděl - to vše se snoubí a nabídne jedinečný zážitek v prosinci v pražské Akropoli a to na společném koncertě Davida Stypky a Debbi.

Na jaře 2018 si charismatický interpret David Stypka a zpěvačka Debbi cenu Anděl v nejsledovanějších kategoriích Interpret a Interpretka roku. Máme tady podzim a David s Debbi se nyní intenzivně připravují, aby před Vánocemi odehráli  jedinečný dvojkoncert v pražské Akropoli, kde jistě zazní písně z jejich taktéž oceněných alb neboj. a Break.

Sama Debbi hodnotí svého kolegu velmi vysoko: „David je skvělý zpěvák a výjimečný člověk. Je mi ctí, že s ním odehrají společný koncert v pražské Akropoli. Jen málo lidí na české scéně mě zvládne rozněžnit svým zpěvem a on patří určitě mezi ně. V jeho hlase se snoubí cit s odzbrojující silou. Jeho album neboj. považuji za mimořádné dílo, za které právem získal Anděla,“ zamýšlí se nad přednostmi svého kolegy Debbi.

I pro zpěvačku Debbi bylo zatím její poslední album Break, které vyšlo loni, jistě přelomové. Hudební kritici v recenzích vyzdvihovali především jeho svěží současný zvuk, za který nese zodpovědnost producent Dušan Neuwerth. Tato výrazná zpěvačka s podmanivým projevcem a hlasem však spolupracovala i s dalšími kreativními autory, například stále žádanějším Marcellem z rockové skupiny No Distance Paradise, písničkářem Jakubem Ondrou i s charismatickou zpěvačkou a skladatelkou Janou Kirschner. Letos navíc po letech zpívání výhradně v angličtině dokázala, že i v češtině má její nakřáplý vokál velkou sílu. Stále známější a hranější duet Mars a Venuše se skupinou Jelen získal na YouTube už přes milion přehrání.

Komplimenty jí ale David Stypka oplácí: „Debbi vládne hlasem od pánaboha, je to ten typ zpěvačky, co za celý koncert nezazpívá jediný falešný tón, což ve mně provokuje až lehkou závist. Když jsme se před pár lety poznali, zahrnula mě sérií neuvěřitelných historek ze svého života a já jsem poznal, že prostě zpívá tak, jak žije. Naplno a fantasticky!“ 

Máme se na co těšit! Tento jedinečný koncert Davida Stypky a Debbi tak nabídne mimořádné spojení dvou výrazných osobností české scény. Výjimečné hlasy, podmanivé melodie i oslnivé charisma obou úřadujících držitelů ceny Anděl slibují zážitek, na který se nezapomíná.

Související

Matěj Drabina (druhý zleva) pózuje nejen se členy Bandjeez s novou deskou Dýchej. Rozhovor

David na nás myslí, jeho texty vám vlezou pod kůži, říká bubeník ze Stypkovy kapely

Bandjeez nebyli nikdy jen doprovodná kapela Davida Stypky. Jak i uvedl sám David, vždy to byla plnohodnotnotná skupina, která spolu dohromady hrála a tvořila. Po zbytečně brzké smrti jejich zpěváka, Davida Stypky, by se nikdo nedivil, kdyby to prostě zabalili. Místo toho se Matěj Drabina, Maro Zeman a Pavel Sotoniak rozhodli pro dvě věci. Že chtějí odkaz Stypkových písní předávat dál, a tak vznikl projekt Dělám, jako že je, a že je pro ně živé hraní natolik důležité, že se spojili s dlouhodobou kamarádkou, zpěvačkou Kateřinou Marií Tichou a vytvořili společnou kapelu, se kterou aktuálně odstartovali první turné a dokončili i album Dýchej, vydané půl roku do Stypkově smrti.

Více souvisejících

David Stypka Debbi (zpěvačka)

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 27 minutami

Aktualizováno před 34 minutami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 50 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Turecko se přidá k žalobě JAR, která u Mezinárodního soudního dvora viní Izrael z genocidy

Turecko se přidá k žalobě Jihoafrické republiky (JAR), která u Mezinárodního soudního dvora obvinila Izrael z genocidy Palestinců v Pásmu Gazy. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy