Slezské divadlo Opava připravuje Miliónovou svatbu

Opava - Slezské divadlo Opava se může pochlubit dalším skvělým počinem, pro své diváky totiž připravuje vlastní muzikálový příběh s názvem Miliónová svatba. Premiéra se uskuteční již v neděli 18. ledna v 19 hodin. V hlavních rolích díla režiséra Romana Groszmanna se představí Sabina Muchová, Daniel Volný a Michal Stalmach.

Šéf činohry Roman Groszmann spolupracoval na předloze příběhu s mladým hercem Jakubem Šafránkem, který po studiu na ostravské konzervatoři získával zkušenosti na scénách Těšínského divadla, Loutkového divadla Radost v Brně a v roce 2008 se stal členem souboru činohry Národního divadla Brno. Autor hudby Richard Mlynář není opavskému publiku neznámý, protože se podílel například na nastudování místních muzikálových produkcí Sekretářky z Ostrožné, Donaha! a složil i hudbu k oblíbené pohádce O vlku a kůzlátkách.Příběh Milionové svatby se točí kolem střetu maloměstské společnosti a svobodomyslných jedinců spjatých s rockovým klubem Wembley. „Je to příběh mladé trojice Alice, Filipa a Aleše a mikrosvěta, ve kterém žijí. Alice, dcera Starosty, tajně chodí s Filipem, který je jako syn majitele klubu, věčného provokatéra a potížisty, pro jejího otce nepřijatelný. Alice proto předstírá vztah s Filipovým nejlepším kamarádem, kterému však s touto maškarádou začíná docházet trpělivost. Falešný milostný trojúhelník se komplikuje a do celé situace se navíc vloží její otec, který se rozhodne vystrojit ukázkovou svatbu," upřesnila dramaturgyně Alžběta Matoušková.Diváci se mohou těšit na živou kapelu na jevišti a takřka celý soubor i s několika osvědčenými hosty. V titulních rolích se představí Sabina Muchová, Daniel Volný a Michal Stalmach. Znepřátelené otce zamilovaných představují Roman Slovák a Martin Valouch, jejich manželky pak Ivana Lebedová a Hana Vaňková. V dalších rolích se objeví Šárka Vykydalová, Tereza Bartošová, Jakub Stránský, Martin Táborský, Drahomír Ožana, Petr Vaculík, Jan Krásl, Pavel Rohan, Pavla Štěchová a Natálie Janyšková nebo Hana Grigarcziková. Program divadla a další informace lze nalézt na www.divadlo-opava.cz.

Související

Divadlo, ilustrační foto

Tři bratři v nesnázích a v Opavě

V neděli 19. května 2019 uvede Slezské divadlo v Opavě svou poslední činohru této divadelní sezóny - hru Raye a Michaela Cooneyových Tři bratři v nesnázích. Hru plnou obratných scén, dramatických zvratů a se skvělou pointou režíroval Zdeněk Bartoš a přeložil Jiří Fischer.

Více souvisejících

Slezské divadlo Opava (SDO)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy