Rusové odčinili porážku se Slováky. V duelu s Dánskem však herně nepřesvědčili

Hokejisté Ruska tentokrát žádné překvapení na mistrovství světa v Rize nepřipustili a proti Dánům nakonec odčinili svou předešlou porážku 1:3 se Slovenskem. Nad Dánskem ve středu odpoledne vyhráli 3:0, ovšem ruský herní projev ještě nebyl zdaleka tam, kde by ho chtěli nejen ruští trenéři, ale pochopitelně i celý ruský hokejový národ vidět.

Poprvé totiž Rusové otevřeli skóre až v závěru druhé třetiny, kdy Ivan Morozov využil přesilovou hru. Do konce zápasu pak ještě trefili Alexander Barabanov a Dmitrij Voronkov.

Od začátku tohoto duelu nevstoupili favorizovaní Rusové tou nejšťastnější nohou, neboť hned v úvodu byl vyloučen Barabanov a během následujícího oslabení gólman Samonov střelu Markuse Lauridsena tečovanou ještě Stormem. Za chvíli tu byla ale i ruská přesilovka, během které pro Dány nebezpečně střílel Barabanov a následně ještě dorážel Šalunov. Ten však tehdy odkrytou dánskou klec netrefil. V 15. minutě pak dánský brankář Dahm obstál i proti Zadorovovi, jehož střelu dánský muž s maskou dokázal vytlačit na levou tyčku.

Těsně před uběhnutím první poloviny zápasu se pak do další ruské šance dostal z rohu kluziště Voronkov, ale toho nakonec faulem zastavil Jesper Jensen. V následném oslabení se ale Seveřané dokázali ubránit, ruská sborná ale využil svou další přesilovku ve 38. minutě, kdy byl na dánské trestné lavici Andersen. Nejprve se sice Voronkovovi zakončit nepodařilo, ale na levé straně byl už připravený Morozov, jenž svou střelou na bližší tyč už skóroval, 1:0 pro Rusko.

Další perné chvilky zažívali Dánové při oslabení z kraje třetí třetiny, ale tehdy se Rusům početní výhodu využít nepodařilo. A Dánové v následné své přesilovce taktéž měli obrovskou šanci na skórování, neboť Meyer ve 47. minutě trefil horní tyč. Poté si ruský brankář Samonov dokázal poradit i s Trueho tečí. O tři minuty později se Rusové radovali z druhé branky utkání, když se z levého kruhu trefil Barabanov, 2:0. Poté mohli další gól přidat Burdasov, Morozov a Slepyšev. Až v 57. minutě se to povedlo Voronkovovi přesnou trefou z levého kruhu poté, co jeho spoluhráč Morozov vyhrál vhazování.

Duel mohl ještě skončit větším rozdílem, čtvrtou branku už se ale v závěru utkání Morozovovi vstřelit nepodařilo, naopak tak nechal zákrokem lapačkou vyniknout brankáře Dahma.

Mistrovství světa v ledním hokeji v Rize – konečný výsledek (26.5.2021):

SKUPINA A

Rusko - Dánsko 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 40. I. Morozov (Voronkov, Burdasov), 50. Barabanov, 57. Voronkov (I. Morozov)

Související

Eurozpravy.cz

Stahování certifikátů ke covidu nefunguje, systém bude upravený večer

V současné době je problém z webového portálu stahovat certifikáty o nákaze, testu či očkování na covid-19, informovala na twitteru Chytrá karanténa. Systém bude upravený večer. Podle zjištění ČTK jsou problémy už od rána. Možnost vytvořit si na webu elektronický certifikát mají lidé od začátku června, ve středu byla přidána možnost stáhnout ho pro děti či cizince.

Více souvisejících

EZ

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 21 minutami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 2 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

Na poslední rozloučení s Josefem Lauferem dorazili Soukup či Troška

Rodinní příslušníci a přátele se ve čtvrtek před polednem rozloučili s populárním hercem a zpěvákem Josefem Lauferem, který zemřel o uplynulém víkendu. Bylo mu 84 let. Laufer strávil poslední čtyři roky života v kómatu na nemocničním lůžku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy