Derniéru Ovčáčka Čtveráčka uvidí lidé v 70 kinech, zájem je mimořádný

Praha Pražskou derniéru "nekorektního kabaretu" zlínského divadla Ovčáček čtveráček bude v úterý v přímém přenosu přenášet satelit do 70 kin v zemi. Zájem je obrovský, text inscenace přitom vznikl spontánně za dva dny loni na konci října. Mluvčí prezidenta Miloše Zemana však na derniéru nedorazí.

Divadelníci kabaretem reagovali na události související s udělováním státních vyznamenání, ve hře se kromě prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka objevují dalajlama, Jiří Brady, několik politiků i zpěvák Daniel Hůlka. Za autorstvím stojí skupina undergroundových vtipálků z řad zlínských divadelníků, která si říká Pia Fraus. Hlavní roli hradního mluvčího ztvárnil Marek Příkazký.

Derniéra kabaretu se uskuteční v Divadle Za plotem při psychiatrické léčebně v Bohnicích. Přenos derniéry začne v 17:15, seznam kin zde.

"Jde skutečně o rekordní záležitost, v oboru pracujeme deset let a takový zájem jsme o přenos ještě nikdy nezaznamenali. Přenos jsme kinům nabídli až na nový rok, kdy řada z nich měla program na únor už hotový. Přesto začali rušit už naplánované projekce, někteří z nich si kvůli přenosu dokonce rychle pořídili technické vybavení," uvedla Lucie Rozmánková, zástupkyně distribučního labelu prenosydokin.cz, který je producentem přenosu.

Prodáno je asi 8000 lístků. "V brněnské Redutě byly vyprodány za necelé tři hodiny, zcela bez propagace, jenom to divadlo dalo do online předprodeje. Pražská Lucerna, která má 450 míst, se vyprodala za půl dne," řekla Rozmánková.

Na derniéru byl pozván i Ovčáček. Ve čtvrtek ale hradní mluvčí poslal řediteli zlínského divadla Petru Michálkovi omluvenku. V e-mailu, který zveřejnil, poděkoval za milé pozvání. Dodal, že mu satira lichotí, protože "angažovaní umělci" se ostře vyhraňovali v americké volební kampani proti současnému prezidentovi Donaldu Trumpovi. "A být v jedné 'partě' s Donaldem Trumpem, to je pro mne mimořádná pocta!" napsal.

Související

Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Ovčáček proti Babišovi a zmatky kolem covidu

Moji milí, vítejte u dalšího vydání Událostí PN. Je před Vánocemi. Jak už jsem psal vloni, zkuste nezapomenout na to, že veškerý ten světélkující, ze všech stran povykující a obtěžující „vánoční“ teror je tu jen proto, že ve skutečnosti už neslavíme Vánoce, slavíme jakousi neurčitou simulaci bez významu, a aby nám to nebylo tak divné, všeprostupující konzum nahrazuje tu prázdnotu uřvaností.
Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Pokání Jiřího Ovčáčka a Babišovo peklo

„Stydím se za to, co jsem dělal. Nenávist je můj největší hřích,“ posypal si hlavu popelem v rozhovoru se Světlanou Witowskou končící hradní mluvčí Ovčáček. A v rozhovoru působil tenhle hradní komik, bývalý autor komunistických Haló novin, wannabe křesťan a věčná attention whore sociálních sítí Jiří Ovčáček slušně, smířlivě a skoro by se zdálo, že celé to svoje angažmá hodlá spláchnout jako roli, která mu byla přisouzena, vnucena a kterou musel hrát. Na což by mu, upřímně řečeno, mohl skočit jen člověk buď s poruchou paměti, nebo zcela dementní. 

Více souvisejících

Jiří Ovčáček Městské divadlo Zlín (MdZ) Kina

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy