Ledecká v Crans Montaně jela výtečně i druhý sjezd. Tentokrát skončila stříbrná

Po sobotním triumfu ve sjezdu ve švýcarské Crans Montaně se v tomto středisku Ester Ledecká zúčastnila v neděli dalšího sjezdu. I v rámci něj se jí podařilo zajet takovou jízdu, že to stačilo na stupně vítězů, tentokrát z toho bylo druhé místo. Nestačila pouze na překvapivou švýcarskou vítězku Nuferovou, pro níž se tak jedná o vůbec první umístění na pódiu v její kariéře, přičemž se tak stalo v jejím 144. závodě. Třetí pak skončila Italka Goggiaová.

Ester Ledecká, která vjela na trať tentokráte jako třináctá v pořadí, se po další skvělé jízdě tentokrát umístila na druhé pozici. Nepřekonala tak akorát životní jízdu Švýcarky Nuferová, která byla ještě o jedenáct setin rychlejší.

V úvodu trati se z jedné pravotočivých branek dostávala poněkud ze široka a proto tak rázem na vedoucí Nuferovou, která jela s číslem 2, čtyři desetiny vteřiny. Trošku jsem to tam moc narovnala, vyneslo mě to a měla jsem co dělat, abych se vrátila zpátky do lajny, co jsem potřebovala," okomentovala to po závodě Ledecká.

Pak se v průběhu jízdy nebála agresivnějšího pojetí, výjezd do roviny jí nedělal žádný problém a nakonec tak na první Švýcarku ztratila jen jedenáct setin. Tento náskok neztratila ani v závěrečné části se skokem, kterou zvládla bezchybně. V přepočtu tak Ledecká ztratila na Nuferovou 2,99 metru.

Poprvé se tak české sportovní obojživelnici Ledecké podařila ve své kariéře ta skutečnost, že o jednom víkendu se umístila v lyžařském větovém poháru na stupně vítězů.

Ester Ledecká se tak stala první českou lyžařkou po Šárce Strachové, které se podařilo dvakrát za sebou umístit se na stupních vítězů v rámci Světového poháru v alpském lyžování. "Já to takhle neberu. Je to skvělé, ale já jedu závod za závodem a vždycky vidím jenom ten jeden před sebou. Sice je fajn, že jsem včera vyhrála, ale dneska byl nový den a musela jsem zase makat. Mám radost z celého víkendu, byla to zábava a musím poděkovat celému týmu, který odvedl fantastickou práci," nechala se slyšet Ledecká v pozávodním rozhovoru v nahrávce pro média.

České závodnici se v posledních závodech v rámci Světového poháru v alpském lyžování daří. Nejenže teď ovládla dva sjezdy v Crans Montaně, před olympádou ještě skončila třetí v Cortině d´Ampezzo. "Docela jsem se rozjezdila, ale upřímně je to zvláštní, protože jsem tady měla dva nejhorší tréninky asi v kariéře. O to jsem radši, že jsem se spravila, vrátila se zpátky a mohla do toho jít naplno," uvedla k tomu Ledecká, která pak nezapomněla poděkovat fyzioterapeutům, neboť jak známo, Ledecou trápily po olympiádě zdravotní problémy.

Co se pak týče celkového průběžného pořadí Světového poháru ve sjezdu, tak tam figuruje aktuálně Ledecká na čtvrtém místě se 303 body na kontě. Vedoucí závodnicí je pak Italka Sofia Goggiaová (482 bodů).

SP ve sjezdovém lyžování v Crans Montaně (Švýcarsko):

Ženy - sjezd: 1. Nuferová (Švýc.) 1:29,93, 2. Ledecká (ČR) -0,11, 3. Goggiaová (It.) -0,23, 4. C. Suterová (Švýc.) -0,27, 5. Mowinckelová (Nor.) a Venierová (Rak.) obě -0,31, 7. Brignoneová (It.) -0,33, 8. Gisinová -0,43, 9. Hählenová (obě Švýc.) -0,46, 10. Wrightová (USA) -0,55

Průběžné pořadí sjezdu (po 8 z 9 závodů): 1. Goggiaová 482, 2. C. Suterová 407, 3. Siebenhoferová (Rak.) 311, 4. Ledecká 303, 5. Puchnerová (Rak.) 296, 6. Nadia Delagová (It.) 246

Průběžné pořadí SP (po 29 z 37 závodů): 1. Shiffrinová (USA) a Vlhová (SR) obě 1026, 3. Goggiaová 851, 4. Brignoneová 822, 5. Hectorová (Švéd.) 682, 6. C. Suterová 646, ... 17. Ledecká 384, 54. Dubovská (ČR) 108

Související

Více souvisejících

Lyžování Ester Ledecká

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 45 minutami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Munice a rakety za miliardy. USA chystají další masivní balík pomoci Ukrajině

V pátek se Spojené státy chystají oznámit dlouhodobou vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů, zahrnující munici pro systémy protivzdušné obrany. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy