Fotbalisté Newcastlu si kvůli koronaviru nebudou podávat ruce

Fotbalisté Newcastlu už si před tréninkem nebudou podávat ruce. Anglický klub o tom rozhodl na základě doporučení lékařů, aby omezil riziko nákazy koronavirem. Ve Velké Británii dosud zaznamenali 19 případů onemocnění, kterým se zatím celosvětově nakazilo asi 80 tisíc lidí. Nemoc si vyžádala asi 2800 obětí.

"Máme takový každodenní rituál, že když se ráno potkáme v tréninkovém centru, tak si potřeseme rukou. Na doporučení lékařů jsme od toho nyní upustili," citoval server BBC trenéra čtrnáctého celku anglické ligy Steva Bruce. "Naštěstí máme super doktora, který se o nás skvěle stará," dodal kouč.

Anglického fotbalu se zatím koronavirus nijak výrazně nedotknul, ale Bruce přiznal, že v klubu všichni situaci napjatě sledují. "Jsme jako všichni ostatní. Jsme přilepení k obrazovkám a čekáme, kde se nemoc objeví a doufáme, že už se to nebude zhoršovat," uvedl devětapadesátiletý kouč.

Nákaza koronavirem odstartovala v Číně, kde kvůli ní byla odložena Velká cena formule 1. V Itálii bylo odloženo 40 fotbalových zápasů, zatímco utkání Serie A se stejně jako čtvrteční duel Evropské ligy mezi Interem Milán a Razgradem hrály bez diváků.

Související

Trenér José Mourinho

Vrátí se Mourinho do Premier League? Oslovil ho tamní nově nejbohatší klub

V souvislosti s posledním vystoupením AS Řím v Evropské konferenční lize, ve kterém ve čtvrtek propadl s norským mistrem Bodø/Glimt 1:6, zní následující zpráva docela zajímavě. bO služby věhlasného charismatického portugalského kouče Josého Mourinha, jenž od této sezóny 2021/22 působí v italské Serii A, kde právě trénuje AS Řím, totiž projevil anglický Newcastle. Tento klub, který se stal po nedávném převzetí saúdskoarabským koncorsiem nejbohatším klubem Premier League, totiž před pár dny ukončil spolupráci se svým dosavadním koučem Stevem Brucem.
Muhammad bin Salmán (Saúdská Arábie)

Bouře na Ostrovech. Anglický klub převzali Saúdové a účastníci Premier League se bojí

Během tohoto týdne je hlavním tématem anglického fotbalu v těchto dnech ta skutečnost, že účastníka Premier League Newcastle převzalo saúdskoarabské koncorsium. Protože je ale vedené saúdskoarabským korunním princem Mohamedem bin Salmánem, vyvolalo tento fakt bouči nevole nejen u lidskoprávních organizací, ale i u ostatních klubů anglické nejvyšší fotbalové soutěže. Ty se obávají kvůli tomuto spojení o důvěryhodnost značky anglické soutěže a proto tak se podle deníku The Guardian hodlají setkat s vedením samotné Premier League.

Více souvisejících

Newcastle United Fotbal sport Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Letní počasí bude pořádně žhavé. Mohou padat teplotní rekordy, naznačují modely

Česko v druhé polovině dubna zaskočil návrat zimního počasí, kdy teploty klesaly pod nulu a na horách spadly desítky centimetrů sněhu. V dlouhodobých meteorologických modelech se ale nic nemění. Letošní léto má podle nich být pořádně žhavé.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy