Krejčíková v Paříži ovládla i čtyřhru. Se Siniakovou vyhrála již třetí grandslam

Poté, co se tenistce Barboře Krejčíkové po životní jízdě v rámci turnaje dvouhry na Roland Garros podařilo získat svůj první velký grandslamový titul coby singlistka, přidala k tomuto úspěchu v neděli i triumf ve čtyřhře v rámci tohoto slavného antukového grandslamu. Společně se svou parťačkou Kateřinou Siniakovou totiž dokázala porazit ve finále americko-polské duo Bethanie Matteková-Sandsová, Iga Šwiateková ve dvou setech 6:4 a 6:2 a společně tak tyto české reprezentantky slaví již třetí grandslamový titul.

Barbora Krejčíková mimo jiné těmito dvěma víkendovými triumfy na letošním Roland Garros navázala na Francouzku Mary Pierceovou, které se to samé přihodilo v roce 2000 taktéž na French Open.

Začátek finálového deblového zápasu, to byl ze strany Češek uragán. Prakticky hned se jim podařilo sebrat soupeřkám servis a na dvorci tak byla díky své velice aktivní hře ze všech nejvíce vidět Siniaková. Ta navíc předvedla několik důrazných returnů a proto tak nebylo divu, že za chvíli už to bylo 3:0 pro český pár. Tento rychlý vstup českých hráček se poněkud zuadrhl za stavu 5:2 pro ně, kdy se Siniakové nedařilo podání a zaznamenala tak i nejednu dvojchybu. Nakonec se ale rodačce z Ivančic Krejčíkové podařilo set dopodávat na vítězství o dvbě hry později a tudíž tak Česky první sadu vyhráli 6:4.

Úvod druhého setu byl na rozdíl od tohoto prvního vyrovnaný, ovšem to až do stavu 2:2. Jenže pak opět byla k vidění aktivní a pohyblivá Siniaková, přičemž když byla na síti, žádná ze dvou soupeřek si tam na ni nepřišla. Siniakové nejlepší hra pak přišla v samotném závěru, kdy sama podávala a sama tak utkání nechala dospět ke svému konci. Její poslední křižný úder využil předešlé předběhnutí Mattekové-Sandsové a česká radost tak mohla nab Roland Garros opět propuknout naplno.

"Děkuji své partnerce, Katka hrála výborně. Doufám, že nám to bude dál klapat, třeba na olympiádě. Jsem nadšená, že jsem zde letos mohla být, a těším se na příští rok," uvedla Krejčíková v pozápasovém rozhovoru a připomněla tak, že spolu se Siniakovou budou v tenisové čtyřhře reprezentovat Česko letos i pod pěti kruhy.

"Byly to krásné dva týdny plné emocí. Jsem nadšená, že jsme to takhle dokončily, tuhle jízdu jsme si užily," nechala se pak slyšet Krejčíkové parťačka Siniaková.

Dodejme, že poprvé spolu obě Češky vyhhrály deblový grandslamový turnaj v Paříži v roce 2018, ve stejném roce pak triumfovaly i ve Wimbledonu.

Konečný výsledek tenisového French Open (13.6.2021):

Ženy: Čtyřhra - finále:

Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - Matteková-Sandsová, Šwiateková (14-USA/Pol.) 6:4, 6:2

Související

Lucie Havlíčková

Turnaj juniorek na Roland Garros ovládla sedmnáctiletá Lucie Havlíčková

Veliký úspěch si na letošním ročníku French Open připsala teprve sedmnáctiletá česká tenistka Lucie Havlíčková. Zatímco ženám-seniorkám se letos na pařížské antuce příliš nedařilo a nikam daleko nepostoupily, to českým juniorkám se dařilo náramně. Vše to pak vyvrcholilo sobotním finále, ve kterém zmiňovaná Havlíčková vyhrála dvakrát 6:3 nad Argentinkou Solanou Sierraovou a navázala tak na loňský pařížský triumf Lindy Noskové.
Tenis, ilustrační fotografie

French Open bude letos bez Vondroušové. Do Paříže jí nepustí zranění

Český tenis bude mít v nadcházejícím grandslamu v Paříži o další zástupkyni méně. Nba French Open se totiž nepředstaví finalistka tohoto turnaje z roku 2019 Markéta Vondroušová, kterou trápí nadále zranění, kvůli kterému se naposledy na kurtu objevila před třemi týdny. Pro dvaadvacetiletou reprezentantku tak tedy předčasně končí letošní antuokovbá sezóna.

Více souvisejících

French Open Barbora Krejčíková (tenistka) Kateřina Siniaková (tenistka) tenis

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 41 minutami

před 41 minutami

před 43 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 7 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

Nemáte děti? Na důchody zaplatíte víc, navrhují lidovci. Piráti jsou proti

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy