Kdy proběhne olympiáda? Padl první možný termín

Předseda organizačního výboru olympijských her v Tokiu Joširo Mori zpochybnil možnost, že by se odložené soutěže pod pěti kruhy uskutečnily v jarních měsících. Funkcionář je přesvědčen, že se bude závodit přibližně ve stejné době, v níž se olympiáda měla konat letos, než byla kvůli pandemii koronaviru odložena na příští rok. Řekl to v rozhovoru pro japonskou televizi.

"První návrhy bych rád nabídl už koncem příštího týdne," uvedl Mori a naznačil, že by se termíny neměly zásadně lišit od původně plánovaných.

Olympijské hry se měly uskutečnit od 24. července do 9. srpna, paralympijské hry poté od 25. srpna do 6. září, v úterý se ale vedení MOV s pořadateli a zástupci japonské vlády dohodli na odložení. "Hry měly být v létě, takže bychom měli přemýšlet o období mezi červnem a září," prohlásil Mori.

Hledáním nejvhodnějšího termínu se začala tento týden zabývat zvláštní pracovní skupina zástupců MOV a organizátorů. První jednání s představiteli 33 sportovních federací ale žádný konkrétní výsledek nepřineslo.

Předseda MOV Thomas Bach už dříve zdůraznil, že hledání nového termínu bude vyžadovat oběti a kompromisy od všech zúčastněných a nevyloučil ani přesunutí her do jarních měsíců. Rozhodnutí by zřejmě mělo padnout do tří týdnů.

Související

Hokej, ilustrační foto.

Třetí letošní medaile pro český juniorský hokej. Hokejisté do 16 let si z olympiády vezou stříbro

Po hokejistech do 20 let (bronz na MS) a hokejistkách do 18 let (stříbro na MS) byl letošní leden zakončen dalším, v pořadí již třetím úspěchem českého juniorského hokeje. Tentokrát se jedná o hokejisty do 16 let, kteří na olympiádě mládeže v Kangwonu dokráčeli až ke stříbrným medailím poté, co nestačili ve finále na Američany, se kterými prohráli 0:4.
Olympijské hry, ilustrační foto

Ruský sport v koncích? Vyrůstá generace bez olympijských her

V Rusku se již vyvinula generace sportovců, kteří neměli příležitost účastnit se olympijských her, postěžoval si v tisku půl roku před olympiádou v Paříži slavný sovětský, později ruský, tyčkař Radion Gataullin. Paříž bude již třetí letní olympiádou, na které ruští reprezentanti nevystoupí - nejdříve kvůli skandálu se státem řízeným dopingem, v současnosti kvůli válce Ruska proti Ukrajině.

Více souvisejících

olympiáda Olympijské hry 2020

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy