Ignis Brunensis 2021: Ohňostrojný Harry Potter na závěr 24. mezinárodní přehlídky v Brně

Ohňostrojnou tečku čtyřiadvacátého festivalu RegioJet Ignis Brunensis připravili v sobotu 11. září domácí ohňostrůjci Theatrum Pyroboli.

Jejich Kouzelná země na motivy Harryho Pottera byla věnovaná všem dětem k začátku nového školního roku, proto ohňostroj mimořádně začínal o hodinu dříve (21:30).

Závěrečnému kouzelnickému valčíkovému plesu a celému ohňostroji ovšem aplaudovali nejen malí diváci. Ohňostrojný epilog završil pětici ohňostrojů Ignis Brunensis, které se letos všechny konaly z důvodu koronavirových opatření nad brněnským hradem Špilberk.

Festival se podařilo připravit v kompletní dramaturgii čtyř soutěžních a jednoho nesoutěžního představení, covidu navzdory od konce června do poloviny září. Region Brna a jižní Moravy letos v ohňostrojném světě pozitivně rezonoval po celé léto. I v této složité době se totiž podařilo udržet ohňostrojnou přehlídku na mezinárodní úrovni, navíc v jako jedné z mála evropských i zámořských destinací.

Festivalové programy pokračují do středy 15. září Také v neděli 12. září mohou zejména rodiny s dětmi navštívit akci Špilberk žije pověstmi.  Pro milovníky ryb a plodů moře pokračují v neděli 12. září Slavnosti moře na Kraví hoře. Na úterý a středu 14. a 15. září připravuje Vojenský umělecký soubor Ondráš na Špilberku dva benefiční koncerty.  Čtvrtstoletý festival Ignis Brunensis v roce 2022 V příštím roce 2022 se festival RegioJet Ignis Brunensis uskuteční v Brně a na jižní Moravě už popětadvacáté. Termín a podrobnější informace budou vyhlášeny během podzimu. Už teď je možné potvrdit, že nás čekají čtyři soutěžní umělecká představení a jeden nesoutěžní ohňostroj. Ten bude věnovaný Gregoru Johannu Mendelovi u příležitosti dvoustého výročí od narození této světoznámé osobnosti. Mezinárodní produkční tým Ignis Brunensis věří, že se s mezinárodní ohňostrojnou soutěží podaří ve čtvrtstoletém ročníku vrátit v letním období na Brněnskou přehradu.

Související

Arnaud Fouriau, Pok Lux Factory z dnešního vyhlášení Ignis Brunensis Winner of Winners na brněnské Nové radnici (22. června 2023, Brno).

Vítězem Ignis Brunensis 2023 jsou Francouzi s Ohnivým polibkem vodě

Vítězové třech předchozích ročníků se střetli v letošním mezinárodním ohňostrojovém klání Ignis Brunensis ve snaze získat titul Vítěze vítězů. Porota udělovala celkem tři ocenění: za nejlepší výběr hudby, nejlepší scénografii a hlavní cenu 26. ročníku soutěže.
Norský ohňostroj byl velkolepý i dramatický Prohlédněte si galerii

Ignis Brunensis 2023: Norský ohňostroj byl velkolepý i dramatický

Společnost North Star Fireworks z Norska, vedená Andreasem Helle, představila v Brně ohromující představení nazvané Severský Noir. Tato show je inspirována detektivními romány, nejen od Jo Nesbøho, a kombinuje je s norskými interprety elektronické hudby.

Více souvisejících

ignis brunensis Brno

Aktuálně se děje

před 49 minutami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 1 hodinou

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Muž nepřežil napadení v pražském autoservisu, na místě je policie

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy