Český běh na lyžích má problém. Kamion servismanů musel být po nehodě odstaven

Český běh na lyžích zažívá snový start do nové zimní sezóny 2021/22 a to především zásluhou reprezentanta Martina Nováka. Ten jak v Ruce, tak i v Lilehammeru skončil na výtečném patém místěa stává se tak pomalu ale jistě dalším českým želízkem v ohni pro nadcházející Zimní olympijské hry v Pekingu. Parádní úvod ale nyní dostal nečekanou překážku. Kamion českého servisního týmu totiž cestou z Lillehammeru do Davosu, kde bude pokračovat seriál Světového poháru.

Když se servisní kamion české reprezentace v běhu na lyžích blížil ke švédskému Göteborgu, narazil do něj nepozorný řidič jiného kamionu a to tak, že přímo do kabiny, jež byla zdemolována. „Všichni členové našeho servisního týmu jsou v pořádku. Bohužel je ale náklaďák nepojízdný,“ uvedl k celé situaci Štěpán Kaliba, ředitel úseku běžeckých disciplín.

V nabouraném kamionu převáželi servismani veškeré vybavební pro sportovce, tedy skoro až pětset párů lyží a dvě až tři tuny dalšího materiálu včetně vosků.

Prakticky záhy tak začala logistická operace vedoucí k tomu, aby toto vybavení sportovců dorazilo do švýcarského Davosu včas. Už v sobotu je totiž na programu sprint. „Na dalším závodě se představíme jen za vynaložení enormního úsilí celého realizačního týmu,“ prozradil směrem k budoucnosti Kaliba.

Na pomoc servismanům tak tedy z Česka do Švédska již vyrazily dvě dodávky, třetí byla na cestě do Davosu a musela se tak otočit. Zatímco ve středu ráno by dodávky měly dorazit na místo určení a vybavení by se tak mělo následně do nich přeskládat, v noci na čtvrtek už by mělo být nejen všechno vybavení, ale i celý český tým servismanů k dispozici českým závodníkům. To vše samozřejmě v případě, pokud půjde naprosto všechno ideálně.

Související

ČEZ Jizerská 50

Jizerská padesátka se letos neuskuteční. Počasí je proti

Legendární závod v běžeckém lyžování Jizerská padesátka se letos neuskuteční. Proběhnout měl příští týden. Organizátoři v sobotu oznámili, že kvůli aktuálnímu teplému počasí a předpovědi na příští dny není možné závod uskutečnit. 

Více souvisejících

běžecké lyžování Lyžování sport

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 5 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Macron vyzval k většímu zbrojení. Nemůžeme spoléhat na USA, Evropa je smrtelná, musí posílit obranu, prohlásil

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy