Češi do veledůležitého duelu s Tureckem nastoupí bez Schicka. Stav Baráka se po horečce lepší

Když během zápasu s Gruzií (1:1) předčasně odešel ze hřiště kanonýr Patrik Schick, nevěstilo to nic dobrého. Přestože po zápase byl český trenérský štáb ještě v naději, že by snad mohl fotbalista Leverkusenu být k dispozici pro utkání s Tureckem, nyní za zákulisí přichází neoficiální informace o tom, že Patrik Schick dispozici pro duel s Tureckem nakonec nebude. Schick není navíc jediným, nad kterým visí otazník. Třeba Antonína Baráka pro změnu trápila horečka, před posledním duelem ve skupině se ale podle svých slov cítí dobře. Lukáše Provoda pak pro změnu trápí lehký výron kotníku. 

Co se týče Patrika Schicka, tak jeho zranění se kázalo býti následující: má zraněný lýtkový sval a podle mluvčího národního týmu Petra Šedivého bude i přesto nadále společně s týmem. "Patrik Schick podstoupil vyšetření magnetickou rezonancí, které prokázalo zranění lýtkového svalu. Hráč zůstává s týmem a je v péči lékařů a fyzioterapeutů, kteří mu poskytují maximální péči," nechal se slyšet Šedivý konkrétně. 

Samotný kouč Ivan Hašek poté uvedl, že je tu možná naděje, že by mohl Schick do duelu s Tureckem zasáhnout, protože podle jeho slov se Schickovo zranění lepší. "Patrik Schick byl dva dny v péči lékařů, nebyl s námi na tréninku, zranění se lepší, uvidíme zítra. Varianty jsme měli s Patrikem i bez něj, ještě než jsme sem jeli. Když nebude k dispozici, musíme ho nahradit, kluci připraveni budou," řekl český stratég. 

Mezi marody byl na čas i záložník Antonín Barák, jenž měl horečku. Nyní to vypadá, že by měl být trenérovi Haškovi plně k dispozici. Sám hráč neví, co zapříčinilo virózu v jeho těle. "Vůbec netuším. Mohlo to být z klimatizace, čehokoliv. Asi to nemá cenu si nad tím nějak lámat hlavu. Bohužel se to stalo v docela blbej okamžik. Lékaři mi druhý den nedali zelenou, protože nevěděli, jak to bude reagovat. Nebyl jsem úplně v kondici, kdy by realizační tým mohl sázet přímo na mě. Nechtěl to nikdo riskovat. Stalo se a nedá se s tím nic dělat," řekl k tomu fotbalista, jenž do předešlého duelu s Gruzií nakonec zasáhl, ale až od 81. minuty. 

Nyní je záložník Fiorentiny plný optimismu. "Skvěle jsem se cítil i v den zápasu ráno, ale byla to hrozně krátká doba, kdy ta změna přišla. Jsem hrozně rád, že tělo zareagovalo na minimální minutáž, kterou jsem dostal od doktorů doporučenou. I po zápase jsem se cítil velice dobře, nebyly pak žádné příznaky únavy. Tělo to zvládlo velice dobře, připraven budu stejně jako ostatní hráči, abychom to utkání zvládli." 

Tým teď tedy všechno směřuje ke středečnímu večeru, kdy se v Hamburku utkají v zápase o všechno s Tureckem. Musí totiž nad ním vyhrát, aby mohl pomýšlet na postup do osmifinále, kde na něj čeká překvapení z Rakouska. "Je to pro nás nejdůležitější zápas v téhle sezoně. Hrajeme o všechno a atmosféra v takový moment nerozhodne. Je to devadesát minut, které rozhodnou o tom, jestli půjdeme dál, nebo ne. Nebude to na nás mít vliv," sdělil Barák, který tak připomněl početnou tureckou menšinu v Německu. 

I pro trenéra Ivana Haška se jedná o jeho největší zápas v trenérské kariéře. "Víme, kolik lidí si přeje náš postup. Budeme se snažit je nezklamat a udělat jim radost. Spousta hráčů má zkušenosti ze zápasů v Turecku. Atmosféra, která tu bude, hráčům vyhovuje. Já to jako hráč miloval, když je to bouřlivé," řekl Hašek, který se nechce dívat do minulosti na nevydařená utkání s Tureckem a o bybtí a nebytí na turnaji. "Minulost s Tureckem neřeším. Tahle parta kluků prostě nechce domů a je to na nich znát," pokračoval a dodal, že cílem stále je postup ze skupiny. "Pokud se tak nestane, beru to jako neúspěch," řekl Hašek s tím, že Češi chtějí rozhodně nad Tureckem vyhrát. 

Barák pak přiblížil hru Turků. "Od Turků čekám určitě velmi agresivní nástup. Budou do toho chtít vstoupit velkým nátlakem, atmosféra k tomu bude vybízet. Můžeme čekat určitě i agresivní hru. Bude to soupeř, proti kterému se nehraje z téhle stránky nejlíp. Musíme si dát pozor na disciplínu a nenechat se k něčemu vyprovokovat. Čekám velice vyrovnaný zápas, oba týmy jsou na tom plus minus podobně," uvedl konkrétně a prozradil také, jaká je v týmu před důležitým zápasem nálada: "Máme fantastické vztahy, panuje výborná nálada. Zároveň je cítit, že máme hlad po tom, aby se nám turnaj povedl. Není tam nikdo, kdo by se cítil odstrčený, kdo by sem jel na výlet jako účastník zájezdu, a to je strašně důležité. Všichni dostali od realizačního týmu pozornost. Všichni se podporujeme, komunikujeme mezi sebou." 

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Plzeň dvakrát v zápase s Frankfurtem prohrávala. V závěru dvěma brankami šokovala soupeře

Zdálo se, že po delší době budou čeští fotbaloví fanoušci po zápasu nějakého českého zástupce v pohárové Evropě zklamaní. Ovšem i když to s fotbalisty Plzně na zaplněném stadionu ve Frankfurtu vypadalo bledě, nakonec i oni ve svém úvodním zápase v rámci hlavní fáze Evropské ligy přispěli do českého koeficientu. Ještě v 85. minutě sice Západočeši prohrávali 1:3, v závěru se jim ale dvěma slepenými brankami, o které se postupně postarali Adu a Jemelka, podařilo duel zremizovat na konečných 3:3 a připsat si tak za tento zápas bod.
SK Slavia Praha

Fotbalisté Slavie si na úvod hlavní fáze Evropské ligy poradili s Ludogorcem

Poté, co minulý týden úspěšně do pohárové Evropy vstoupila pražská Sparta, která po 19 letech hrála první zápas v Lize mistrů a doma si poradila se Salcburkem 3:0, se nyní ve středu poprvé v hlavní fázi Evropské ligy představila pražská Slavia. Jejím prvním soupeřem byl pro změnu bulharský Ludogorec Razgrad. Na jeho hřišti sice nejprve Pražané hráli opatrně, postupem času ale přebírali iniciativu a dospěli tak k celkem kontrolované výhře 2:0, přičemž se o góly postupně postarali Jurásek a Chytil.

Více souvisejících

Fotbal Patrik Schick Euro 2024

Aktuálně se děje

včera

včera

Jannik Sinner

Zemětřesení v mužském tenise na spadnutí? WADA žádá dvouletou stopku pro světovou jedničku Sinnera

Když na letošním březnovém turnaji v rámci série ATP v Indiana Wells nalezli v těle aktuální světové jedničky mezi tenisty Itala Jannika Sinnera anabolický steroid klostebol, bylo jasné, že to od té doby kolem něj nebude jednoduché. Žádný zákaz startů a ani předběžně zastavenou činnost nedostal, což začalo vadit Světové antidopingové agentuře (WADA), která se v tomto případě obrátila na Sportovní arbitrážní soud (CAS) v Lausanne a žádá pro italského tenistu až dvouletý zákaz.

včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Plzeň dvakrát v zápase s Frankfurtem prohrávala. V závěru dvěma brankami šokovala soupeře

Zdálo se, že po delší době budou čeští fotbaloví fanoušci po zápasu nějakého českého zástupce v pohárové Evropě zklamaní. Ovšem i když to s fotbalisty Plzně na zaplněném stadionu ve Frankfurtu vypadalo bledě, nakonec i oni ve svém úvodním zápase v rámci hlavní fáze Evropské ligy přispěli do českého koeficientu. Ještě v 85. minutě sice Západočeši prohrávali 1:3, v závěru se jim ale dvěma slepenými brankami, o které se postupně postarali Adu a Jemelka, podařilo duel zremizovat na konečných 3:3 a připsat si tak za tento zápas bod.

včera

Volby, ilustrační fotografie.

Sečteno. Senátní volby 2024 znají výsledky, úspěch ANO je zřejmý

Česko zná jména nových či staronových senátorů. Úspěch slaví opoziční hnutí ANO, kterému uspělo v prvním či druhém kole voleb celkem osm kandidátů. V Senátu nově usedne například bývalý policista Róbert Šlachta, končí naopak někdejší prezidentský kandidát Marek Hilšer. Volební účast ve druhém kole činila jen 17 a půl procenta.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Hasan Nasralláh

Šéf Hizballáhu Hasan Nasralláh je mrtev, oznámil Izrael

Izraelská armáda (IDF) v sobotu oznámila, že během pátečních náletů na libanonské hlavní město Bejrút zlikvidovala Hasana Nasralláha, šéfa militantního hnutí Hizballáh. Představitelé Hizballáhu zatím úmrtí nejvyššího vůdce nepotvrdili. 

včera

včera

včera

včera

Kamala Harrisová

Klíčové státy pro Harrisovou, ukazuje nový průzkum. Rozhodnuto ale není

Do listopadových prezidentských voleb v USA zbývá jen několik týdnů. Podle nejnovějšího průzkumu má viceprezidentka Kamala Harrisová těsný náskok před exprezidentem Donaldem Trumpem v šesti ze sedmi klíčových států, které jsou označovány jako tzv. swing states. V sedmém je souboj vyrovnaný, vyplývá z šetření agentury Bloomberg News a společnosti Morning Consult.

včera

Druhé kolo senátních voleb pokračuje. Páteční účast byla nízká

Češi mohou od sobotního rána v necelé třetině volebních okrsků opět rozhodovat o senátorech na příštích šest let. Voliči mohou až do sobotních 14:00 odevzdat hlas ve druhém kole senátních voleb. Pět senátorů bylo zvoleno už před týdnem v prvním kole. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy