Kolín (Středočeský kraj)

Elektrárnou v Kolíně otřásl výbuch (Reprofoto: Josef Plíva)

Příčina požáru v kolínské elektrárně zatím neznámá, škoda jde do desítek milionů

Vyšetřovatel hasičů dnes neodhalil příčinu pondělního požáru v kolínské teplárně a elektrárně. Na místo se vrátí opět ve středu, vyšetřování bude pokračovat, řekla ČTK mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová. Podle Marcely Dvořákové, mluvčí skupiny Veolia, do které zařízení patří, už byly obnoveny dodávky tepla pro kolínské domácnosti. Po pondělním výbuchu v elektrárně byly částečně regulované. Škoda je předběžně odhadnutá na desítky milionů korun.
o2

Operátor O2 začal jako první v Česku komerčně nabízet 5G

Společnost O2 dnes začala komerčně nabízet v části Prahy a Kolína služby mobilní sítě 5G. Během léta bude dostupná pro 15 procent obyvatel hlavního města. Proti stávající technologii LTE umožní až desetinásobnou rychlost internetového připojení.
Déšť

V neděli nejvíc pršelo u Kolína. Meteorologové zveřejnili zajímavou mapu

Při nedělních bouřkách pršelo nejvíce u Kolína, kde spadlo za den 129 litrů vody na metr čtvereční. Z toho 115 litrů napršelo během dvou hodin, šlo tedy o velmi intenzivní déšť. Vydatně pršelo také v Krušných horách a v Novém Městě na Moravě. Vyplývá to z dat Českého hydrometeorologického ústavu na facebooku. Podle meteorologů byly bouřky velmi silné až extrémní.
nemocnice

COVID-19 v Thomayerově nemocnici: Nakazily se čtyři zdravotní sestry

V Thomayerově nemocnici v Praze-Krči jsou čtyři zdravotní sestry nakažené nemocí COVID-19, na výsledky testů páté se čeká. Dvě se nakazily od pacienta, který je v současné době hospitalizovaný ve vážném stavu ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze (VFN). Další tři sestry jsou z oddělení následné péče. Kde se nakazily, není jasné. Informace České televize potvrdil ČTK mluvčí nemocnice Petr Sulek.
Autonehoda

Nehoda aut na obchvatu Kolína: Řidička zřejmě za jízdy usnula

Čtyři zraněné si dnes odpoledne vyžádal čelní střet dvou osobních aut na obchvatu Kolína. Řidička jednoho z vozidel zřejmě za jízdy usnula a přejela do protisměru, kde se srazila s dalším autem. ČTK to řekla policejní mluvčí Michaela Richterová. Podle záchranářů jsou dva vážně zranění, jedním z nich je dítě školního věku, vrtulníky oba přepravily do nemocnic v Praze a Hradci Králové.
Leopold Josef Maria hrabě von Daun

Zachránil Olomouc, pak zavinil pohromu. Kdo byl "váhavý generál" Daun?

Panování Marie Terezie jakožto ženy bylo zcela bezprecedentní, a co se týče vojenských záležitosti, byla celá věc ještě komplikovanější. Žena jako vrchní velitelka? To nemohlo nikdy fungovat, ovšem díky sboru oddaných a respektovaných vojenských velitelů, kteří válečnictví řídili za ni, celá věc s postupem času fungovat začala. Jedním z oddaných vojáků panovnice byl sice pozapomenutý, ale ve své době proslulý Leopold Josef Maria hrabě von Daun.

Aktuálně se děje

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 9 hodinami

Teplé počasí se vrací. O víkendu teploty výrazně porostou

O víkendu se začne počasí oteplovat. Teploty porostou až k 23 stupňům, uvedl ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy