Ledecká potvrdila pověst bojovnice. Po sobotním pádu v nedělním super-G dojela patnáctá

Všichni čeští sportovní fanoušci byli jistě zvědavi na to, jak na tom bude česká reprezentantka nejen ve snowboardingu, ale i v alpském lyžování Ester Ledecká poté, co v sobotu ve sjezdu v Crans Mortaně tvrdě narazila do ochranných sítích v rychlosti 109 kilometrů za hodinu. Z něho vyvázla svěřenkyně kouče Tomáše Banka pouze s roztrženým rtem a prakticky ten samý den večer oznámila, že se rozhodně chystá na start nedělního super-G. Jak řekla, tak učinila. V Crans Mortaně se super-G zúčastnila a nakonec v něm skončila na patnácté pozici.

Její nedělní výkon, i když z toho byla nakonec až 15. místo, byl velice slušný s ohledem na to, s čím si musela během tohoto víkendu projít. Bylo znát, že má Ledecká z tratě v Crans Mortaně po sobotním pádu respekt, nebylo se čemu divit. A i když při posledním skoku udělala menší zaváhání, nakonec do cíle dorazila a to se ztrátou na čelo závodu 1,90 sekundy.

"Já jsem spokojenej moc, do poslední chvíle jsme nevědeli, jestli Ester pojede. Nakonec se rozhodla, že do toho půjde. Bolí jí rameno, pravá strana hýždí, ale zvádla to," nechal se slyšet po závodě v rozhovoru pro Českou televizi trenér Tomáš Bank. Ten pak potvrdil další plány, které má do dalších dní krátce před mistrovství světa v alpském lyžování se svou svěřenkyní. Ta se má představit v dalších závodech na lyžích v Ga-Pa. "Asi tam vynecháme nějaký trénink, ale máme v plánu tam jet," dodal.

Nejlépe náročnou trať super-G v Crans Mortaně, kterou nedokončilo hned několik závodnic včetně třeba Slovenky Petry Vlhové se startovním číslem 1 či domácí Švýcarka Wendy Holdenerová, zajela jiná domácí závodnice Lara Gutová-Behramiová. Ta se startovním číslem 9 zajela trať výtečně bez jakýchkoliv velikých i malých chyba v tu chvíli vedoucí Italku Brignoneovou překonala o více než vteřinu.

To další italská závodnice, kterým se mimochodem jinak v posledních dnech daří, Sofia Goggiová tentokrát závod nedokončila, když po posledním skoku minula poslední bránu. Jinak by tato italská favoritka dojela na druhém místě. Překvapením se pak stala Rakušanka Tamara Tipplerová, jež tentokrát zajela svou nejlepší jízdu v sezóně, když na první Gutovou-Behramiovou ztratil 93 setin a skončila na druhé pozici.

Související

Více souvisejících

Lyžování Ester Ledecká

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 35 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Putina volilo přes 87 procent lidí. V Kremlu bude sedět dalších šest let

Ruský prezident Vladimir Putin bude ve funkci dalších šest let. Volilo ho přes 87 procent lidí, vyplývá z údajů ruské centrální volební komise po sečtení více než 99 procent odevzdaných hlasů. O průběžných výsledcích informovala ruská státní agentura TASS

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy