Zlínské divadlo dnes uvedlo premiéru Ovčáčka miláčka

Zlín - Zlínské divadlo dnes uvedlo premiéru kabaretu Ovčáček miláček, který navazuje na loňský nekorektní kabaret Ovčáček čtveráček.

Divácky úspěšné představení se trefovalo do některých představitelů politické scény, zejména do prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka. Nyní v pokračování přibyla postava Andreje Babiše, Bohuslava Sobotky, Lubomíra Zaorálka, Ivany Zemanové či Jiřího Kajínka. Diváci po představení odměnili herce potleskem vestoje.

Divadlo na premiéru pozvalo i Jiřího Ovčáčka, mluvčí však do Zlína nedorazil. Řediteli divadla poslal dopis, ve kterém uvedl, že se na premiéru nemůže dostavit, satiru zlínského divadla ocenil. "Již několikráte jsem veřejně ocenil, že divadlo, v jehož čele stojíte, se rozhodlo pozvednout satiru z prachu, ve kterém ležela po zlaté éře 90. let minulého století ... Prostě jste úspěšně prolomili bariéru vážnosti na straně jedné a trapnosti na straně druhé. Přijít s kvalitou, to si opravdu žádá ocenění. Myslím, že právě diváci již vystavili zelenou kartu prvnímu počinu, kabaretu Ovčáček čtveráček," uvedl v dopise Ovčáček.

Premiéru sledoval zcela zaplněný Velký sál divadla, který má asi 700 míst. Výbuchy smíchu a potlesk vyvolala například scéna odkazující na odposlechy Babiše a jeho vulgární výroky, jeho vystoupení v televizi i zobrazení Babiše s hnízdem na hlavě nebo tělocvičné úkony Jiřího Paroubka. Lidé se smáli Ovčáčkovým komentářům, narážkám na kondici prezidenta či na protikuřácký zákon. Kabaret reagoval i na události posledních dnů, konkrétně na výroky předsedy lidovců Pavla Bělobrádka o chcíplém psovi. Nechyběly ani regionální odkazy, například na boj zlínského hejtmana Jiřího Čunka s africkým morem prasat.

Ovčáček miláček s podtitulem Tingl tangl vznikl stejně jako Ovčáček čtveráček spontánně, herci měli jen šest zkoušek. Velkou část textu tvoří přepisy projevů, rozhovorů a tweetů. V případě prvního dílu byla podle ředitele divadla a autora Petra Michálka impulsem k vytvoření kabaretu kauza kolem předání státních vyznamenání a Jiřího Bradyho. "Ve dvojce byly spouštěcím impulsem tanečky kolem výkladu Ústavy," řekl dnes ČTK Michálek. Rámcem Ovčáčka miláčka je debata kandidátů na prezidenta. "Ocitáme se v lednu 2018 a dovnitř nabalujeme historky smyšlené i nakopírované z různých zdrojů. Mám rád ten moment, kdy to, co čtu v novinách, jen přemístíme na divadlo, a v tu chvíli je to velká legrace," uvedl ředitel.

Související

Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Ovčáček proti Babišovi a zmatky kolem covidu

Moji milí, vítejte u dalšího vydání Událostí PN. Je před Vánocemi. Jak už jsem psal vloni, zkuste nezapomenout na to, že veškerý ten světélkující, ze všech stran povykující a obtěžující „vánoční“ teror je tu jen proto, že ve skutečnosti už neslavíme Vánoce, slavíme jakousi neurčitou simulaci bez významu, a aby nám to nebylo tak divné, všeprostupující konzum nahrazuje tu prázdnotu uřvaností.
Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Pokání Jiřího Ovčáčka a Babišovo peklo

„Stydím se za to, co jsem dělal. Nenávist je můj největší hřích,“ posypal si hlavu popelem v rozhovoru se Světlanou Witowskou končící hradní mluvčí Ovčáček. A v rozhovoru působil tenhle hradní komik, bývalý autor komunistických Haló novin, wannabe křesťan a věčná attention whore sociálních sítí Jiří Ovčáček slušně, smířlivě a skoro by se zdálo, že celé to svoje angažmá hodlá spláchnout jako roli, která mu byla přisouzena, vnucena a kterou musel hrát. Na což by mu, upřímně řečeno, mohl skočit jen člověk buď s poruchou paměti, nebo zcela dementní. 

Více souvisejících

Jiří Ovčáček Ovčáček čtveráček Ovčáček miláček Divadla

Aktuálně se děje

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

včera

Pavel posvětil nová pravidla pro svazky lidí stejného pohlaví. Platit budou od ledna

Prezident Petr Pavel v pondělí podepsal novelu občanského zákoníku, která od ledna 2024 zavádí nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů. Předpis už dříve schválila Poslanecká sněmovna, Senát se jím nakonec vůbec nezabýval. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy