Vláda je Čechům pro smích? Hledají se zájemci o posty ministrů. Zn. Podmínkou je vlastnoručně psaná diplomka

Praha - Celé Česko se baví čistkami ve vládě. Už dvěma ministrům se stalo osudným údajné plagiátorství ve vysokoškolské práci. A na sociálních sítích se na toto téma objevila celá řada vtípků.

Situace kolem odstupování ministrů je pro smích opozičním politikům. „Jaká je životnost členů české vlády? Tahle otázka zní poslední dny velmi často. Odpověď je prostá, tak proč se řečnicky ptají? Životnost člena Babišovy vlády trvá do první aplikace protiplagiátorského programu na jejich vysokoškolské práce,“ rýpnul si exposlanec TOP 09 František Laudát.

Nyní je jasně vidět, že je třeba brát do vlády lidi pouze se základním vzděláním, neboť ti vysokoškoláci nám pořád opisují. Tady se otevírají dveře pro lumeny z SPD. Ti stoprocentně nic neopsali. Vetšina z nich neumí totiž psát. (via Továrna na debilno)

— Poslední skaut™ (@Posledniskaut) 17. července 2018

„To jsou slabé povahy. Babiš by svojí diplomku v pohodě ustál. (Jinak bych rád viděl diplomku těch redaktorů mj.)," rýpnul si poslanec ODS Václav Klaus mladší.

Nakonec zůstanou jen ministři s Vysokou školou života a Andrej Babiš se školou přežití z Marrakéše.

— Michal Kučera (@MichKucera) 17. července 2018

A potichu nezůstali ani lidovci. „Jsou lidé, kteří odstupují při pouhém podezření ze svých funkcí. Pak jsou lidé, kteří tvrdí, že všechno je kampaň a že všechno je nastrčeno,“ uvedl s odkazem na konec ministryně spravedlnosti Taťány Malé šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Čestně prohlašuji, že jsem neopsala žádnou VŠ práci! Dokonce jsem ani žádnou nenapsala! Kde se můžu ucházet o ministerské křeslo? :-D#krcal #diplomka

— Lenka Snajdrova (@Lenka_Snajdrova) 17. července 2018

Hledá se Babišova diplomka. Kopie asi bude na Ekonomické univerzitě v Bratislavě. Už to někdo někam naskenoval? Bude se hledat nějaká shoda?

— Zdeněk Bubák (@ZdenekBubak) 17. července 2018

Babiš je vlastně takový Vladko. Timhle tempem taky brzo zůstane ve vile sám. #Vyvoleny

— Filip Horký (@FilipHorky) 17. července 2018

A pozadu nezůstal ani Miroslav Kalousek. „Mohli bychom zkontrolovat diplomky všech poslanců, zažertoval Babiš. Což diplomky, ale bychom zkontrolovat všechna lustrační osvědčení. To by bylo jistě mnohem žertovnější...“ přisadil si šéf poslanců TOP 09.

By mne zajímalo, zda tohle moderuje @MaresLeos ....#SuperStar #vlada #diplomka #profici pic.twitter.com/MKXUWgV0XL

— DROZDIK Petr (@drozdik_petr) 17. července 2018

Kauzu ale okomentovala i řada veřejně známých osobností. „Ve své diplomové práci Natáčení filmů na základní škole jako prostředek prevence rizikového chování jsem nemohl nic opsat, neboť o tom nikdo jiný nic nenapsal. To by mohlo stačit na prezidenta, ne?" poznamenal kantor a písničkář s přezdívkou Quido Czerny.

„Jen jsem vám chtěla říct, že já žádnou diplomku nemám. Ale většina fórů, které používám při moderování, jsou odněkud opsané. Většinou od pana Donutila a tak. Tak kdyby něco, tak nic!“ práskla na sebe moderátorka Eva Decastelo.

Hledají se zájemci o posty ministrů. Zn. Podmínkou je vlastnoručně psaná diplomka a nebo čestné prohlášení, že ji v r. 2002 vzala povodeň.

— Dojnice (@dojnice) 17. července 2018

Babiš navrhl zkontrolovat diplomky všech poslanců. U poslanců SPD to bude problém, neboť po dokončení “devítiletky” se diplomka nepíše ?

— MikeJePan (@MikeJePan) 17. července 2018

A další zaujala i slova premiéra Andreje Babiše, který by uvítal kontrolu prací ve větším rozsahu. „Babiš navrhl zkontrolovat diplomky všech poslanců. U poslanců SPD to bude problém, neboť po dokončení “devítiletky” se diplomka nepíše,“ směje se známý youtuber Mike Pán.

Související

Princ William se svou rodinou

O princezně Kate psali dezinformátoři najatí Kremlem, píše CNN

Včera uplynul týden od chvíle, kdy se svět dozvěděl pravdu o zdravotním stavu princezny Kate. Manželka následníka britského trůnu odhalila, že má rakovinu. Do té doby se na sociálních sítích šířily nejrůznější spekulace, teorie i konspirace. Podle nejnovějších zjištění v tom měli prsty i Rusové. 

Více souvisejících

sociální sítě Vtipy František Laudát Václav Klaus ml. Pavel Bělobrádek Eva Decastelo Miroslav Kalousek

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 1 minutou

před 3 minutami

před 13 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

Střelec, který loni zabíjel u FF UK v Praze, nebyl duševně nemocný

Podle státní zástupkyně Jany Murínové, která vystoupila na dnešním jednání sněmovního bezpečnostního výboru, není motiv pachatele loňské tragické střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy způsoben duševní poruchou. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy