Druhá míza s legendárním Al Pacinem brzy v českých kinech

Praha - Ve filmu Druhá míza se legendární herec Al Pacino představí jako stárnoucí rocková hvězda Danny Collins dojíždějící svoji životní dráhu ve stálých kolejích. Jednoho dne jeho manažer odkryje 40 let starý nedoručený dopis, který Dannymu napsal John Lennon.

Píše v něm: ,,Zůstaň věrný sám sobě. Zůstaň věrný své hudbě." Chce mu tak podat pomocnou ruku v zorientování se v širých vodách slávy a úspěchu, v tom, co sám prožil. Na základě dopisu se Danny rozhodne zabrzdit a chytá druhou mízu. Dá se na cestu k znovuobjevení své rodiny a hledání pravé lásky. Film od tvůrců snímků jako Frajeři ve Vegas nebo Bláznivá, zatracená láska je navíc inspirován skutečnou událostí, John Lennon takový dopis opravdu napsal.

Danny Collins

Ve filmu spisovatele a režiséra Dana Fogelmaan „Danny Collins"  - inspirativním příběhu nečekané druhé životní šance - obdrží stárnoucí rocková hvězda dopis, který mu změní život od základu, a rozhodne se zjistit, jak jinak by taky mohl jeho dosavadní život vypadat .

Zpěvák Danny Collins ( Al Pacino ), který se stále  drží na vrcholu slávy díky hitům ze svého nejlepšího tvůrčího období, má na první pohled všechno, co si může přát - peníze, slávu, novou snoubenku a sály nabité zbožňujícími fanoušky. Léta života na plné pecky, neúspěšných vztahů a nekonečného omílání stejných písniček  večer co večer,  si na tomto kdysi divokém rockerovi začali vybírat svou daň. Když mu tedy jeho dlouholetý manažer ( Christopher Plummer ), předá dopis, který mu nikdy nebyl doručen, a který mu před 40 lety napsal John Lennon, Danny se opožděně rozhodne, že se začne řídit radou svého idolu a svého srdce. Zruší vyprodané koncertní turné a ubytuje se v jednom venkovském hotelu v New Jersey, aby se pokusil znovuobjevit svou lásku k hudbě a rodině, kterou opustil na cestě ke slávě.

Film „Danny Collins", který je  Inspirován skutečným příběhem, se může pochlubit hvězdným obsazením, a hudbou, ve které uslyšíme  nejenom devět známých písní Johna Lennona, ale taky původní skladby od takových skladatelů jako  Ryan Adams, Don Was, Cairan Gribbin a Greg Agar.

Film Danny Collins  napsal a režíroval Dan Fogelman (Bláznivá ztracená láska, Frajeři ve Vegas). Dále hrají hvězdy Al Pacino (Kmotr, Vůně ženy), Annette Bening (Děcka jsou v pohodě, Americká krása), Jennifer Garner (Klub poslední naděje, Juno), Bobby Cannavale (Jasmíniny slzy, Impérium – Mafie v Atlantic City) a Christopher Plummer (Začátky, Muži, kteří nenávidí ženy).

Film produkovali Jessie Nelson (Jmenuji se Sam, Corina, Corina) a Nimitt Mankad (Captain Fantastic, Trumbo) , kameraman  Steve Yedlin (Looper, Zmizení). Střih  Julie Monroe (Bahno z Mississippi, Patriot). Výtvarník Dan Bishop (Mad Men, Single Man). Původní hudbu složili Theodore Shapiro a Ryan Adams. Výkonní producenti jsou Denise Di Novi (Bláznivá ztracena láska, Střihoruký Edward), Shivani Rawat (Captain Fantastic, Trumbo), Declan Baldwin (Zábavný park, Daleko do nebe) a Monica Levinson (Borat, Zoolander) .

ProdukcePřed několika lety scénarista, producent a režisér Dan Fogelman slyšel zajímavý příběh, který uchvátil jeho pozornost a nedal mu spát. V roce 1971 se dozvěděl, že rodící se folkový hudebník a skladatel Steve Tilston právě vydal své úspěšné první album, "An Acoustic Confusion." Během rozhovoru pro hudební časopis Zig Zag, se jeden reportér vyjádřil, že by se v budoucnu Tilston  mohl stát fenoménem hudební scény.

"Zeptali se mě, jestli by případné velké bohatství a velká sláva nějak ovlivnili mou hudební tvorbu? "vzpomíná Tilston." A jelikož jsem byl sebevědomý a domýšlivý mladíček odpověděl jsem, samozřejmě, že ano, že by to na ní mělo velmi škodlivý vliv. Článek vyšel a víc jsem o něm nepřemýšlel."

V následujících čtyřech desetiletích se Tilston stal  slavným textařem a skladatelem, neodmyslitelnou stálicí folkové hudební scény. "Hudbou se živil  po více než čtyři desetiletí," říká Fogelman. "Nikdy se nezaprodal, vždy zůstal sám sebou".

V roce 2005 náhle Tilston obdržel úžasnou správu od jednoho amerického sběratele, který zakoupili dopis adresovaný Steve Tilstonovi a chtěl si ověřit jeho pravost. Tento dopis byl napsán  jeho idolem  - bývalým členem  Beatles Johnem Lennonem.

Zdá se, že Lennon  si přečetl článek v Zig Zag a chtěl Tilstona ujistit, že i když je člověk bohatý a slavný, může zůstat sám sebou. Napsal: "Bohatství nijak nezmění váš způsob myšlení a prožívání."

"Je to docela přátelský dopis," říká Tilston. "V žádném případě mě nekritizuje za pocity, které mám. A pak se mě  v poslední větě zeptal: "co si o tom myslíte - a přiložil své telefonní číslo."

Fogelman se ptá, pokud by se Tilston s Lennonem setkal, jak by to změnilo jeho kariéru a život?  Rozhodl se Tilstona vyhledat a zjistit, jaký má na to názor.

Tilston dnes říká: „Kdo ví, život je samé" co kdyby". Bylo by zajímavé se s ním setkat. Mohli jsme si padnout do oka. Nebo taky ne a mohl mě vykázat ze dveří."

Fogelman si představoval, co by mohlo být. "Nemohl jsem přestat o tom přemýšlet  co by se stalo, kdyby se události ubírali jiným směrem," říká. "Co kdy by se stal velmi slavným a velmi bohatým a velmi nešťastným? To přesně se stane našemu hrdinovi, Danny Collinsovi, na začátku tohoto filmu."

Fogelman se pustil do práce na scénáři volně inspirovaný Tilstonovou životní zkušenosti.  Danny Collins se stal superstar díky jednomu ranému hitu, a po obdržení  Lennonova dopisu, který dostal k narozeninám, začne přehodnocovat  celý svůj život.

Tento nesmírně populární umělec, musel na každém vystoupení po dobu 40 let zpívat svůj hit  "Hey Baby Doll", který bořil všechny příčky hitparád. "Je to přesně ten typ písně, který vás chytne a musíte si ho věčně prozpěvovat," říká Fogelman. "Jen si vzpomeňte na Neila Diamonda' Sladká Caroline. "Právě tuto píseň  Danny zpívá  na začátku filmu. Je neuvěřitelně bohatý, slavný a cítí se mizerně. Je deprimován, kam až ho jeho hudba dostala. Je bez inspirace. Pak dostane tento dopis a  všechno se začne měnit."

Pokud jde o roli Dannyho, Fogelman měl od začátku jasno, kdo ho  bude hrát." Vždycky jsem si představoval, Al Pacina," říká. "Vůbec jsem nedoufal, že se scénař dostane k Al Pacinovi a že si ho přečte. Zrovna vystupoval v "Kupci benátském" na Broadwayi a setkali jsme se v zákulisí. Najednou si povídám s Al Pacinem, žádám, aby mi důvěřoval jako budoucímu režisérovi, i když jsem v životě nic nenatočil. Věděl jsem, že ho musím nějak přesvědčit, a to mě stresovalo."

Pacino byl potěšen na jedné straně, ale taky překvapen Fogelmanovou nabídkou. "Věřil by jste tomu, on chtěl právě mě?" Říká Pacino. "Pro  tuto roli mohl získat spoustu jiných, ale on chtěl zrovna mě, a když nějaký režisér chce pro roli zrovna mě, říkám o.k. jsem tvůj. Udělal jsem to s Kmotrem. Francis F. Coppola chtěl, abych  Michael Corleone hrál právě já, i když si mě nikdo  v té roli neuměl představit. Já sám sebe taky ne. Dan ve mně tušil, co táto role potřebuje  a já mu budu za to navždy vděčný. "

Pacino si byl  vědom, že Fogelman je schopný scenárista i díky scénařům pro filmy   jako  Bláznová ztracená láska a Frajeři v Last Vegas. " Věděl jsem, že je skvělý autor, "říká herec. "Taky jsem se dozvěděl, že umí režírovat, a to jsem pracoval s velkými režiséry. V případě začátečníků jsem vždycky opatrný, protože nejsou osvědčený, ale on měl takovou sebedůvěru. Zkrátka věřil tomu od samého začátku, tak já taky."

Scénař ho nezklamal. "Bylo to napsáno s takovým citem," říká herec. "To je to, co mě zaujalo, když jsem ho četl poprvé. Pokud znáte Dana, pochopíte, proč ten scénař je takový, jaký je. Celé je to zábavné a zvláštní a s tím se dokážu ztotožnit. Vím, jaké to je, když vás nejdřív spráskají a potom zase velebí a pak znovu spráskají. Máte pocit, jako byste byli v ping - pongový míček ve hře."

Když už pro roli měl Al Pacina, začal  Fogelman tuto roli dále propracovávat. "Jakmile se Al k roli zavázal, ještě více jsem mu ji šil na míru," říká Fogelman. "Skvělým hercům je vždy potřeba přizpůsobit to ostatní. Scénař máme nějakou dobu na světě a celé je to jako s novým autem. Říkáte si, že , to jsem netušil, že dokáže takovéhle věci."

Autor a režisér říká, že nejvíce nervy drásající okamžik jeho života byl den, když film  Al Pacinovi poprvé ukázal. "Něco jsem mu slíbil  a dělal jsem všechno, abych svůj slib splnil, ale nikdy nevíte, co se jinému bude líbit. Al se rád dívá na první verzi filmu úplně sám v kině. Nikdo jiný tam nebyl. Čekání bylo utrpením, a pak jsem dostal krásný e-mail od něj. Mohl mi klidně vynadat, ale psal, že během závěrečné scény se  poprvé stalo, že při sledování  vlastního filmu brečel."

Fogelman říká, že  jedním z jeho cílů bylo natočit takový film, který by on sám rád sledoval." Je to film pro dospělé, rozesměje vás, ale taky možná trochu rozpláče,  "V každá scéně, dokonce i v té nejvypjatější, najdete stopy humoru. Mám rád lidské příběhy, které jsou o silných osobnostech, s dobrými dialogy a rodině. Jsem rád, když lidé dostanou novou šanci. V dnešní době takových filmů točíme stále méně a méně.

"Také doufám, že na ten film lidé přijdou do kin," dodává režisér. "Napsal jsem to pro sofistikované dospělé publikum, které má rado takové filmy jako já, o kterých moji přátelé a já říkáme,že už se netočí. Největší kompliment, který bych mohl dostat by bylo, kdyby diváci řekli, že se jim ten film líbil. Nic víc. Zkrátka, že si ty dvě hodiny v kině opravdu užili."

Danny už není sámJakožto novopečený režisér se Fogelman nachází v nezáviděníhodné situaci, protože režíruje herecké obsazení složené ze dvou držitelů  Oscara, jednoho dvojnásobně na Oscara nominovaného, jednoho držitele zlatého Globu a jednoho dvakrát nominovaného na Emmy. "Je to nesmírně silné obsazení," říká. "Al Pacino, Annette Bening, Christopher Plummer, Jennifer Garner a Bobby Cannavale. To už něco znamená. A zároveň to jsou jedny z nejmilejších lidí, které jsem kdy potkal. Měl jsem štěstí na pět lidí, kteří jsou  na vrcholu své herecké kariéry a s kterými je mi zároveň dobře."

Hned od začátku natáčení  Fogelman s potěšením viděl, že herci mají hodně společného. "Jsou to všichni divadelní nadšenci," říká. "Šli jsme na večeři a společně seděli kolem stolu a  mluvili o divadle. Al, Chris, Annette a Bobby jsou stále na jevišti jako doma. Jenifer začala v New Yorku u divadla. Chcete vědět, co se skutečně děje na bláznivých hollywoodských večeřích? Všichni tam nadšeně probírají Shakespeara."

Fogelman a herci trávili víkendové odpoledne během natáčení na dvoře Al  Pacinova domu a pracovali na scénách pro příští natáčecí týden. "Bylo to opravdu úžasný zážitek, sedět u jeho malého zahradního stolku v 30 stupňovém horku, a nacvičovat dialogy z filmu. Pohrávali jsme si s nimi a měl jsem stále lepší nápady, jak je inscenovat."

Fogelman, který měl zpočátku obavy z vyhlídky na režírování legendárního Pacina, brzy poznal jeho další stránku. "Je nejenom kultovní postavou, ale je také opravdu milý a laskavý. Hraje legendární filmovou postavu a Al má s ní hodně společného.  Ve svém značkovém obleku vejde do venkovského hotelu a způsobí tam velký rozruch. I když hraje někoho notoricky slavného, sám vystupuje velmi civilně. Tohle není Al ze Scarface, ale mnohem přirozenější AI.

Film nám Dannyho  představuje jako 21-letý nováčka , který se potýká s nástrahy svého prvního interview . " Ještě postrádá důvěru překonat své úskalí , " říká Pacino . " Je to rozený skladatel , a když se dostaví velký úspěch, je tím sám zaskočen . Znám lidi, které  závratná výška nečekané slávy vyděsila . "

Pud sebezáchovy Dannyho  popohání kupředu i v profesionální dráze , říká Pacino , ale chrání ho jen do určité míry . " Pak to jde s ním pomalu  z kopce. Více než 40 let omílání starých písní stále dokola v něm ubíjí tvůrčího ducha . Ocitá se na hranici svých možnosti , ale navzdory všem drogám a alkoholu , nestále má vyprodává sály. "

Poté co dostane dopis od Lennona , Danny usoudí , že by stalo zato se Lenonovy rady držet.  . "Je stále stejně aktuální jako v době , kdy mu byla adresovaná , " říká Pacino . " John Lennon věděl, o čem mluví . Napsal : „přijeďte Yoko a mně navštívit. Probereme to všechno . Můžete být slavný a přesto zůstat sám sebou" . Tenkrát by to pro Tilstona znamenalo opravdu hodně, protože John Lennon byl jeho idol. Ale v této životní etapě je to přímo jeho záchrana . Okamžitě ho to osloví. Uvědomuje si , jak je jeho život beznadějnou jízdou po povrchu , poháněnou drogami a alkoholem a mladými holkami . Ten dopis zažehne touhu všechno změnit . "

Danny se ubytuje ve  Woodcliff Lake Hilton v New Jersey, aby složil několik nových písní . Zároveň se pokouší navázat na svou minulost , ale je nemožné být  anonymní , i kdyby chtěl . " Je jako chodící neonový nápis , " říká Pacino . " Každý ví , kdo to je.  Už jen díky před hotelem stojícímu autobusu , na němž je namalovaná obrovská fotografie s jeho jménem. Dělá nevhodné věci, aniž si to uvědomuje , a způsobuje nespočet komických situací. Jakoby si ten hotel přivlastnil . "

Annette Bening hraje ředitelku hotelu Mary Sinclairovou . Právě prochází těžkým obdobím rozvodového řízení , a snaží se sama vychovávat dceru . " Annettin výkon mě ohromil, " říká Pacino . " Je to skvělá herečka, to víme  . Je také velmi vynalézavá. Její energie strhává sebou všechny ostatní . Práce s ní byla úžasná . "

Mary je asi jediná osoba v hotelu , která není ohromená, když vidí Dannyho  Collinse vcházet do dveří . "To ho na ní velice přitahuje , " říká Fogelman . " Mary se ocitá v těžké situaci a Danny je živel, který ji vtrhne do života . Jejich vztah je krásný příběh , ne však konvenčně romantický . Sledujeme jak se mezi nimi odehrává něco hlubokého . Mezi  Al a Annette to přirozeně jiskří. Je úchvatné být toho svědkem . "

Bening si práci na své postavě užívá  . " Všechno se odvíjí od velice dobrého scénaře , " říká. " A kromě toho jsme ba tom všichni pracovali trochu předem . To je na natáčení filmu opravdu zábavné . Probíhá tu nějaká napínavá alchymie, a to vás pohltí . Ale tak je tomu pouze tehdy,  když pracujete s někým , jako je Al Pacino.  Našli jsme překvapivě hodně společného .

" Když pracujete s hercem , jako je Al , opravdu vše stojí na něm , " pokračuje . " Bylo potřeba ho pouze sledovat, poslouchat a dívat se mu do očí . Miluje to, co dělá , a to prostupuje celou atmosféru natáčení. Je  skvěle sledovat, jak se Al zakousl do role tohoto výjimečného  hudebníka . "

Byla vděčná Fogelmanovi za to, že jim umožnil tak volně nakládat se scénářem . " Někdy autor a režisér trvá přesně na těch slovech, která tak dlouho vymýšlel,  a do kterých tolik investoval  energie a lásky, ale Dan byl našim kreativním přístupem velice nadšený. "

Když Anettu požádali, aby popsala Dannyho Collinse ,odpověděla: " Vyjádřit to stručně je překvapivě obtížné . Je to okouzlující excentrik , který si žil svůj život podle svého. Uvědomuje si, že v širším kontextu to neznamená , že budete opravdu šťastní. Je zralý na něco nového , a o tom náš příběh vlastně je. Lennonův dopis připomene jemu i nám, že budoucnost vždy přináší něco nového.

Pro roli  Dannyho dlouholetého manažera a nejlepšího přítele Franka Grubmana , si Fogelman vybral Christophera Plummera  , držitele Oscara za nejlepší vedlejší roli z roku 2012 . " Chris a Al nám v tomto filmu  předvádí krásný herecký koncert, " říká režisér . "Jeden je Yin a druhý je Yang. Zrovna tak jako v reálném životě. Chovají se k sobě šlechetně . A s Chrisem je velká legrace . Do filmu  vnáší nejenom spoustu věci k zamyšlení , ale také hodně komedie. Je to noblesní muž , ale v tomto filmu je drsnější a neurvalejší , než jsme ho kdy měli možnost vidět. "

Respekt mezi oběma herci je patrný i v běžném rozhovoru . " Jak si Chris Plummer vytváří tyto typy postav ? " ptá se Pacino . " Kam na ty jemné nuance a schopnost zcela ztotožnit se svými postavami chodí ? Nevím. Je to génius . S tím se setkáte jen zřídka , a když se to stane, musíte si to vychutnat . "

Toto je druhý  film, který spolu natočili . Plummer k tomu říká: " Pracovali jsme spolu ve filmu „Insider: muž, který věděl příliš mnoho" , který je dle mého názoru skvělý a důležitý film . Znám Al mimopracovně již několik let , a vždy se choval ke mně  úžasně. Už viděl spoustu mých her , které jsem hrál na Broadwayi , a vždycky byl strašně loajální . Já jsem pro něho neudělal nic , kromě toho, že ho nesmírně obdivují . Nazývám ho opravdu skvělým hercem , jak divadelním tak filmovým, a on si to skutečně zaslouží . "

Dlouholeté přátelství z plátna přímo vyzařuje. " Mezi oběma postavami existuje velké pouto, " říká Plummer . " Jeden bez druhého již dlouhá léta nemůže existovat. On mě v mládí pomáhal přivézt k rozumu , a nyní já se snažím dělat to samé. Je to krásný vztah , ale nikdy sentimentální. "

Plummer vidí Dannyho Collinse jako klasický film s širokým dopadem. "Diváci, kteří ho shlédli , z něho odchází nadšení a pobavení. Postavy jsou úžasně významově bohaté, a scénař od Danyho Fogelmana je velmi dobře napsán. Je to opravdu scenárista ze staré dobré školy. Je těžké najít scénaře, které jsou stejně lidské, vtipné a dojemné. "

Danny Collins přijiždí do New Jersey , aby zde vyhledal svého téměř 40 - letého syna , Toma Donnellyho , kterého nikdy nepoznal , i když o jeho existenci věděl před jeho narozením . "Přístup k dítěti mu nebyl umožněn a v cestě tomu také stál jeho bujarý, velmi slavný život " říká Fogelman . " Teď se to snaží napravit , ale je to velmi bolestivé . "

Bobby Cannavale roli Toma propůjčuje autentický smutek a zároveň nezdolnou energii . Fogelman o něm říká:

" Bobby je typ člověka ,o kterém se říká, že je solí země.  On i jeho výkon ve filmu v sobě mají neskutečně opravdového. Také pomohlo to , že Al a Bobby mají úžasný  mimopracovní vztah. Hrají spolu karty , což je jeden z důvodů, proč jsem je spolu obsadil. Když je spolu vidíte pracovat před kamerou, cítíte dokonalou souhru. Je tu spousta lidského porozumění , stejně jako konstruktivní spolupráce. "

Cannavale a Pacino nedávno ukončili spolupráci na Glengarry Glen Ross – divadelní hře Davida Mameta, která běžela na Broadwayi a vyhrála jak Pulitzerovou cenu tak cenu Tony Award . "Jsem nadšený, že jsem měl možnost  zahrát si roli, kterou hrál Al ve filmu , " říká herec . "Každý herec mé generace k Alovi vzhlíží . Je to můj oblíbený idol a bylo úžasné, že jsem  si s ním mohl zahrát. Když jsme hráli spolu na Broadwayi, dost jsme se sblížili , a teď navíc skvělá příležitost zahrát si s ním i ve filmu.

"Je to mistr jemných odstínů a mnohotvárností postav, které hraje , " pokračuje Cannavale ." Jen si vzpomeňte na všechny jeho kultovní role ! Teď hrajeme otce a syna . Je legrační, jak vás život někdy dovede překvapit."

Práce s kamarádem  Cannavalem Pacinovi hodně usnadnila ztvárnění obtížných a emocionálních scén mezi otcem a synem. " Podíváš se do Bobbyho očí a vždy tam je nějaký výraz, " říká. "Neumím si představit , že bychom tak dobře spolupracovali, kdybychom se setkali až při práci na tomto filmu. "

„Tom těžce pracuje a snaží se slušně žít „ , vysvětluje Cannavale. " Má těhotnou ženu a malou dceru a tajemství, které ho nakonec s otcem sblíží. Tom je pro Dannyho rodinou, kterou nikdy neměl,  promarněnou příležitostí.   Tom s ním nechce mít nic společného , ale Danny mu nedá na vybranou. Prostě do jeho života vtrhne násilně,   naváže se synem vztah, bez ohledu na to, co Tom chce. "

Cannavale uznává Fogelmanovu zásluhu na vytvoření skvělého scénáře pro herce. "Má zvláštní smysl pro pravdivost, která prostupuje jak scénářem, tak i přístupem režiséra. Vůbec vás nenapadne, že je to jeho první film. Měl jsem velké štěstí pracovat s někým, kdo do projektu vnese tolik nadšení. "

V roli Tomovy nádherné manželky Samanthy , uvidíme Jennifer Garner , která do filmu vnáší duševní rovnováhu. Fogelman říká. " Jennifer je tak milá, že si myslíte, že to není ani pravda.  Ale není to hrané. Jako herečka i jako postava ve filmu.  Stojí oběma nohama pevně na zemi.  Samantha je první, kdo se Dannymu lidský otevře, když vtrhne do jejich života , ale zároveň mu také říká, že toto je příběh jejího manžela , a i když mu přeje hodně štěstí, moc si od jeho setkání se synem neslibuje. "

Matka tří dětí, Garner ,říká, že miluje příběhy, které se zabývají tím, co to obnáší, být rodinou . "Jsem tak ráda, že mi bylo umožněno si v tomto filmu zahrát. Film zkoumá, proč všichni milujeme a proč je tak složité mít někoho doopravdy rád. Sammantha a Tommy mají skutečně pevný vztah. Vždycky se může na manžela spolehnout. Odjakživa  o Dannym Collinsovi věděla. Pokaždé, když slyšela jeho písně , bylo ji manžela líto . Když se poprvé setkala s Dannym , měla o svého manžela obavy , ale Danny je pevně odhodlán vše napravit. Prostě to nehodlal vzdát. "

Garner připouští , že to co ji nejvíce k projektu táhlo, byla možnost zblízka sledovat výkon Al Pacina v roli Dannyho ." vypadalo to, že se tím nesmírně baví, " říká Garner . " Byl připraven na cokoliv , tancovat , zpívat a to vše bez nějaké dlouhé přípravy. Úplně se v tom vyžíval. Byl uvolněný, pohodový a byla s ním nesmírná legrace. Myslím si, že diváci se budou taky dobře bavit" řekla na závěr. " A taky si budete pobrukovat jeho ústřední píseň. Alespoň to takhle bylo v případě filmového štábu. "

Fogelman říká, že tajemství úspěchů toho, jak byl příběh a postavy uvedené do života, spočívá v kvalitním obsazení rolí. "Jen si představte, že ve vašem filmu hrají Al Pacino , Annette Bening , Christopher Plummer , Jennifer Garner a Bobby Cannavale . S tímto obsazením by bylo těžké neuspět. Příležitost pracovat s tak citlivými a zábavnými profesionály, kteří jsou zároveň tak upřímní a otevření, je nenahraditelná . Nemůžete přecházet po vysokém laně, aniž by jste měly důvěru v lidi, kteří ho jistí. "

Související

Film Druhá míza je výjimečný i tím, že Al Pacino letos slaví 75 let

Interview s Al Pacinem o filmu Druhá míza

Al Pacino za svou dlouholetou kariéru hrál spoustu ikonických postav. V jeho novém filmu Druhá míza ztvárňuje stárnoucí rockovou hvězdu, která je sice slavná a bohatá, ale také nešťastná. Když jeho postava Danny Collins objeví dopis, který mu před lety poslal John Lennon, rozhodne se pro novou životní éru.

Více souvisejících

film Druhá míza Al Pacino (herec)

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 53 minutami

před 55 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Zásah záchranářů po ruských útocích na Ukrajině

Rusko podniklo masivní útok na ukrajinskou energetickou infrastrukturu

Ukrajina v noci na pátek čelila masivnímu vzdušnému útoku, při kterém protivzdušná obrana sestřelila 84 z 99 řízených střel a dronů vypálených z Ruska, uvedla ukrajinská armáda. Ze střední a západní části země hlásily poškození tepelných a vodních elektráren. Uvedl to server Ukrajinska pravda.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Petr Fiala

Čeští politici nevěří, že Putin nenapadne Česko

Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek prohlásil, že nemá zájem napadnout Polsko či Česko. Čeští politici ale jeho slovům nevěří a připomínají osud Ukrajiny či někdejšího šéfa wagnerovců Jevgenije Prigožina, který zemřel za záhadných okolností při pádu letadla.

před 7 hodinami

včera

Medvěd, ilustrační fotografie.

Fico chce ulehčit odstřel medvědů, kteří se přiblíží k lidem

Slovensko po odstřelu medvěda, který v březnu napadl několik lidí v Liptovském Mikuláši, plánuje další kroky ohledně této problematiky. Ficova vláda na středečním zasedání schválila návrh ústavního zákona, který má řešit zvýšený výskyt medvědů v blízkosti lidských obydlí. 

včera

Bohumil Hrabal. Foto: Hana Haplová

Legendární spisovatel Bohumil Hrabal se narodil před 110 lety

Kdo by neznal krásnou Maryšku a ukřičeného Pepina z Postřižin nebo díla jako Ostře sledované vlaky, Slavnosti sněženek či Obsluhoval jsem anglického krále. Filmovou podobu jim dal režisér Jiří Menzel, autorem knižních předloh je Bohumil Hrabal, od jehož narození uplynulo přesně 110 let. Ten pro psaní povídek a novel čerpal inspiraci ve svém vlastním životě.

včera

včera

včera

včera

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

včera

včera

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

Zdroj: Matěj Bílý

Další zprávy