Kuds (íránské jednotky)

Kásim Sulejmání

Davy Íránců se loučí se Solejmáním, jeho nástupce Káaní pohrozil USA odvetou

Nový velitel íránských jednotek Kuds Esmáíl Káaní dnes ve státní televizi řekl, že jeho cílem je vytlačit Spojené státy z regionu. USA by tak měly pykat za to, že nechaly v Iráku zabít jeho předchůdce Kásema Solejmáního, s nímž se dnes v Teheránu loučí davy lidí. Ulice metropole jsou zaplavené smutečně oděnými truchlícími, modlitbu za zesnulého na místní univerzitě povede duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí, uvedla agentura AFP.
Írán, ilustrační foto

Írán si pospíšil. Obávané vojenské jednotky Kuds už mají nového velitele

Novým velitelem íránských elitních jednotek Kuds se stal brigádní generál Esmáíl Káaní. Místo Kásema Solejmáního, který zahynul při americkém útoku, ho dnes jmenoval íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí, informovala s odvoláním na íránskáí média agentura Reuters. Káaní dosud působil jako Solejmáního zástupce.
Hasan Rúhání, íránský prezident

Zabití Solejmáního. Írán bude důrazněji čelit rozpínavosti USA, vzkazuje Ruhání

Smrt velitele íránských elitních jednotek Kuds Kásema Solejmáního posílí odpor proti Spojeným státům. Prohlásil to dnes íránský prezident Hasan Rúhání, zatímco íránský ministr obrany Amír Chátamí pohrozil zničující odvetou. Generála Solejmáního zabil americký noční útok v Iráku. Íránské úřady si kvůli tomu předvolaly zástupce švýcarské diplomatické mise v Teheránu, která zastupuje americké zájmy v Íránu.
Kásim Sulejmání

USA udeřily: Při raketovém útoku zabit Kásim Sulejmání, šéf elitních íránských jednotek Kuds

Při raketovém útoku na letiště v Bagdádu byl dnes v noci zabit velitel íránských elitních jednotek Kuds Kásim Sulejmání. Oznámil to mluvčí iráckých Lidových mobilizačních sil (PMF), organizace zastřešující irácké milice podporované Íránem. Při útoku na konvoj vozidel rovněž zahynul zástupce velitele PMF Abú Mahdí Muhandis. Smrt obou mužů potvrdilo velení íránských revolučních gard i americký Pentagon.

Aktuálně se děje

před 32 minutami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy