Vítězem Česko Slovenské SuperStar se stal Martin Chodúr

Bratislava - Martin Chodúr zvítězil v superfinále pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar, na druhém místě skončil Miro Šmajda. Přímý přenos z bratislavské Incheba arény vysílala v neděli televize Nova a Markíza.

"Hrozně moc všem děkuji, moc to pro mě znamená. Cením si toho, že jste mi posílali hlasy, budu se snažit vás nezklamat a dělat muziku, která se vám bude líbit," řekl krátce po vyhlášení výsledků Martin Chodúr. Od sponzora pořadu T-Mobile Slovensko získali oba finalisté dárky. Martin Chodúr se setká se svým idolem zpěvákem Tomem Jonesem, Miro Šmajda získal elektrickou kytaru Ibanez 555. Martin Chodúr dále od generálních ředitelů obou televizí, Novy a Markízy, dostal šek s kontraktem na 100 tisíc eur.

Vítěz vzešel z 11 575 soutěžících, kteří se v Česku a Slovensku přihlásili do castingů soutěže.

Přímý přenos z bratislavské Incheba arény odstartovala společná vánoční píseň všech 12 finalistů. Před prvním kolem písní viděli diváci sestřih z prvního setkání obou finalistů s porotou, ve které usedli slovenská sólová zpěvačka Dara Rolins, zpěvačka a frontmanka skupiny Die Happy Marta Jandová z Česka, zpěvák Pavol Habera ze Slovenska, který hraje se skupinou Team, a český muzikant a člen skupiny Žlutý pes Ondřej Hejma.

Jako první z finalistů zazpíval Miro Šmajda baladu Watch over you skupiny Alter Bridge. "Rozhodl jsem se, že dnes nebudu kritizovat, miliony diváků u televize teď slzely jako želvy, já jsem si to užil," hodnotil první Šmajdův výkon porotce Ondřej Hejma. Ani další porotkyně, zpěvačka Dara Rolins nekritizovala: "Tohle je přesně poloha, která ti nejvíc sedí, strašně jsem si to užila." Zpěvačka Marta Jandová viděla problém ve vysokých tónech: "Celou dobu jsem přemýšlela, jak jste nám zpívali před půl rokem, a co se od té doby z vás stalo. Výšky dnes byly hodně odvážné, trošku tahaly za ucho, ale v klidných polohách si to zazpíval bravurně." Souhlasil s ní i poslední z porotců, zpěvák Pavol Habera. "V klidných polohách to bylo úžasné, vysoké tóny byly divné," dodal Habera.

Prvním vystoupením druhého finalisty Martina Chodúra byla píseň Heard it through the grapevine od Marvina Gayea. "Martine, ty si ze všech věcí, které nám v začátcích přišly směšné, udělal přednost. Není pochyb, že zpíváš skvěle, pokaždé se těším na tvé další vystoupení," zhodnotila vystoupení Dara Rolins. "Jsem strašně ráda, že jsme tě nevyhodili při castingu. Jsem ráda, že jsi ve finále a moc ti držím palce, zazpíval si to krásně," dodala Marta Jandová. Chválil i Pavol Habera. "Nemůžu si pomoct, ale SuperStar je pěvecká soutěž a ty jsi ze všech finalistů nejlepší zpěvák. Pro mě jsi stále číslo jedna," uvedl Habera. "Na internetu ti přezdívají divotvorný Chodúr a něco na tom je. Pracuješ s něčím, co je uvnitř a v tom je tvoje síla. Jsem rád, že tady jsi," dodal Hejma.

V druhém kole přišly na řadu vánoční písně, před kterými se měli diváci možnost seznámit s rodinami obou finalistů. Miro Šmajda si v tomto kole vybral známou píseň Last Christmas od skupiny Wham!. "Myslím, že touhle písní si mamince udělal velkou radost, krásně se sem hodíš," řekla Marta Jandová. "Užívej si slávu, přeju ti to. Osobně budu rád, když kdokoliv z vás finalistů bude mít za rok stejně plný koncert jako dnes večer, uvidíme, jak to bude," dodal Habera. Šmajdův výkon chválil i Ondřej Hejma: "Miro, ty jsi vkusný zpěvák, v televizi vypadáš báječně, vítám tě v první lize československého showbyznysu." Zpěvačka Dara Rolins dodala: "Patříš sem, je jedno, kdo z vás dvou dnes vyhraje, ani jeden se neztratíte, oběma vám držím palce."

Martin Chodúr si vybral vánoční píseň White christmas, ve které zkombinoval dvě verze tohoto hitu, coververzi Bílé vánoce od Karla Gotta a White christmas Franka Sinatry. "Martine, je vidět, že se nespoléháš na to, že jsi od začátku favorit, bojuješ. To je velmi sympatické. V češtině si zněl trochu fádně, ale v angličtině se ti vrátila ta správná barva," řekl k vystoupení Habera. "Je to tím, že angličtina je zpěvnější než čeština. Ukázal si, že tu muziku cítíš od začátku až dodnes, jsi úžasný zpěvák," dodal Ondřej Hejma. "Nevím, co nového bych na tvou adresu mohla ještě povědět. Oba dva jste strašní sympaťáci. Nestoupla vám sláva do hlavy, to je strašně sympatické," dodala Dara Rolins. Marta Jandová litovala, že soutěž je už u konce: "Musím už teď říct, že je mi hrozně líto, že to dnes končí. Jste oba strašně talentovaní a příjemní a připraveni zpívat pro celý svět. Je vidět, že pro to žijete," uvedla Jandová.

Po druhém kole vyhlásili moderátoři pořadu Leoš Mareš a Adéla Banášová speciální ocenění SuperStar. Vítězem v kategorii Nejlepší úsměv se stal finalista Thomas Puskailer. V kategorii Nejlepší image zvítězily porotkyně Marta Jandová a Dara Rolins za společné a sladěné kostýmy v každém kole SuperStar. V kategorii největší úlet zvítězil účastník hvězdné pěchoty Ivan Kandráč.

Před posledním vystoupením obou finalistů přišly na řadu sestřihy z návštěv v jejich rodných městech. Miro Šmajda se vypravil do Košic. Martin Chodúr navštívil Ostravu. Ve třetím kole přišly na řadu best of písně. Každý z finalistů zazpíval svou nejoblíbenější nebo nejpovedenější píseň, která už jednou v Česko Slovenské SuperStar zazněla.

Miro Šmajda zazpíval skladbu C'est La Vie od Karla Gotta. "Miro zazpíval výborně a obdivoval jsem především jeho češtinu. Pro mě je to veliký přínos této soutěže," uvedl Ondřej Hejma. Dara Rolins řekla, že se nechce opakovat, protože vše už bylo řečeno. "Co je pro mě podstatné, že je velmi zřetelný tvůj vývoj, všechno ti to svědčí, jednou z tebe bude velká hvězda," dodala zpěvačka. Marta Jandová obdivovala Šmajdovu přirozenost. "Mně se na tobě líbí úplně nejvíc, že cokoli se ti stane, nezpanikaříš a všechno vezmeš tak, jak ti to život přinese," řekla Marta Jandová. Poslední z porotců, Pavol Habera, dodal: "Po této soutěži vás všechny čeká pád, přeji ti, aby nebyl tak velký."

Martin Chodúr si jako třetí vybral skladbu Supreme od Robbieho Williamse. "Martine, chválila jsem tě snad stokrát. Ty máš velké štěstí, že si se během krátké doby dostal do první ligy, takhle to vypadá ve velkém světě showbyznysu, přeji ti, aby ti to dlouho vydrželo," uzavřela své poslední hodnocení Dara Rolins. Marta Jandová dodala: "Kdykoli budu v blízkosti tvého koncertu, přijdu se podívat a koupím si tvé CD." Chodúra naposledy pochválil i Pavol Habera: "Vytáhl si v posledním vystoupení všechny zbraně, které máš. I ty trošičku spadneš po soutěži, ale přeji ti, aby si co nejrychleji byl zase zpátky na výsluní," řekl Habera. "Dostal jsem dopis od jedné tvé fanynky. Píše: Je to zpěvák, jaký se každý den nerodí. Já s tou paní úplně souhlasím," dodal Ondřej Hejma.

Před vyhlášením ještě zazněla společná píseň 12 finalistů s názvem Zítřek nekončí, jejímž autorem je Pavol Habera. Diváci budou mít možnost zažít společný koncert všech 12 finalistů v sobotu 16. ledna od 17 hodin v pražské O2 Aréně. Lístky vstoupí do předprodeje v úterý 22. prosince.

Související

Češi a Slováci opět našli talent. A za pár měsíců jdou hledat zas. Jak dlouho to bude ještě zábavné? Komentář

Česko bude podvacáté hledat talent. Další vlna trapných soutěží, jejíž vítězové nikoho nezajímají

Komentář - Na domácích obrazovkách v sobotu skončil další díl talentové soutěže Česko Slovensko má talent. Pomineme-li, že soutěž vyhrála dívka, která už tento týden přestane veřejnost zajímat, krásné na živém finálovém přenosu bylo lákání moderátorů na další ročník, který se bude konat už za rok. A aby toho nebylo málo, opět se vrací soutěž Hlas. Kde ale skončily všechny předešlé soutěže? A kde jsou jejich vítězové?
Emma Drobná

Čtvrtou Česko Slovenskou SuperStar se stala Emma Drobná

Praha - Čtvrtý ročník Česko Slovenské SuperStar vyhrála Emma Drobná. V dnešním superfinále této pěvecké soutěže získala více hlasů než Štěpán Urban a Pavol Kovalíček. Jednadvacetileté dívce z Nového Města nad Váhom vítězství vedle příslibu profesionální pěvecké kariéry přineslo prémii 75.000 eur (asi dva miliony korun).

Více souvisejících

Superstar Martin Chodúr

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

Policie SR, ilustrační fotografie.

Atentát na Fica: Vyšetřuje se i teorie, že pachatel nebyl osamělým vlkem

Vyšetřovatelé se v případu středečního atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zabývají i možností, že pachatel Juraj C. nebyl osamělým vlkem, řekl ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v neděli. Upozornil, že spolupachateli nebyli dva lidé z Handlové, jak se šířilo na sociálních sítích. 

Aktualizováno včera

Ebráhím Raísí

Írán se obává o prezidenta Raísího. Prezidentský vrtulník havaroval

Nejasný je osud iránského prezidenta Ebráhíma Raísího po havárii jednoho ze tří vrtulníků v konvoji, který politika převážel. Íránská média zprvu podle světových agentur informovala o "tvrdém přistání". Úřady se strojem ztratily kontakt, probíhá rozsáhlé pátrání. Raisí má být v ohrožení života. 

včera

Natálie Grossová ve filmu Společně sami.

RECENZE: Nesoudný produkt Společně sami se neměl dostat do kin

Stává se už jen velmi málo, aby se do českých kin dostal film, jehož kvality jsou k samotnému promítání zkrátka nedostačující. Řemeslnou neschopností počínaje, zcela otupujícím dějem a neexistující pointou konče. Většina těchto projektů je navázaná na jména Evy Toulové a Tomáše Magnuska. Novinka Společně sami do této kategorie bohužel spadá.

včera

Zbyněk Stanjura

Stanjura by uvítal odchod Pavla Novotného z ODS

Ministr financí a místopředseda ODS Zbyněk Stanjura by uvítal, kdyby se Pavel Novotný rozhodl sám ze strany odejít. Stanjura to řekl v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce.

včera

včera

David Pastrňák

Pastrňák se Zachou prošli zdravotní prohlídkou a jsou blízko účasti na domácím MS

Největší česká hokejová hvězda David Pastrňák je blízko tomu, aby mohla být v pondělí přivítána v Praze, kde by se připojila k národnímu týmu na mistrovství světa. Poté, co útočník se svým Bostonem vypadl z play-off kanadsko-americké NHL, měl nyní projít bez problémů nezbytnou zdravotní prohlídkou a na základě toho ho tak jeho zaměstnavatel může uvolnit. Zdravotní prohlídkou pak prošel i další bostonský medvěd Pavel Zacha.

Aktualizováno včera

včera

včera

Peter Pellegrini

Pellegrini: Někteří politici nejsou schopni sebereflexe. Na kulatý stůl nedozrál čas

Na kulatý stůl slovenských politických stran zatím ani po atentátu na Roberta Fica (Smer-SD) nedozrál čas, řekl zvolený prezident Peter Pellegrini v neděli. Pellegrini se v týdnu sešel s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a navrhl jednání politických subjektů. Občany dnes vyzval, aby se nenechali unést negativními emocemi, které může přinést další politický souboj. 

včera

včera

včera

Bouřka, ilustrační fotografie.

Počasí: V Česku dnes udeří bouřky. Meteorologové upřesnili výstrahu

V Česku od dnešní 14. hodiny hrozí silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) aktualizoval výstrahu, která se nově týká severních, severovýchodních a východních Čech a části Moravy až do půlnoci. Nejmenší pravděpodobnost výskytu bouřek je na jižní Moravě a v částech Vysočiny a Zlínského kraje.

včera

Robert Fico

Fico je mimo ohrožení života, oznámili lékaři

Slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD), který se ve středu stal obětí atentátu, je aktuálně mimo ohrožení života, uvedl v neděli vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Smer-SD). Ficův stav je ale nadále vážný. 

včera

Policie SR, ilustrační fotografie

Slovenská policie obvinila lidi, kteří schvalovali atentát na Fica

Slovenská policie obvinila tři lidi, kteří na sociálních sítích schvalovali středeční atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), uvedla policejní mluvčí Denisa Bárdyová. Obvinění jsou v cele předběžného zadržení, informovala agentura TASR. Fico je hospitalizován v nemocnici v Banské Bystrici ve vážném, nicméně stabilizovaném stavu. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Tornádo na Ústecku se potvrdilo. Pohybovalo se i přes tok Labe

Podezření na sobotní výskyt tornáda na Ústecku se potvrdilo, informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Tornádo se pohybovalo i přes říční tok. Experti se chystají na terénní průzkum místa. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy