Čechomor a Kandráčovci v unikátním spojení: Singl s klipem vychází, turné je za rohem

Skupina Čechomor navázala na příjemnou spolupráci se slovenskými Kandráčovci a nahrála s nimi píseň Byla vojna. Singl vychází právě dnes a doprovází jej klip. Obojí pak předznamenává společné turné obou hudebních seskupení.

Čechomor i Kandráčovci staví na folkloru. Mají na něj ale trochu jiný pohled, a právě tento fakt je vzájemně obohacuje a skýtá atraktivní možnosti. Tak vznikla první společná nahrávka: „Skladbu Byla vojna jsme natočili už dříve, ale napadlo nás, že bychom ji s Kandráčovci mohli vzkřísit. Oni dodali kus svého umu, takže má i česko-slovenský text, a v novém kabátu je zase jiná a dokonalá,“ říká zpěvák a houslista Karel Holas.

Singl doprovází klip, který vznikl ze záznamu společného vystoupení na podporu Ukrajiny. Mimořádnost koncertu podtrhla skutečnost, že se odehrával na dvou místech současně: „Hráli jsme spolu přes hudební most a s výsledkem jsme byli spokojení. Vybralo se přes 12,5 milionu korun,“ upřesňuje zpěvák a kytarista František Černý.

Singl a klip jsou ochutnávkou společného turné chystaného na červen: „Kromě aktuálního singlu zahrajeme mnoho dalších společných písní. Po našem prvním soustředění, které proběhlo v březnu v Praze, je jasné, že tato spolupráce bude velkolepá,“ přibližuje koncertní podobu Karel Holas a dodává: „Diváci neuvidí dvě samostatná představení, ale kapely se v průběhu večera několikrát propojí v jeden celek a budou hrát bez přestávky 3 hodiny. Připojí se samozřejmě i Martina Pártlová a vystoupí ještě náš občasný host Voxel.“

Související

Více souvisejících

čechomor

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 26 minutami

před 38 minutami

před 58 minutami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Princezna Kate způsobila šok i lidem ze svého okolí, zní z Británie

Zítra uplyne týden od chvíle, kdy princezna Kate po mnoha spekulacích odhalila, že lékaři u ní diagnostikovali rakovinu. Pro spoustu lidí z jejího okolí to byl šok, zní z Velké Británie. Kdo všechno věděl o nemoci s předstihem? 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy