Sparta udělala tečku za zpackanou sezónou. Triumf v poháru slaví Slovácko

Ve středečním finále českého fotbalového poháru zvaného MOL Cup se ukázalo v plné nahotě jakou sezónu prožila fotbalová Sparta. Pakticky jedním slovem zpackanou a po zásluze z ní nemá ani jednu trofej. Tu z českého poháru získalo totiž Slovácko, pro nějž je to historický triumf a který o něm klubz Uherského Hradiště na svém hřišti rozhodl již v první půli. Slovácko vyhrálo 3:1.

Pražané nevstoupili do finále vůbec srávnou nohou. Poté, co po deseti minutách hry Reinberk vyslal centr do sparťanské šestnáctky, zastavil mladík Suchomel faulem Kalabišku, jenž se užuž dostával k balónu. Sudí Szikszay neváhal ani vteřinu a prakticky hned ukázal na penaltový puntík. Z penalty se pak nekompromisní střelou prosadil Jarečka, se sedmnárcti brankami v lize na kontě nejlepším střelcem již skončvší sezóny 2021/22.

Blízko k vyrovnání byl na druhé straně Krejčí mladší, ale toho dokázal vychytat Nguyen. V 19. minutě už to mohlo být o dvě branky, kdyby po Jurečkově zakončení za již překonaného gólmana Heču nezaskočil Vitík. Za chvíli to zkoušel Hložek, jehož rána ale byla zablokována. Sudí pak nevyslyšel sparťany žádající o penaltu za ruku. Třiatřicátá minuta už změnu skóre přinesla. Havlík tehdy sice nejprve trefil z přímého kopu zeď, pak se mu podařilo míč dostat znovu do šestnáctky, v níž byl nikým nehlídaný Reinberk a právě ten hlavičkou zvýšil na 2:0. V tu chvíli byla Spartou předváděná hra dost na jejich příznivce na tribunách a svou nespokojenost dali najevo házením světlic a transparentem mířícím proti sparťanskému vedení.

Naději na nějaké lepší příští dal ve 42. minutě Hancko, jenž zpoza vápna nádherně trefil po břevno, ani ne o minutu později už tu ale byl třetí gól Slovácka. O ten se po rychlém protiútoku opět skóroval Reinberk, proti jehož střele Heča ani nezasahoval, 3:1.

Právě hvězda zápasu Reinberk už pak po přestávce nebyl na hrací ploše k vidění, neboť musel střídat kvůli zranění. Realizační tým v čele s dočasným sparťanským koučem Horňákem vyslal do druhé půle nově Haraslína a Sáčka. Krátce po přestávce pak zahrozil Krejčí mladší, jenž hlavičkoval těsně mimo. O čtvrtou branku domácích se pokoušel Cicilia.

Spartu měl ve druhé půli ještě zachránit loučící se kapitán Dočkal, vběhnutím na trávník ze strany fanoušků pak chránily fotbalisty těžkooděnci i se psy. Téměř dvacet minut před koncem mohl definitivní tečku Spartě dát Kalabiška. Sparta se už ale po zbytek zápasu na nic nezmohla a radost v Uherském Hradišti tak mohla propuknbout naplno.

Konečný výsledek finále MOL Cupu (18.5.2022):

1. FC Slovácko - Sparta Praha 3:1 (3:1)Branky: 33. a 43. Reinberk, 11. Jurečka (z pen.) - 42. Hancko

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal AC Sparta Praha 1. FC Slovácko

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 34 minutami

před 34 minutami

před 36 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 7 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

Nemáte děti? Na důchody zaplatíte víc, navrhují lidovci. Piráti jsou proti

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy