Naplň divadlo dětmi! Národní divadlo Brno chce darovat vstupenky dětem z dětských domovů

Brno – Národní divadlo Brno chce obdarovat divadelními zážitky děti z dětských domovů. Prostřednictvím portálu Hithit vybírá částku, díky které bude moci darovat vstupenky 200 dětem.

Naplň divadlo dětmi, naplň děti divadlem. Tak se jmenuje projekt Národního divadla Brno, který má za cíl obdarovat děti z šesti dětských domovů v Brně vstupenkami na představení dle vlastního výběru. Divadlo se obrací k veřejnosti na crowdfundingovém portálu Hithit a vyzývá k přispění na veřejné sbírce.

„My v NdB věříme, že ony velké příběhy, které se na našich jevištích denně odehrávají, mají velkou moc nejen dojmout a potěšit, ale také přinést nové impulzy a formovat nás. Proto jimi chceme obdarovat děti a mládež, ty, kteří nemají mnoho příležitostí se do našich hledišť dostat. Ze statutu příspěvkové organizace nemůžeme vstupenky dětským domovům sami darovat, proto se obracíme na veřejnost, pro kterou jsme v rámci projektu připravili řadu zajímavých odměn," shrnul myšlenku projektu ředitel divadla Martin Glaser.

Mezi odměny pro přispěvatele patří slevy na vstupném, ale i baletní špičky primabaleríny Ivony Jeličové, která v nich odtančila představení, kousek jevištního prkna z Mahenova divadla, nebo zpívaný videopozdrav od operního sólisty Igora Loškára.

Přispět na vstupenky pro děti je možné na portálu Hithit během pouhých třiceti dnů, do poloviny prosince. Odměny za příspěvky tedy mohou sloužit jako vánoční dárky. Kromě poukazů na slevu mohou přispěvatelé darovat svým blízkým netradiční suvenýry a zážitky.

Přispět na projekt je možné od 16. listopadu do 15. prosince 2016 na www.bit.ly/NdBnaplndivadlo.

Sdílejte článek

Související

Salome

RECENZE: Salome je bezchybně realizovaná opera Národního divadla v Brně

Triptych „ Tři povídky“ (Trois Contes) od Gustava Flauberta, poprvé vydané v roce 1877, je asi první moderní zpracování dávnověkého biblického příběhu, o Salome. Oscar Wilde pro napsání divadelní hry (1891) použil právě tento, dá se říct krvelačný biblický příběh o Salome, Herodiadě a stětí Jana Křtitele. Do Judeje přijíždí římský správce Sýrie a probíhá bohatě popisovaná opulentní hostina. Herodiada pomocí intriky přiměje svého manžela Heroda, aby se zamiloval do její dcery Salome. Jejím prostřednictvím pak dosáhne popravy proroka Joachanana, hlásajícího příchod Mesiáše.

Více souvisejících

Národní divadlo Brno dětské domovy Divadla

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 38 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Barrandovský most nebude opravený už na konci léta. Praha musí změnit plány

Špatná zpráva pro pražské řidiče přišla ve čtvrtek od vedení Technické správy komunikací hlavního města Prahy. Firma dnes oznámila, že rekonstrukce Barrandovského mostu se oproti poslednímu plánu protáhne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy