Festival Janáček Brno má po měsíci předprodeje tři vyprodané koncerty

Brno - Festival Janáček Brno se koná až za rok, přesto už má vyprodané tři koncerty. Teprve po měsící předprodeje si už zájemci nakoupili téměř tisícovku vstupenek a dalších asi pět tisíc je rezervovaných.

Festival Janáček Brno 2018 se koná až v listopadu roku 2018, přesto už hlásí tři vyprodané koncerty. Teprve po měsíci předprodeje je už prodáno téměř tisíc vstupenek a dalších pět tisíc je rezervovaných. Národní divadlo Brno za prodané vstupenky zatím utržilo více než 320 000 korun.

„Ze zájmu, který festival Janáček Brno 2018 vyvolal, máme obrovskou radost. Z prodejního systému vidíme, že na festival si vstupenky zakoupili návštěvníci nejen z České republiky, ale také z Kanady, Nizozemí, Rakouska, Velké Britanie nebo třeba Německa,“ říká Martin Glaser, ředitel Národního divadla Brno, v tiskové zprávě.

Vyprodané jsou zatím matiné Jana Jiráska (24. listopadu 2018) a Janáčkovy akademie múzických umění (18. listopadu) v Památníku Leoše Janáčka. Vstupenky už také nelze koupit na klavírní recitál Martina Kasíka ve Vile Tugendhat, který se koná 25. listopadu 2018. I vstupenky na další akce rychle mizí.

„V předvánočním čase navíc očekáváme další nárůst prodeje – program festivalu Janáček Brno 2018 nabízí nespočet exkluzivních vánočních dárků. Kdo si chce zajistit ta nejlepší festivalová místa, neměl by nákup vstupenek odkládat na příští rok,“ radí Glaser.

Festival Janáček Brno 2018 představí dvacet osm špičkových produkcí v devatenácti dnech. Program festivalu je věnován stému výročí vzniku Československé republiky. Uvedeno bude kompletní jevištní dílo Leoše Janáčka. V programu jsou zastoupena jména světových režisérů (Ivo van Hove, Robert Carsen, Kornél Mundruczó, Alvis Hermanis, David Pountney) a produkce se špičkovými interprety (Tomáš Hanus, Tomáš Netopil, Thomas Adès, Simona Houda-Šaturová, Pavel Haas Quartet a mnohé další).

Kompletní program festivalu a možnost zakoupení vstupenek on-line naleznou návštěvníci na stránkách www.janacek-brno.cz.

Související

Martin Glaser přebírá prestižní ocenění The International Opera Awards – za nejlepší festival minulého roku.

Festival Janáček Brno se stal vítězem prestižní The International Opera Awards. V kategorii nejlepší festival minulého roku

Festival Janáček Brno obdržel jako první v České republice prestižní ocenění The International Opera Awards – za nejlepší festival minulého roku. Uspěl v konkurenci festivalů Ruhrtriennale nebo Opera Holland Park. Cenu v Londýně na slavnostním galavečeru 29. dubna 2019 převzali ředitel Národního divadla Brno Martin Glaser a šéf Janáčkovy opery NdB Jiří Heřman. Mezi dalšími oceněnými byla například Opera Vlaanderen (operní divadlo roku) nebo londýnská Covent Garden (inscenace roku).

Více souvisejících

festival Janáček Brno Národní divadlo Brno kultura Divadla festivaly

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 24 minutami

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Andrej Babiš

Babiš kvůli migračnímu paktu zaútočil na Fialu s Rakušanem

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Americký dolar (USD), ilustrační fotografie

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

„V posledním roce česká koruna výrazně oslabuje vůči oběma světovým měnám, ovšem v posledním měsíci se tento vývoj začal značně lišit,“ říká analytik BHS Timur Barotov. Takže co se vlastně děje na finančních trzích?

před 5 hodinami

před 5 hodinami

V případě, že Putin vyhraje na Ukrajině, dostane se do bezprostřední blízkosti východní hranice NATO. Což Západ považuje za vojenskou hrozbu.

Hrozivý scénář pro Evropu. Analytici ISW varují, Rusové vítězstvím na Ukrajině obsadí pohraničí NATO

Lidé, kteří nerozumí, proč je nutné, aby Ukrajina v boji s ruským agresorem zvítězila, si musí uvědomit, co se stane, pokud se Rusku podaří prolomit všechny linie v napadené zemi? Pokud by tedy Rusko dosáhlo v tomto střetu vítězství, Evropu by mohla čekat temná perspektiva. Potenciálně by to mohlo otevřít dveře pro další konflikty ve všech zemích na východní hranici NATO, včetně Slovenské republiky. Ukrajině vážně chybí zbraně a munice, a proto je nezbytná podpora ze strany Spojených států. Nicméně dodávky pomoci z Washingtonu nyní čelí vážným problémům.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

Rusové ztrácí nejdůležitějšího evropského spojence. Srbsko se přiklání k Západu

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy