Fotbalista Oulare zaplatil pokutu za grilování, Ronaldo zachraňuje amatérské kluby

Fotbalista Standardu Lutych Obbi Oulare dostal o víkendu pokutu za porušení opatření zavedených kvůli pandemii koronaviru. Podle belgických médií byl jedním z pěti lidí, které policie v Hasseltu napomínala kvůli společnému grilování. Všichni dostali pokutu 250 eur (6750 korun) za nedodržení zákazu shromažďování.

Oulare incident potvrdil, policie ale byla podle něho příliš horlivá. "Nebyla to žádná party, někdo ze sousedů ale očividně zavolal policii. Nemyslím si, že jsme dělali něco špatného. Chápu, že policie dělá svou práci, ale nemusí to tak přehánět," řekl fotbalista listu Het Nieuwsblad.

Čtyřiadvacetiletý Oulare, jenž hrál za belgickou reprezentaci do 21 let a platil za velký talent, podepsal v roce 2015 smlouvu s Watfordem. V anglické Premier League ale nastoupil jen ke dvěma zápasům a vrátil se domů.

Belgie patří mezi země silně zasažené koronavirem. Úřady registrují téměř 30.000 pozitivních testů, nemoc covid-19 si vyžádala 3600 obětí.

Fotbalisté z portugalské reprezentace finančně podpoří regionální a amatérské kluby, kterým kvůli koronavirové krizi hrozí ekonomické problémy. Ve prospěch podpůrného fondu portugalského svazu se vzdají poloviny prémií za postup na mistrovství Evropy, které bylo kvůli pandemii přeloženo na rok 2021.

Portugalský svaz zatím na podporu amatérského fotbalu vyčlenil 4,7 milionu eur. Nižší soutěže svaz už minulý týden kvůli koronaviru ukončil, profesionální ligy na definitivní rozhodnutí stále čekají.

Cristiano Ronaldo měl spolu s portugalským týmem letos v létě obhajovat kontinentální titul z roku 2016, koronavirus ale plány změnil. Nový termín šampionátu UEFA stanovila na 11. června až 11. července 2021.

Související

Vláda ČR

Vláda jmenovala nového ředitele GIBS a řešila starty ruských sportovců v Česku

Novým ředitelem Generální inspekce bezpečnostních sborů se od 7. září stane dosavadní náměstek Vít Hendrych. Jeho jmenování navrhla Petru Fialovi vláda na jednání ve středu 6. září 2023 a premiér jej ještě týž den ředitelem jmenoval. Vláda se zabývala také problematikou startů ruských a běloruských sportovců v České republice a projednala i návrh novely zákona o soudnictví ve věcech mládeže.

Více souvisejících

sport Fotbal Belgie Cristiano Ronaldo portugalsko Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 57 minutami

před 57 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 7 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

Nemáte děti? Na důchody zaplatíte víc, navrhují lidovci. Piráti jsou proti

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy