Češi vstoupili do kvalifikace MS povinným vítězstvím nad Estonskem. Vyhráli 6:2

Snad jen úvodní desetiminutovka a závěr zápasu, kdy už čeští fotbalisté poněkud zvolnili, bude to, s čím kouč českého národního týmu Jaroslav Šilhavý spokojen nebude. Jinak ale nemá svým svěřencům co vytknout. Poté, co celkem nečekaně skóre zápasu otevřeli po chybě v české obraně Estonci, dokázali Češi ještě během první půle nastřílet čtyři branky, přičemž k nim pak po pauze přidali ještě další dvě. Významně se pod tímto výsledkem podepsal čerstvý Fotbalista roku 2020 Tomáš Souček, jenž přispěl hattrickem. Do závěrečného hvizdu se Estoncům podařilo vstřelit ještě jednu svoji branku, ale to bylo tak vše. Češi si připsali za výhru 6:2 první tři body do kvalifikační tabulky.

Na úvod prvního kvalifikačního zápasu by čeští reprezentanti chtěli nejraději zapomenout. Úplně se jim z jejich pohledu nevydařil podle představ a vše nakonec vyvrcholilo obrovkou chybou v české obraně následované ne zcela příkladným bráněním Ondřeje Čelůstky a brejkem útočníka Sappinena. Ten pak míč poslal mezi nohy gólmana Pavlenky a pohroma byla na světě.

Byl to určitě šok pro české fotbalisty, kteří před zápasem slýchali jakými jsou favority a to i vzhledem k problémům, které potkaly Estonce jak jinak než kvůli covidu. Museli totiž před tímto duelem obměnit kádr.

Češi však zareagovali nejlépe jak mohli. Větším pohybem, zvýšenou aktivitou i zpřesněnou kobinací. A z toho všeho vzešel zanedlouho vyrovnávací gól, konkrétně po šesti minutách, kdy skóroval Schick po centru zprava, 1:1. Český útočník se o deset minut později přimotal do další útočné akce, když zpracoval balón pro svého kolegu Baráka a ten skóre otočil, 2:1. A když pak po první půlhodině hry skóroval hlavou Souček na 3:1, bylo jasné, že jedinou otázkou bylo to, kolik branek ještě český národní tým vstřelí. Do poločasu přidal ještě jednu a opět se trefil ve výtečné formě hrající Souček. Naštěstí pro Estonce nešli do šaten se čtyřbrankovou ztrátou, neboť další český gól před pauzou neplatil kvůli ofsajdu.

I záhy po začátku druhého poločasu bylo na českých reprezentantech vidět, že nechějí moc ze svého dosavadního tempa polevit. Na 5:2 zvýšil opět Souček, jenž tak oslavil nedávnou získanou trofej pro Fotbalistu roku nejlépe jak mohl, tedy hattrickem. Poslední českou branku v zápase vstřelil Jankto.

Bohužel to byla opravdu poslední poslední branka z pohledu českého týmu v tomto utikání, neboť přeci jenom nakonec čeští fotbalisté zvolnili (zvlášť, když postupně kouč Šilhavý obměnil kádr na hřišti třemi novými hráči), branky do estonské sítě padat nepřestaly a to i vzhledem k sobotnímu ještě důležitějšímu utkání proti favoritovi skupiny Belgii, na kterou šetřili evidentně síly. Na konečných 2:6 akorát dokázal v 86. minutě snížit střídající Annier.

Kvalifikace MS 2022 - skupina E (24.3.2021):

Konečný výsledek:

Estonsko - Česko 2:6 (1:4)Branky: 12. Sappinen, 86. Anier - 32., 43. a 48. Souček, 18. Schick, 27. Barák, 56. Jankto

Související

Lionel Messi

Lionel Messi po přestupu do Ameriky: Na dalším MS už mě v dresu Argentiny neuvidíte

V posledních dnech bylo kolem jedné z největších fotbalových hvězd Lionela Messiho živo. Vše začala zpráva o tom, že po ohlášeném konci v Paris Saint Germain s největší pravděpodobností nezamíří ani do Barcelony, ani do Saúdské Arábie, ale do zámořské MLS, kde bude hrat za klub Inter Miami. Právě Spojené státy americké budou spolu s Kanadou a Mexikem nejbližší světový šampionát a na něm už slavného Argentince fotbaloví fanoušci neuvidí. 
Chorvaté si na MS poradili s Kanaďany

MS ve fotbale: Belgičani propadli s Marokem, Chorvaté si poradili s Kanaďany. Španělsko s Německem se rozešly smírně

Ani další den fotbalového mistrovství nebyla nouze o překvapivé výsledky. O první z nich se postarali už v prvním zápase dne Kostaričané, kteří vypadali, že ani v tomto zápase nevystřelí na branku, stejně jako v tom úvodním proti Španělsku, jenže k jedné střele se v zápase s Japonskem přeci jenom dostali a právě z ní v 81. minutě Fuller rozradostnil nejen tuto jihoamerickou zemi, ale i Němce, kteří tak zůstávají ve hře o postup. O to víc, že se našim západním sousedům se podařilo ve šlágru se Španěly vyválčit bod za remízu 1:1. Nahnuté to naopak mají Belgičané, kterým se vzdálil postup ze skupiny poté, co s Marokem prohráli 0:2 a budou se muset o postup porvat s Chorvaty. Ti naopak měli s Kanadou jednodušší práci, jelikož ji porazili bez větších problémů 3:1, přestože Kanaďané vstřelili zatím nejrychlejší gól šampionátu.

Více souvisejících

fotbal MS Fotbal

Aktuálně se děje

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 3 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

Ramzan Kadyrov je údajně nevyléčitelně nemocný. Jeho stav je prý beznadějný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy