Ani nejrychlejší čas na trati Češkám na medaile nestačil. Štafeta nakonec skončila šestá

Ze všech zúčastněných štafet se ta česká ve složení Jessica Jislová, Lucie Charvátová, Markéta Davidová a Eva Kristejn Puskarčíková může chlubit nejrychlejším běžeckým časem v závodě štafet v rakouském Hochfilzenu. Jenže nejedny střelecké omyly našich reprezentantek zapříčinily, že naděje na medailové umístění zkrátka vyprchala. Po většinu závodu se české kvarteto pohybovalo na hranici elitní desítky, díky Markétě Davidové, ale především díky výtečné finišmance Evě Puskarčíkové nakonec česká reprezentace dojela na velice slušném šestém místě. Celý závod nakonec ovládly Norky, které v samotném závěru dokázaly předjet dlouhou dobu vedoucí Rusky.

Po sprintech, ve kterých v předešlých týdnech a dnech zazářily z českého ženského týmu především Markéta Davidová a nejnověji i Lucie Charvátová, nejeden český biatlonový fanoušek doufal, že by snad v sobotní ženské štafetě na trati 4x6 kilometrů mohl zapsat český tým nějaký úspěch. Na úvodním úseku se nijak špatně neprezentovala ani Jessica Jislová, jež přes své zdravotní problémy zajela pro ni slušný závod. Chybovala sice dvakrát a pomyslný štafetový kolík předala Charvátové jako dvanáctá s dvanáctivteřinovou ztrátou na čelo, ale mohlo to být daleko horší.

Daleko hůře na tom střelecky byla právě druhá Češka v pořadí Lucie Charvátová. Ta totiž hned při své první střelbě hned čtyřikrát netrefila terč a musela tak proto na jedno trestné kolo. Ztráta na čelo závodu se tak navyšovala a když předala Markétě Davidové, na vedoucí italskou závodnici ztrácelo Česko něco přes minutu.

Střelecky se v polovině závodu vůbec nedařilo Němkám, konkrétně zkušené Herrmannové, která musela hned na dvě trestná kola a tehdy na špatnou střelbbu také doplatily dosud vedoucí Italky. To Davidová ke svbému tradičně výtečnému běhu taky bezchybnou střelbu nepřidala, protože na každé své položce musela vždy jednou dobíjet.

Třetí úsek pak za Norky běžela Eckhoffová, která tak Seveřanky posunula na druhou pozici za tehdy už vedoucími Ruskami. Ty předváděly střelbu naprosto bezchybnou. Norskou finišmankou však byla Röiselandová, která v posledních metrech dokázala Rusky předjet a Norky se tak tedy mohly radovat z triumfu v tomto závodě.

Ani poslední české reprezentantcce na trati Evě Kristejn Puskarčíkové se sstřelba zrovna nevyvedla, zhvláště při první střelbě vleže, kdy vypotřebovala všechny své náboje, střelba vestoje však už byla bez jediné chyby. Na posledních dvou kilometrech pak předvedla skvělý běha především proto se český tým mohl radovat z výtečného šestého místa.

Světový pohár biatlonistek - štafeta 4x6 km v Hochfilzenu (14.12.2019):

1. Norsko (Knottenová, Tandrevoldová, Eckhoffová, Röiselandová) 1:10:04,7 (1+7)2. Rusko (Rezcovová, Kuklinová, Mironovová, Jurlovová-Perchtová) +8,2 (0+5)3. Švýcarsko (E. Gasparinová, S. Gasparinová, A. Gasparinová, Häckiová) 1:04,1 (1+9)4. Ukrajina (Vita Semerenková, Valj Semerenková, Džimová, Pidhrušná) +1:09,2 (0+8)5. Kanada (Beaudryová, Bankesová, Moserová, Lunderová) +1:09,3 (0+7)6. Česko (Jislová, Charvátová, Davidová, Kristejn Puskarčíková) +1:16,1 (1+12)7. Francie (Bescondová, Braisazová, Aymonierová, Simonová) +1:18,9 (1+14)8. USA (Reidová, Dunkleeová, Eganová, Emily Dreissigackerová) +1:37,0 (0+6)

Související

Více souvisejících

Biatlon

Aktuálně se děje

před 53 minutami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

Putin zvítězil, volilo ho přes 87 procent lidí, ukazuje první průzkum

Ruský prezident Vladimir Putin podle průzkumů zveřejněných po uzavření volebních místností suverénně obhájil mandát. Volit ho mělo více než 87 procent lidí, kteří odevzdali hlas. Účast u voleb hlavy státu v neděli překročila 65 procent. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy