Žižkovské divadlo Járy Cimrmana představilo program podzimní sezóny

Praha - Podzimní program bude v Žižkovském divadle pořádně nabitý. Diváci se mohou těšit na řadu představení z dílny trojice Cimrman, Smoljak, Svěrák, chybět ale nebudou ani klasiky jako Mozart či Smetana.

Figaro, lazebník sevillský9.9., 10.9., 14.10

W. A. Mozart, G. Rossini, J. Jiráň - Dvě světoznámé opery v jednom. Komicky a novodobě, ve steampunkovém provedení na věčná témata. Pravá láska, nebo sukničkářství? Žárlivost, nebo pomsta? Altruismus, nebo čistý mamon? A tak dál a dál s největšími operními šlágry o našich nejzásadnějších vlastnostech.

Vražda v salónním coupé11.9., 16.10.

Cimrman / Smoljak / Svěrák - Vražda v salonním coupé ze dvou částí – série odborných referátů, týkajících se života a díla Járy Cimrmana a v druhé části pak ucelenějšího zpracování některého jeho díla – v tomto případě detektivní činohry Vražda v salonním coupé.

Muži ve zbrani aneb Celá Zeměplocha jest jevištěm!12.9., 22.10.

Terry Pratchett - Divadelní fantasy z podivného i podivuhodného města Ankh-Morporku, které ohrožuje neznámá, ozbrojená postava. Místní občanské nepokoje může uklidnit jen přímý potomek bývalých králů, současný člen Noční hlídky, adoptovaný trpaslík, desátník Karotka. Ten však o získání takového postu nestojí... Po čem tedy touží? Vlkodlačice, upír, trpaslíci, trollové, šlechta - celé panoptikum, které čtenáři znají z literární předlohy - tentokrát živě, v životní velikosti a na divadelních prknech!

Němý Bobeš13.9., 19.10.

Cimrman / Smoljak / Svěrák - Seminář s ukázkami dramatu Járy Cimrmana zničeného v roce 1911 Josefem Padevětem a obnoveného po 60 letech Ladislavem Smoljakem a Zdeňkem Svěrákem.

Blaník14.9., 9.10.

Cimrman / Smoljak / Svěrák - Jevištní podoba známého českého mýtu.

Dlouhý, Široký a Krátkozraký15.9., 20.10.

Cimrman / Smoljak / Svěrák - Pohádka, která u dětí propadla.

Pan Hus aneb Tenkrát v Kostnici16.9.

Ondřej Lážnovský - Polopravdivý příběh o pravdivé pravdě, o mysliteli, který svou vírou v pravdu dokázal nemožné. V pokladně divadla můžete zakoupit dárkový poukaz na Divadlo Aqualung, titul si obdarovaný může vybrat sám.

Pytlákova schovanka 2010 aneb šlechetný milionář17.9.

Offbeatová opereta o tom, kterak počestná dívka z lesní samoty dobyla velkoměsto a srdce milionářovo. V pokladně divadla můžete zakoupit dárkový poukaz na Divadlo Aqualung, titul si obdarovaný může vybrat sám.

Dobytí severního pólu18.9., 19.9., 21.10., 27.10., 30.9.

Cimrman / Smoljak / Svěrák - Dobytí severního pólu Čechem Karlem Němcem dne 5. dubna 1909. Severské drama.

Vyšetřování ztráty třídní knihy20.9.

Cimrman / Smoljak - Činohra.

Švestka21.9., 22.9., 26.10.

Cimrman / Smoljak / Svěrák - Jevištní sklerotikon.

Frida K.23.9., 2.10.

Gloria Montero - „Kdybych svůj život prožila jinak, napadlo by mě vůbec malovat?" Sólový dialog pro jedinou herečku na motivy životního příběhu nejslavnější světové malířky.

České nebe25.9., 18.10.

Cimrman / Smoljak / Svěrák - Cimrmanův dramatický kšaft.

Čechov vs. Tolstoj26.9., 11.10., 18.10.

Miro Gavran - Bláznivá komedie. Historická fikce je komediální variací na známé téma jménem manželství. Postarší pár Tolstých si pozve na léto na své panství mladé manžele Čechovovy.

Cimrman v říši hudby27.9. 

Smoljak / Svěrák / Klusák - Osvětový večer s jednoaktovou operou J. Cimrmana „Úspěch českého inženýra v Indii" rekonstruovanou Janem Klusákem.

Záskok28.9.

Cimrman / Smoljak / Svěrák - Hra o nešťastné premiéře hry „Vlasta".

Posel z Liptákova29.9., 25.10.

Cimrman / Smoljak / Svěrák - Expedice do kraje Cimrmanova stáří a nově objevené hry „Posel světla" a „Vizionář".

Válka s mloky7.10.

Karel Čapek, Ondřej Lážnovský - Apokalyptická vize o konci světa. Je Mlok inteligentní? – Ano. Je pracovitý? – Jistě. Chce být podřízený člověku? – Ne. Půjde do konfliktu? – S největší pravděpodobností...

Cesta kolem světa za 60 dní8.10.

Julas Verne, Aleš Kisil - Kapesní revue se zpěvy a tanci. Doprovází kapela Green Småtroll.

Vše o ženách10.10.

Miro Gavran - Myslíte si, že o ženách víte všechno? Současná komedie známého chorvatského autora, ve které se prolíná pět různých mini příběhů žen různých generací, vám možná dá za pravdu, ale možná vás také bude trochu šokovat; budete se smát, ale úsměv vám také jistě hořce ztuhne na rtech. Co mají společného dospělé sestry, malé holčičky, ambiciózní spolupracovnice či stařenky v domově důchodců? Přijďte se přesvědčit a užít si situace, které hrají ženy o ženách, ale jsou přitom také samozřejmě o mužích. S hravostí, vtipem a nadhledem vás provedou tří herečky našeho souboru.

Až opadá listí z dubu12.10.

Jan Werich, Ondřej Lážnovský - První část z cyklu divadelních přednášek dnes již polokultovního divadelního souboru AQUALUNG. Vysoce estetizovaným žánrem pokleslé poetiky budete dovedeni ke kořenům vašich závislostí.

Čtyři vraždy stačí, drahoušku!13.10.

Nenad Brixy - Divadelní šlágr o mdlém učiteli, který se bez svého přičinění stal populárním masovým vrahem.

Dracula reloaded15.10.

Kryštof Hanzlík, Bram Stoker - Zdrcující transfuze veselé hrůzy. Krvavá past na zkažené filmaře v novém příběhu knížete Draculy a jeho čarokrásné Elizabeth. Opravdový děs na základě neskutečných událostí. který vám vysaje bránice.

Ideální pár24. 10.

Anna Burzyńska - Jsou dva, jsou mladí a mají tolik společného! Ona a on – na první pohled ideální pár. Alespoň to tak vypadá. Jenže pak je najednou všechno jinak. Lež je prozrazena, důvěra otřesena a naděje slábne. Máte všechno a za chvíli nemáte nic. Nezbývá než se tomu všemu zasmát. Anebo se radši zabít? Současná hořká komedie o relativitě věcí, o umění lhát, (ne)schopnosti milovat a o tom, co už nejde vzít zpátky.

Smích zakázán28.10.

Miro Gavran - Už to tady bylo tolikrát! Žena - muž - milenka. Milostný trojúhelník. Dá se na tom ještě vůbec najít něco zajímavého? Pokud jste úspěšný chorvatský komediograf, tak určitě! Možná se budete divit, co může vzejít ze setkání manželky s milenkou... Všechno může být jinak, než se zdá. Budete se divit a bavit. Doporučujeme všem. Ženatým, vdaným, věrným, nevěrným, zamilovaným i dosud sladce nezadaným. Česká premiéra.

Noc tribádek29.10.

Per Olov Enquist - severská tragikomedie "Roky jsem se s tebou tahala po Evropě a čekala na lepší časy. A absolutně nikdo nepotřeboval to, co ze mě snad mohlo být. Tak sedím. A stárnu. A pak se objeví tahle žena...

Prodaná nevěsta31.10.

Bedřich Smetana, Karel Sabina - úprava: Ondřej Lážnovský - Překvapuje vás operní titul v repertoáru činoherního divadla? Máme za to, že Bedřich Smetana a jeho komická opera „Prodanka" s libretem Karla Sabiny patří k pokladům původního českého repertoáru. Přestože měla premiéru už roku 1866, je dílem skutečně moderním a živým. Proč ale v činoherním divadle? Věříme, že linie hudebního divadla v našem repertoáru už prověřila pěveckou a pohybovou vybavenost souboru. A také věříme, že pod taktovkou režiséra, jehož rukopis je pro inscenaci takového druhu jako stvořený, může být Prodaná nevěsta, roztomile groteskní příběh a dojemná i geniální hudba, uchopena se vší úctou, zároveň však s velkou dávkou hravosti a nadsázky, a stane se i v malém prostoru vpravdě divadelním zážitkem jak pro vás v hledišti, tak pro nás na jevišti.

Související

Divadla

Kdo byl ve skutečnosti Jára Cimrman? Realita je komičtější než divadlo!

Největší génius českého národa, který trpěl pod jhem Habsburků. Tak by se dala charakterizovat fiktivní postava vynálezce původem z pera autorů Zdeňka Svěráka a Jiřího Šebánka. Jeho nápady a životní osudy jsou nejen velmi humorné, ale zdá se, že i neuvěřitelné. Postava Járy Cimrmana byla inspirována reálnými osobnostmi, jejichž šílenství dalece předčilo umírněnost Divadla Járy Cimrmana.

Více souvisejících

Divadlo Járy Cimrmana Divadla

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 21 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

raketový systém Patriot

„Rusové se učí a upravují taktiku,“ říkají ukrajinští energetici. Firmám dochází peníze, žádají o Patrioty

Ukrajinští energetici se snaží opravit škody způsobené rostoucími ruskými vzdušnými útoky, které mají za cíl zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu, poškodit ekonomiku a podlomit morálku společnosti. Obávají se, že nedokáží zemi připravit na zimu, pokud spojenci Kyjevu neposkytnou systémy protivzdušné obrany, jako jsou americké Patrioty, které by pomohly zastavit další útoky Rusů na již poškozené elektrárny.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

FOTO: Vykolejený vlak skončil na dva kusy mimo trať. Jel přes 100 km/h

Drážní inspekce vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který bez strojvedoucího odjel ze stanice a po několika kilometrech jízdy vykolejil. Ze zveřejněných fotografií je zřejmé, že souprava skončila mimo trať a na dva kusy. Škoda činí několik milionů korun. 

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Předpověď počasí naznačuje, že současný trend bude pokračovat

Trend teplého počasí bude pokračovat i dnes, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Maxima překročí dvacítku, místy ale očekávají meteorologové nižší teploty.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy