Dětská knížka Duhové tajemství andílka Vandílka poputuje k nejméně 300 dětem do nemocnic

Praha - Neobvyklou formou se rozhodla autorka dětské knížky Duhové tajemství andílka Vandílka aneb Dva výlety do zlatovzduchu Šárka Kadlečíková propojit vydání volného pokračování úspěšné prvotiny Vánoce s andílkem Vandílkem aneb Dva výlety do Betléma a zase zpátky domů (nakladatelství Metoda, 2011) s dobročinnou akcí.

Pomocí crowdfundingového portálu www.hithit.com nabízí svým čtenářům možnost si knihu nejen předobjednat, ale současně darovat další výtisk dětem do nemocnic.

„Hithit nám umožní získat v předstihu finance na tisk Duhového tajemství. Vyšší náklad znamená nižší cenu za kus, a tak za každých 250,- Kč, což je cena jedné knížky, můžeme darovat další knížku dětem do nemocnic," vysvětluje autorka knihy Šárka Kadlečíková. „Cílovou částku jsme nasbíraly během prvního týdne a teď už je na našich příznivcích, kolik peněz se nám podaří do 26. listopadu 2014 získat celkem. Aktuálně jsme na 159 %, což znamená 318 knih pro děti do nemocnic. Poputují například k dětem do Dětské nemocnice v Brně, na Kliniku dětského a dorostového lékařství VFN v Praze či do Jihomoravské dětské léčebny. Chceme, aby se zázračný Vandílek rozletěl po celé republice, a proto vyzýváme dětské nemocnice, aby se přihlásily, pokud mají zájem o knížky pro hospitalizované děti. Mohou tak učinit na email sarka@metoda.cz."

Duhové tajemství andílka Vandílka aneb Dva výlety do zlatovzduchu vyjde v nakladatelství Metoda na začátku prosince 2014 a autorky projektu chtějí knihu distribuovat jak do nemocnic, tak do knihkupectví ještě před Vánocemi.

Související

Více souvisejících

charita knihy

Aktuálně se děje

před 40 minutami

před 51 minutami

Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Švýcarsko, Katar nebo Kuba? Zemí schopných zprostředkovat mírová jednání mezi Moskvou a Kyjevem je dost

Jméno mediátora mírových jednání mezi Ukrajinou a Ruskem je stále velkou neznámou. Zatímco země v čele s Indií a Čínou jsou vnímány jako přirození kandidáti, existují i jiné varianty. Summitu se může ujmout tradičně neutrální Švýcarsko nebo některé ze sídelních měst Organizace spojených národů. Úplně vyloučit nelze ani arabské či latinskoamerické země.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Sergej Lavrov

Lavrov přiznal, že Rusko a Čína už vojensky spolupracují

Moskva a Peking nepotřebují vytvářet společnou vojenskou alianci, protože armády obou zemí již úspěšně spolupracují bez nutnosti spojovat se do nějaké organizace, uvedl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v rozhovoru pro arabský zpravodajský kanál Sky News Arabia. 

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Lavrov: Moskva bude bránit své zájmy v Arktidě. Diplomaticky i vojensky

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v rozhovoru zveřejněném v pátek uvedl, že Moskva bude bránit své zájmy v oblasti Arktidy diplomatickými i vojenskými způsoby. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy