Vydrží ve své funkci stále více kritizovaný Rosický? A nahradí ho Csaplár?

Poslední dobou se vznáší otazníky nad budoucností současného sportovního ředitele Tomáše Rosického v pražské Spartě. Snáší se totiž kritika na jehohlavu ze všech možných stranza to, že třeba před jarem vsadil na Ladislava Krejčího staršího, z něhož udělal jednu z opor a právě Krejčí starší svým výkonem v závěru základní části Fortuna ligy příliš Spartě nepomohl. Pražané i díky tomu v týdnu v posledním 30. kole prohráli překvapivě v Olomouci 0:2 a před nadstavbou tak ztratili naděje na boj o titul. Kromě toho mu opět byla připomenuta jeho vulgarita vůči exsparťanovi Guéloru Kangovi, který mu to nyní vrátil i s úroky. A fotbalový expert a hasitý kritik tuzemských fotbalových poměrů Josef Csaplár se už nechal slyšet, že by o možnosti stát se sparťanským sportovním ředitelem přemýšlel.

Tomáš Rosický, který před nedávnem v rozhovoru pro deník Sport řekl, že v případě klubového neúspěchu vyvodí sám zodpovědnost, se v těchto dnech nenachází v nejkomfortněnjší situaci. Už výše byla řeč o jeho víře v dobrých výkonech Ladislava Krejčího staršího, na jeho hlavu padá i ta skutečnost, že se Sparta rozhodla během zimní pauzy neposilovat.

Před měsícem pak zaujal veřejnost na nefomálním neveřejném povídání s fanoušky svým výrokem, že již bývalý fotbalista Sparty pocházející z Gabonu Guélor Kanga je podle něj "debil". Konkrétně o něm tehdy řekl: "Jestli je Kanga černej, nebo bilej, je mi jedno, hlavní je, že to byl strašnej debil."

Nyní na tato slova po měsíci reagoval samotný Afričan. „Tomáš Rosický ví, že na hřišti nechám vždy sto procent, s tím fanoušci mohou jen souhlasit. Co jsem Spartu opustil, tak klub nezískal žádnou trofej. Tu poslední vybojoval ještě se mnou," uvedl na svém twitterovém účtu Kanga. „Byl jsi (Rosický, pozn aut.) dobrým fotbalistou. Ale jsi velmi špatným manažerem," dodal pak.

Jak to tedy nakonec s Rosickým ve Spartě bude je otázka, na kterou bude veřejnost znát odpověď zřejmě až po této sezóně. Kdo by však měl případně ve funkci bývalého reprezentanta nahradit? V rozhovoru pro Sport.cz se například fotbalový expert Josef Csaplár nechal slyšet, že by se o takové nabídce pobavil. „Já jsem říkal, že bych se do fotbalu vrátil, ale musela by to být challenge (pozn. anglicky „výzva")," řekl konkrétně.

Dodejme, že devětapadesátiletý Csaplár je nyní ve fotbalovém důchodu, přičemž se věnuje kácení stromů a práce na burze.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR AC Sparta Praha Tomáš Rosický Fotbal

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 4 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Změny počasí tvrdě dopadají na celou planetu. Jeden region ale trpí víc než jiné

Asie byla v roce 2023 regionem s největším počtem katastrof způsobených klimatickými a povětrnostními jevy na světě, uvedla Světová meteorologická organizace (WMO) s tím, že hlavní příčinou úmrtí a majetkových škod byly záplavy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy