Další změna trenéra. Ve fotbalovém Zlně skončil Josef Csaplár

Po Ivanu Kopeckém, který koncem září skončil na lavičce prvoligové Opavy, se nyní v pondělí uskutečnil další vyhazov z lavičky v rámci tuzemské nejvyšší fotbalové soutěži. Tentokrát se tak stalo ve Zlíně, kde skončil po neúspěšných výsledcích Josef Csaplár. Pro něj se stala definitivní konečnou čtyřgólová porážka v Ostravě, po které se tak valašský celek ocitl až na předposledním místě ligové tabulky. Po Csaplárovi přebírá tým dosavadní Jan Kameník. „Ke Kameníkovi teď hledáme asistenty, realizační tým chceme mít během několika dní kompletní. Mužstvo potřebuje v reprezentační pauze tvrdě trénovat," nechal se slyšet klubový majitel Zdeněk Červenka.

Připomeňme, že Csaplár nastoupil do klubu ke konci předešlého ročníku 2018/19, kdy vystřídal Romana Pivarníka, jenž doplatil na nedobré vztahy s hráči. To Csaplár skončil především kvůli tomu, že za dosud odehraných dvanáct kol získal Zlín pouhých 10 bodů, přičemž dokázal vstřelit jen devět branek. Samotný majitel Zdeněk Červenka neztrácel dobrou náladu ani při tom, kdy přibližoval, co od nového realizačního týmu čeká. „Co si slibujeme od změny? Abychom se co nejdřív herně i výsledkově zvedli a tabulka se díky tomu obrátila naruby. Druhé místo by nebylo špatné. Ale budeme samozřejmě hrozně rádi i za dílčí zlepšení," řekl s úsměvem na tváři.

Zároveň dodává, že rozhodně není zklamán z toho, že jeho angažování Josefa Csaplára nevyšlo zrovna podle jeho představ. „Takový je život. Beru to jako realitu. Naše spolupráce se prostě nepovedla. Nasbíral jsem sice během ní spoustu nových podnětů, ale výsledky se nedostavily," řekl.

Pro setrvání Csaplára ve Zlíně nemluvily ani koučovy pozápasové tiskové konference. Třeba po jednom prohraném  domácím zápas mluvil o solidně postavených základech v klubu, po posledním prohraném zápase s Ostravou zase mluvil o problémech hlubšího rázu. „Já jsem to registroval, ale zase tak moc jsem neřešil, co povídá do médií. My jsme si vždycky všechno vysvětlovali tváří v tvář u stolu při pravidelném společném sezení," přiblížil spolupráci s Csaplárem Červenka.

Sedmatřiceiletý Kameník už v minulosti jednou Zlín jako trenér vedl, nyní se tak opět ujme kormidla a poprvé bude v akci spatřen 19. října v duelu proti Mladé Boleslavi.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Zlín Fotbal

Aktuálně se děje

před 19 minutami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Řecko odmítá tlak EU a NATO: Ukrajině nedáme ani Patrioty, ani S-300

Řecko nemůže poslat Ukrajině systémy protivzdušné obrany Patriot nebo S-300. Uvedl to podle DPA řecký premiér Kyriakos Mitsotakis.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy