Televizní silvestr: Komerční stanice dostaly výprask, TV Prima rok 2013 nevyšel

Praha - Silvestrovská Všechnopárty (ČT1) získala po 20. hodině poslední večer roku 2013 největší počet diváků – pořad sledovalo 1,4 mil. diváků nad 15 let při podílu 33 %, uvedl server mediaguru.cz.

I další pořady vysílané ČT1 (Zázraky přírody a Kouzelný Silvestr) se dostaly mezi nejsledovanější pořady posledního večera loňského roku. Česká televize tak v souhrnu dosáhla na nejvyšší podíl v hlavním vysílacím čase ve skupině diváků nad 15 let.

Vůbec nejsledovanějším pořadem posledního dne loňského roku byly Silvestrovské Televizní noviny na TV Nova.

Hlavním komerčním televizím se příliš nevedlo. TV Nova získala více diváků s reprízovaným Silvestrem 2012, vysílaným až po půlnoci, než se svým hlavním pořadem Silvestr 2013.

Podprůměrných výsledků dosáhla Prima. Nejúspěšnějším pořadem dne byla Partička. Primu tak porazila i TV Barrandov, jejíž Barrandovský Silvestr, vysílaný od cca 23:20 až do 00:10, sledovalo nadprůměrných 700 tis. diváků při podílu 17 %. Lépe než pořady Primy si vedl i Barrandovský Silvestr vysílaný od 21. hodiny do 23. hodiny (share 13 %). V celodenním podílu tak hlavní kanál Primy dosáhl stejného výsledku jako TV Barrandov, dodal Media Guru.

Primě se rok 2013 nevyvedl

Souhrnný podíl skupiny Nova dosáhl loni nejvyššího podílu – u diváků starších 15 let si skupina Nova polepšila o 1,3 procentního bodu a získala 31,17% podíl. Druhá skupina České televize zaznamenala podíl ve výši 29,8 %. Z největších televizních skupin byla Nova jediná, které se loni podařilo podíl na sledovanosti zvýšit (+1,3). Oproti roku 2012 se z menších televizí dařilo také zastupitelství Atmedia (+1,3) a mírně i ostatním televizím (+0,2).

Viditelnějšího náskoku dosahuje skupina Nova v mladší cílové skupině diváků 15-54, na kterou Nova primárně programuje a zároveň prodává reklamu. Zde její náskok před druhou skupinou České televize představuje 12 procentních bodů.

Loňský rok se ve sledovanosti nejméně povedl skupině Prima. Především hlavní kanál svůj podíl ve srovnání s rokem 2012 snížil. Pokles částečně kompenzoval kanál Prima Zoom.

Také skupině Nova pomáhaly nové stanice (Fanda, Smíchov a Telka). Z kanálů České televize se kvůli menšímu počtu významných událostí snížil meziročně především podíl sportovního kanálu ČT sport. V souhrnném podílu tak kanály ČT v celodenním vysílání zaostaly za rokem 2012 o 0,3-0,5 procentního bodu. O téměř jeden procentní bod se loni snížil podíl také TV Barrandov.

Související

Sydney přivítalo rok 2024

Svět má rok 2024. Oslavil jej velkolepými ohňostroji, v ulicích Prahy hlídkovali ozbrojení policisté

Svět se překlopil do roku 2024. Obyvatelé atolu Kiritimati, známého také jako Vánoční ostrov ve státě Kiribati, přivítali nový rok jako první v 11:00. Po nich zažili silvestrovské oslavy obyvatelé Nového Zélandu, Japonska i Číny. Ohňostroje oslavující vstup do roku 2024 byly odpáleny i v Česku, a to včetně Prahy, kde na několika místech platí zákaz používání pyrotechniky. Do ulic proto vyrazili kromě lidí oslavujících příchod nového roku také policisté.

Více souvisejících

Silvestr Česká televize TV Prima

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 4 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 11 hodinami

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy