Norsko-francouzský mužský hromadný závod. V něm se jedinému Čechovi Krčmářovi nedařilo

I v neděli svým posledním závodním dnem pokračuje ve francouzském Annecy třetí zastávka biatlonové sezóny 2019/2020. O tomto dni jsou na programu v Annecy hromadné závody jak mužů a žen. Nejprve tedy na trať vyrazili muži a právě mužský závod suverénně ovládli nejen Norové s vítězným Johannnesem Boe, ale i domácí Francouzi. Obě tyto národnosti se totiž umístili od prvního do šestého místa. Jediným Čechem, který se tohoto závodu zúčastnil, byl Michal Krčmář, ovšem jemu se vůbec nedařilo. skončil až jako pětadvacátý především kvůli častým minelám na střelnici.

Čeští biatlonoví fanoušci přestali doufat v nadějný výsledek jediného českého účastníka tohoto závodu Michala Krčmáře už po první střelecké položce. Právě při první střelbě totiž tento reprezentant minul terč celkem třikrát a yblo tak tedy rázem jasné, že o špici rozhodně v neděli bojovat nebude. A nezměnilo se to ani po další střelbě, která byla z Krčmářova pohledu už čistá. Ještě před poslední střeleckou zastávku v závodě živil Krčmář naději alespoň ve vplutí do elitní dvacítky, jenomže na poslední stoje minul dvakrát a naděje byly ty tam.

Proto se tak nakonec Michal Krčmář umístil až na pětadvacáté pozici. „Při té první střelbě jsem nezareagoval na vítr, čímž jsem masák brzy poslal k šípku. Moje velká chyba, pak už to bylo o ničem. Na lyžích jsem taky dost trpěl, na tom rozmáčeném sněhu vůbec nejely a ve sjezdu jsem si přišel jako na rovince," přiblížil závod ze svého pohledu Krčmář v rozhovoru pro Českou televizi.

Od samého počátku tohoto hromadného závodu to byl především souboj dvou zemí. V průběžném pořadí jste po většinu závodu mohli v elitní desítce spatřitz především norské a francouzské vlajky. Po startu bylo jasné, že odpovědět adekvátním způsobem na nastavené tempo Johannese Boe bude pro jeho pronásledovatele těžjkým oříškem a nakonec se jim to během celého závodu nepodařilo. Po úvodních dvou čistých ležkách měl navíc Johannes Boe už dvacetivteřinový náskok na svého, taktéž v tu chvíli střelecky bezchybného, staršího bratra Tarjeie.

Bratrské duo se snažil dohnat francouzské kvarteto závodníků k radosti domácích fanoušků. A právě tito závodníci v čele startovního pole jeli svůj vlastní závod a zbytek startovního pole tak tedy neměl nárok. Vždyť ti, kteří bojovali o průběžnou sedmou příčku, v závodě ztráceli na unikající šestici až dvě minuty.

Johanessi Boeovi nevadilo ani to, že ve druhé polovině závodu jednou chyboval, i tak díky svému velkému náskoku závod jasně vyhrál. To bratr Tarjei taktéž musel kroužit, ovšem pro něj to znamenalo, že se propadl na konečné třetí místo. Druhý totiž skončil domácí Jacquelin, pro kterého to tak bylo nejlepší umístění v jeho kariéře. A to především díky jeho rychlé střelbě v závodě. Do šestého místa to byli ještě Norové a Francouzi ve výsledkové listině, sedmý pak skončil Němec Peiffer, osmý Rakušan Eder.

Světový pohár biatlonistů v Annecy – 15 km s hromadným startem (22.12.2019):

1. J. Boe (Norsko) 41:36,3 (1)2. Jacquelin (Francie) +42,1 (1)3. T. Boe (Norsko) +51,8 (1)4. Fillon Maillet (Francie) +1:03,3 (2)5. M. Fourcade (Francie) +1:05,0 (2)6. Dale (Norsko) +1:51,9 (2)7. Peiffer (Německo) +1:53,9 (2)8. Eder (Rakousko) +2:00,6 (1)

------

25. Krčmář (ČR) +4:44,8 (6)

Stav Světového poháru (po 7 z 24 závodů):

1. J. Boe (Norsko) 3742. T. Boe (Norsko) 3133. Fillon Maillet (Francie) 2814. M. Fourcade (Francie) 2675. Desthieux (Francie) 2666. Loginov (Rusko) 2657. Jacquelin (Francie) 2578. Doll (Německo) 224

----------------

21. Krčmář (ČR) 11336. Štvrtecký (ČR) 4842. Moravec (ČR) 3352. Václavík (ČR) 1967. Šlesingr (ČR) 6

Související

Více souvisejících

Biatlon

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Nelson Mandela, bývalý prezident Jihoafrické republiky a jeden z hlavních bojovníků proti apartheidu. Byl spoluzakladatelem ozbrojeného křídla Afrického národního kongresu Umkhonto we Sizwe, které bylo vládami Jižní Afriky a Spojených států označeno za teroristickou organizaci. Za svou činnost byl režimem apartheidu 27 let vězněn.

Mandelu jako hlavu státu uznávali prakticky všichni Jihoafričané, uvádí afrikanista Skalník

Uplynulo 30 let od chvíle, kdy se jihoafrickým prezidentem stal čelní bojovník proti rasovému apartheidu Nelson Mandela. Během pětileté vlády procházela země především transformací, kdy klíčové státní i ekonomické pozice přebírali černí Afričané, připomíná Petr Skalník v rozhovoru pro EuroZprávy.cz. Afrikanista, antropolog a bývalý diplomat v něm také upozorňuje, že Mandela byl mnohem více nacionalistou než socialistou a za jeho prezidentství Jihoafrická republika získala mezinárodní prestiž a začala hrát rozhodující politickou i hospodářskou roli na kontinentu. Mandelovo působení v čele státu tak považuje za úspěšné, navzdory tomu, že se první hlavě státu černé pleti nepodařilo zkrotit bující kriminalitu a překlenout majetkovou propast ve společnosti.

včera

Ilustrační fotografie.

Pro Kämpfa uvolnil místo v národním týmu Kousal, kapitánem se stal veterán Červenka

Čtvrtečního tréninku v pražské O2 Areně se zúčastnil poprvé útočník Toronta David Kämpf, který se tak připojil k týmu. Musel ho naopak opustit někdo ze stávajících nominovaných, vyšlo to na Pavla Kousala. Realizační tým v čele s Radimem Rulíkem pak počítá s Kämpfem do prvního utkání turnaje, který Češi odehrají v pátek proti Finsku. Kromě toho ve čtvrtek taktéž vybrali kapitána a jeho asistenty. Čéčko bude nosit podle očekávání ten nejzkušenější Roman Červenka a jeho pobočníky se pak stali obránce Radko Gudas (Anaheim) a útočník Ondřej Palát (New Jersey).

včera

včera

včera

Izraelská armáda se připravuje k útoku na Hamás

Izraelské tanky obklíčily východní část Rafahu. Městem zní exploze a střelba

Podle agentury Reuters dnes izraelské tanky zablokovaly hlavní silnici oddělující východní a západní část Rafahu na jihu Pásma Gazy, což v podstatě obklíčilo celou východní část tohoto města. Obyvatelé východní a severovýchodní části města hlásí téměř nepřetržité exploze a střelbu, přičemž intenzivní boje mezi izraelskou armádou a ozbrojenci z hnutí Hamás a Palestinského islámského džihádu pokračují.

Aktualizováno včera

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Ruská armáda zahájila pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny

Ruské jednotky spustily v pátek ráno pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny v Charkovské oblasti a u města Vovčansk postoupily přibližně o jeden kilometr. Uvedla to agentura Reuters odvolávajících se na ukrajinské ministerstvo obrany a zdroj z prostředí ukrajinské armády.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy