Řebíčkovo golfové hřiště dostane milionovou pokutu. Porušili zákon

Cínovec – Golfové hřiště v Cínovci, které patří společnosti Viamont a bývalému ministru dopravy Aleši Řebíčkovi, i v minulosti dostávalo opakované pokuty. Mimo jiné bylo provozováno bez povolení. Teď ho obvinila Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP). Informuje o tom Aktuálně.cz.

Hřiště bylo bez řádného povolení provozováno celé 3 roky a dostalo za to množství pokut v řádu tisíců a desetitisíců korun od ČIŽP i od stavebních úřadů. I přesto v provozu pokračovalo dál.Teď Viamontu hrozí pokuta milion korun. Podle mluvčí České inspekce životního prostředí Ivany Awwadové za to, že majitelé ohrožují chránění rostliny. Viamont však obvinění popírá. Představitelé společnosti se ke  kauze nechtějí vyjadřovat a místopředseda představenstva Michal Libanský řekl Aktuálně.cz, že si nejsou vědomi pochybení.Až do roku 2006 byl zároveň třetinovým vlastníkem Viamontu Aleš Řebíček. Poté svůj podíl prodal za 342 milionů korun. Obchod ale nyní vyšetřuje policie, protože existuje podezření, že byl jen fingovaný. Viamont za Řebíčkovi ministerské éry také dostával mnoho státních zakázek.Povolení se dřív nestihlo, tvrdí ViamontSpolečnost Viamont už roku 2006 dostala od ČIŽP seznam podmínek, jejichž dodržování podmiňovalo provoz golfového hřiště. Viamont jich však podle Awwadové nedbal a za to dostal řadu pokut.Stavební úřad v Dubí hřišti zase neudělil povolení k provozu. Podle jeho vedoucího Jiřího Veselého od něj dostal Viamont množství pokut v řádu desetitisíců. „Problém byl, že se louky a volné plochy využívaly ke golfu. Viamont o dodatečné povolení požádal až loni na jaře,“ řekl pro Aktuálně.cz.Povolení dostal Viamont až loni na podzim. Libanský však tvrdí, že se o legalizaci hřiště snažili již dříve, ale bylo to složitější než očekávali.

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Nový íránský tank Karrar

Íránské ozbrojené síly jsou mocné. Pozemní válku s Izraelem si ale nemohou dovolit

Íránský raketový útok proti Izraeli přináší řadu otázek. Jeden z velkých otazníků představuje samotná síla ozbrojených Teheránu. Jejich složení je totiž netradiční – spíše než na pozemní vojsko a letectvo kladou Íránci důraz na prostředky zastrašení. Primárním způsobem boje tak pro íránskou armádu jsou balistické rakety a bezpilotní letouny, jak jsme v posledních dnech a měsících měli možnost vidět.

před 2 hodinami

Olaf Scholz, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Svět ostře reaguje na raketový útok Íránu na Izrael

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová a předseda Evropské rady Charles Michel ve středu ostře odsoudili úterní raketové útoky Íránu na Izrael. Šéf unijní diplomacie Josep Borrell se k nim přidal už v úterý večer.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Írán vypálil na Izrael stovky raket. V Tel Avivu došlo k teroristickému útoku

Írán vypálil více na Izrael stovky, informovaly Izraelské obranné síly. Jejich počte se liší, některá média uvádějí 200 raket, jiná hovoří až o 500. Varovné sirény zazněly nejen v Tel Avivu, ale také v Jeruzalémě a na jihu země. Uvedl to server Times of Israel. Zemí také hýbou teroristické útoky, které si vyžádaly nejméně 8 mrtvých.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy