V Tottenhamu si budou muset zvyknout na videotréninky. Mezitím Kane živí spekulace

Současná pandemie koronaviru mění styl trénování fotbalových týmů. Svědky jsou toho třeba v londýnském Tottenhamu, kde kouč José Mourinho se svými asistenty povede videotréninky. Vedle toho ale bude muset vedení klubu řešit buduoucnost svého kanonýra Harryho Kanea. Ten se nechal na sociálních sítích slyšet, že je ambiciózním fotbalistou, jenž by rád bojoval o tituly a proto tak vyvstaly spekulace o tom, že se blíží jeho konec v klubu. Například se mluví o tom, že by mohl odejít do Realu Madrid, který by mohl Kanea vyměnit za jiného Brita, Velšana Garetha Balea.

Během vynucené pauzy se připravují fotbalisté ve většině mužstev individuálně, tedy takovým  způsobem, jaký si zvolí každý sám. Jak informuje klubový web Tottenhamu, realizační tým spolu s fyzioterapeuty sbírají data od každého z fotbalistů a vždy ve třídenním intervalu jsou s každým z nich v telefonickém spojení, během kterého například zjišťují, zda nemají hráči problémy s plněním domácího cvičebního plánu.

Vedle toho můžou hráči tohoto londýnského klubu také využít lékařskou linku, které je pro ně k dispozici nonstop. A důležitou součástí přípravy v době, kdy se nehraje, je i strava každého fotbalistu a i na tu se tak pochopitelně myslí. Každý hráč v týmu má tak svůj vlastní program výživy, přičemž stravu fotbalistům připravují odborníci. Kroměb pokrmů jim pak domů posílají také doplňky, jakými jsou třeba proteinové tyčinky či prášky. Externí kuchař pak každému jednotlivci v kádru každý den připravuje vitaminy v podobě čerstvé zeleniny a ovoce.

Stratég Kohoutů José Mourinho teď chce infividuální tréninky svých svěřenců oživit živě streamovaným tréninkem na dálku, přičemž podronosti k tomu zatím klub neuvedl. Britská vláda povolila hráčům Tottenhamu jeden venkovníé trénink denně. "Řekli nám, že na jednu tréninkovou jednotku můžeme jít ven. Takže já se pohybuji tam, kde bydlím. Jinak jsem doma. Stále si trochu zvykáme, je to pro nás zvláštní. Dostali jsme rozvrh, ale je flexibilní. Nezáleží, kdy vstanete. Člověk může odpočívat a pak pracovat později. Důležité je, abyste to splnil," přiblížil záložník Harry Winks tréninky v době koronavirové.

Kane si na sociálních sítích pustil pusu na špacír. A spustil spekulace o jeho odchodu

Mezitím kanonýr nejen Tottenhamu, ale i anglické reprezentace Harry Kane spustil lavinu spekulací, když se na svém instagramovém účtu nechal slyšet následujícím způsobem: "Spurs miluji. Bude tomu tak navždy, ale zároveň tu nebudu zůstávat, pokud se klub nebude zlepšovat. Jsem ambiciózní hráč, chci se zlepšovat a dostat se mezi ty úplně nejlepší hráče. Záleží, jak se budeme jako tým zlepšovat. Není dané, že tu musím zůstat celou kariéru."

Britská média tedy začala spekulovat, kam by mohl v nejbližším přestupovém okně útočník Kohoutů odejít. Mluví se třeba o odchodu do Realu Madrid, se kterým má Tottenham dobré vztahy a navíc by se tak mohl Bílý balet zbavit Garetha Balea, kterého by tak mohli za Kanea vyměnit.

Kane pak také okomentoval jeho vztah s koučem Mourinhem. "S ním je to dobré. Je upřímný. Pokud vás má rád, řekně to; pokud ne, tak to řekne taky. Z mého pohledu jsme si vybudovali dobrý vztah," ujistil v tomto směru fotbalista.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Tottenham Hotspur Fotbal

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy