Bude finále Ligy mistrů v Petrohradu? Podle médií ne, UEFA se zatím nevyjádřila

Součástí sankcí ze strany Západu vůči Rusku, které mají být odpovědí na vpád ruských tanků do proruských separatistických oblastí Doněcka a Luhanska, má být i přesunutí finále fotbalové Ligy mistrů do jiného pořadatelského města. Tím měl být totiž původně ruský Petrohrad. Zatímco podle serveru britské televize BBC by se mělo jednat v tomto případě o jasnou věc, Evropská fotbalová unie UEFA se ještě k této věci nevyjádřila.

Přesto v předešlých dnech vzrůstajícího napětí mezi Ruskem a Ukrajinou se sama UEFA nechávala slyšet, že celou situaci "bedlivě sleduje", ale o změně pořadatelského města pro finále Ligy mistrů, které se má uskutečnit 28. května, dosud neuvažovalo.

Jen pro připomenutí, většina západních států vpád ruských vojsk do Doněcké lidové republiky a Luhanské lidové republiky, přičemž před tím ruští poslanci tyto dvě oblasti uznali, hodnotilo jako porušení mezinárodního práva. Západní politici a instituace uvalují na Rusko na základě toho sankce a výjimkou by alespoň podle BBC nemělo být ani otázka pořádání finále Ligy mistrů.

Pokud by se ke změně pořadatele nakonec přistoupilo, stalo by se tak potčetí v řadě za sebou, kdy byla UEFA nucena měnit pořadatele finálové zápasu nejprestižnější klubové evropské fotbalové soutěže. V předešlých dvou sezónách se tak stalo kvůli koronavirové pandemii a vždy se pak finálové duely konaly v Portugalsku.

Na povrch pak vyvstává i otázka pro Mezinárodní fotbalovou federaci FIFA, zda nevyloučit Rusko z jarní baráže o mistrovství světa. V rámci se má Rusko utkat v semifinále s Polskem, vítěz tohoto duelu pak narazí na Švédy nebo Čechy. Oba tyto duely se mimochodem mají hrát v Rusku.

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Fotbal

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Převáží zbraně mezi Ruskem a KLDR. Loď, na kterou USA uvalily sankce, kotví v čínském přístavu

Čína umožňuje ve svém přístavu kotvit ruské nákladní lodi, na kterou USA uvalily sankce a která zřejmě převáží do Ruska zbraně ze Severní Koreje. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy