Vojtěch Dyk vyráží na turné. První vystoupení bude netradiční

Vojtěch Dyk vyjede na koncertní turné D.Y.K. Kapela s americkými muzikanty se poprvé živě představí na Cenách Anděl. A ta se v závěru května a v červnu se společně s kapelou představí domácímu publiku na sérii živých koncertů po celé České republice.

Vojtěch Dyk se již brzy představí zcela v novém kabátě a s novým doprovodem. Americké holky a kluci, kteří se s Vojtěchem Dykem postaví na zdejší koncertní pódia, budou kytarista Daniel Muniz, baskytarista Karim „Kace“ Hutton, který mimo řady dalších hudebních uskupení působí také v kapele Kennedy Administration, za bicí usedne Roberto Robinson. A samozřejmě klávesista, Ondřej Pivec. Ten v USA dlouhodobě žije a spolupracuje s předními americkými muzikanty, například s Gregorym Porterem. Právě s ním získal Cenu Grammy za rok 2017. Za druhé klávesy usedne Jan Andr.

Vokály povede zpěvačka  Stephanie Fisher Alvarenga, která na projektu D.Y.K. působí také jako lektorka zpěvu. Stephanie spolupracovala s umělci R & B / Pop, jako jsou Tweet, Jill Scott, Faith Evans a Billy Ocean. Vystupovala také s jazzovými muzikanty - Ericem Reedem, a držitelem Grammy Gregoire Maretem.

Vokální sekci dále tvoří Sheherezade Holman, která jako vokalistka pracovala na nahrávkách například s  Lennym Kravitzem nebo  Shaniou Twain, a zpěvák Chris  A. Anthony, který  byl obsazen do projektů vedle takových hvězd jako Kathleen Battle nebo v rámci gospelu s největší hvězdou žánru Kirkem Franklinem.

Kapelu D.Y.K  pak dotvoří i „česká sekce“ – hudebníci z kapely B-Side Band, s níž Vojtěch Dyk oslavil již deset let spolupráce  - trumpetisté Josef Buchta a Lukáš Koudelka, trombonista Petr Hnětkovský a saxofonista Michal Žáček.

První vystoupení  koncertní seskupení čeká již 31. března, kdy se - poprvé v Česku – objeví na slavnostním večeru při předávání hudebních cen Anděl.

Nahrávání ve Spojených státech přestavovalo pro Vojtěcha Dyka novou zkušenost. „Já byl od začátku upřímně dost nervózní, přeci jen nejsem v téhle zemi denně a nevím, jak to ve studiích chodí, ale nakonec jsem díky Ondrovi, Sephanie - mé lektorce zpěvu a výslovnosti - a do velký míry i Jakeovi Lummusovi, který se staral o sound engineering, ztratil všechny pochybnosti...prostě jsem si to začal všechno užívat...tak doufám, že to na té desce je aspoň trochu poznat... (-:“   říká zpěvák. Atmosféru natáčení přibližuje i promovideo k písničce If I Lose.

Zatímco v New Yorku byl spíše hostem on, v Česku se naopak stane hostitelem. „Upřímně se momentálně nejvíc těším na to, až všichni americký holky a kluci přijedou, my Češi si vezmeme kroje, chleba se solí, půjdem je přivítat na letiště,  a pak se zavřeme do zkušebny a budem zkoušet jak mourovatý ...než 28.5 vyjedem na tour... No a pak už jen aby přišli posluchači  a já budu šťastnej jak blecha...možná si i blahem poskočím..." přeje si Vojtěch Dyk.

D.Y.K Tour 202028.5. Mladá Boleslav – Škoda muzeum29.5. Rožnov pod Radhoštěm30.5. Pardubice - Ideon31.5. Praha - Fórum Karlín2.6. Olomouc - Výstaviště Flóra, Pavilon A3.6. Brno - Sono centrum4.6. Brno - Sono centrum

Související

Marta Kubišová

Výjimečný koncert. Marta Kubišová zaplnila Lucernu, šlo o její poslední vystoupení

Zpěvem hymny bývalého Československa dnes Marta Kubišová zakončila ve zcela zaplněné pražské Lucerně svůj výjimečný koncert. Spolu s ní celou hymnu včetně slovenské části Nad Tatrou sa blýska zazpíval host programu s názvem Samet 30 Vojtěch Dyk. Nadšení posluchači si poté ještě jednou vytleskali skladbu Hey Jude. Údajně se jednalo o poslední vystoupení Kubišové, která před dvěma lety 1. listopadu v den svých 75. narozenin ukončila pěveckou kariéru.

Více souvisejících

Vojtěch Dyk

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy