Z Karla Gotta bude v novém roce Don Corleone

Praha - Pro nový charitativní kalendář Proměny 2016 nadace Archa Chantal se Karel Gott nechal vyfotografovat jako Marlon Brando ve filmu Kmotr. Vedle slavného zpěváka najdete v kalendáři takové osobnosti jako je Karel Heřmánek, Milan Kňažko nebo zakladatelka nadace Chantal Poullain.

Karel Gott pro kalendář Proměny nepózoval poprvé, již dříve se s manželkou Ivanou nechali namaskovat a posléze vyfotografovat jako Vinnetou a Ribanna. Letos však byla Karlu Gottovi nabídnuta postava z úplně jiného žánru. „Když kmotr, tak samozřejmě musíte sáhnout po nejvyšší autoritě v okolí. A kdo jiný v českém showbyznysu je takovou, v dobrém slova smyslu autoritou budící respekt, než Karel Gott," vysvětlili svůj návrh autoři kalendáře Petr Kurečka a Marek Škarpa.

Na focení byl Karel Gott převlečen do kompletního smokingu a na klíně mu seděl kocour, který na drahý oblek pouštěl chlupy. Gottovi to však údajně vůbec nevadilo, kontroloval především správné světlo a vyznění fotografie. „Je vidět, že o focení toho ví za ta léta hodně a klidně může s přehledem radit profíkům," uvedli autoři Kurečka a Škarpa.

Slavnostního křtu kalendáře, který se konal 18. listopadu, se Karel Gott ze zdravotních důvodů bohužel nemohl zúčastnit. Autoři jeho absence velmi litovali, podle nich je pan Gott báječný společník, který má vždy v zásobě neuvěřitelné zážitky – např. jak osobně potkal právě mafií oblíbeného zpěváka Franka Sinatru. Součástí křtu byla i charitativní dražba, jejíž výnosy jdou spolu s výnosem z prodeje kalendářů na financování dětských oddělení českých zdravotnických zařízení.

Související

Signatář Charty 77 Daniel Kroupa nechce soudit umělce, kteří podepsali Antichartu sloužící k dehonestaci opozice. Rozhovor

Umělci před 45 lety morálně selhali. Z Anticharty se někteří pokoušeli vylhat. Gott sehrál režimu trapnou roli, říká Kroupa

Podlehli tlaku komunistického režimu a nechali se jím ostudně zneužít. Přesně před 45 lety morálně selhali umělci, především herci, když v Národním divadle v pátek 28. ledna 1977 podepsali Antichartu, která dehonestovala opozici, jež na sebe upozornila občanskou iniciativou Charta 77 kritizující systém. O týden později 4. února 1977 v pražském Divadle hudby normalizátory podpořili i textaři, hudebníci a zpěváci včetně Karla Gotta. Někdejší signatář Charty 77 Daniel Kroupa dovede pochopit, že někteří měli vážné důvody k tomu, aby špatný skutek v podobě Anticharty udělali. „Mrzí mě, když se z toho někteří lidé i po letech pokoušeli vylhat a při tom se do té hanebnosti propadali ještě hlouběji. Gott sehrál režimu trapnou roli. Chtěl zpívat, mít se dobře,“ říká v exkluzivním rozhovoru pro EuroZprávy.cz bývalý politik Daniel Kroupa.

Více souvisejících

Karel Gott Chantal Poullainová Karel Heřmánek

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 22 minutami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 2 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

Na poslední rozloučení s Josefem Lauferem dorazili Soukup či Troška

Rodinní příslušníci a přátele se ve čtvrtek před polednem rozloučili s populárním hercem a zpěvákem Josefem Lauferem, který zemřel o uplynulém víkendu. Bylo mu 84 let. Laufer strávil poslední čtyři roky života v kómatu na nemocničním lůžku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy