Smrt v NHL! Na následky krvácení do mozku zemřel útočník Edmontonu Cave

Toho, čeho se hokejoví fanoušci i všichni účastníci kanadsko-americké NHL nejvíc obávali, se bohužel naplnilo. V pouhých pětadvaceti letech totiž v sobotu zemřel útočník Edmontonu Colby Cave, jenž byl od úterý v torontské nemocnici kvůli krvácení do mozku. Chirurgové mu sice odstranili cystu, která mu tlačila na mozek, ovšem z následného umělého spánku, ve kterém byl na jednotce intenzivní péče a do kterého ho museli lékaři po zákroku uvést, se hokejista už neprobudil.

„S nejhlubším zármutkem oznamujeme, že Colby zemřel brzy ráno. Naše rodina je v šoku, ale víme, že byl Colby svou rodinou milovaný, stejně tak i svými přáteli a hokejovou komunitou. Děkujeme všem, že se za nás v této těžké době modlí," zveřejnila prohlášení hokejistova rodina, která nemohla Cavea v nemocnici navštěvovat kvůli pandemii koronaviru.

"Já a obě naše rodiny jsme z toho v šoku, ale víme, že náš Colby byl vroucně milován. Námi, svou rodinou, přáteli a celou hokejovou komunitou. Děkujeme všem za modlitby v této těžké chvíli," potvrdila svým prohlášením na Instagramu smrt Cobyho Vacea i jeho manželka Emily, která do poslední chvíle doufala v zázrak.

V dresu Edmontonu stihnul Colby Cave odehrát před březnovým přerušením soutěže 11 zápasů, na farmě AHL za Bakersfield pak nastoupil ke 44 duelům. Celkem ale v NHL odehrál 67 utkání, když k těm za Edmonton ještě přidáme duely za Boston, který si Cavea v roce 2015 vyhlédl coby nedraftovaného hráče. Během těchto utkání vstřelil čtyři branky a k tomu si ještěbpřipsal pět asistencí.

Více ale odehrál právě v rámci farmářské AHL, ve které nosil i kapitánské céčko v týmu Providence. Colby Cavea jako svého spoluhráče poznali i Češi Daniel Vladař, Jakub Zbořil, David Pastrňák či David Krejčí.

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL smrt hokej

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 36 minutami

před 41 minutami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 3 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

Ramzan Kadyrov je údajně nevyléčitelně nemocný. Jeho stav je prý beznadějný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy