Gangster Ka? Režisér Pachl: Jsem zvědav, jak bude film vnímat české podsvětí

Praha - Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. První část Gangster Ka se soustředí na události okolo postavy Káčka na území ČR. Zpravodajský server EuroZprávy.cz je mediálním partnerem filmu.

Jaká byla pro vás jako režiséra nejtěžší scéna?

Od začátku jsem věděl, že největším úskalím filmu budou scény pojící se k Jihoafrické republice, nedejbože akčního charakteru. Takže takovým mým černým Petrem byl od začátku obraz pojmenovaný jako: PÁKISTÁNSKÁ ČTVRŤ, EXT., NOC.  Je to finální scéna, ve které si jde Káčko vyřídit účty s pákistánským gangem, který mu vyfoukl 40 kg metamfetaminu. Představa skloubení exotické johannesburské lokace, padesáti Pákistánců – kaskadérů, českých herců a střílejících zbraní, byla od začátku producentsko-autorským oříškem, který se s vypětím všech sil podařilo rozlousknout. Výsledná scéna navíc působí neuvěřitelně autenticky.

Zdroj: YouTube

Jaká je vaše oblíbená scéna?

Těch scén je víc a většinou se vážou k hlavnímu antihrdinovi. Káčko je prostě neuvěřitelnej asociál neboli exot. Nikdy nepřestává překvapovat. Jeho reakce jsou odlišné od běžného sociálního modelu. Třeba když ve druhém díle vítá svou manželku s novorozeným synem po příjezdu z porodnice a po domě mu nepokrytě pochoduje nahá milenka. Nebo scéna, ve které v rauši skočí do vypuštěného bazénu a začne se vyznávat mrtvému otci... To jsou scény, které mě hodně baví, protože jakkoliv mohou vypadat vycucané z prstu, jejich základ je v reálném životě. Bylo jen potřeba najít vhodného interpreta a tím Káčko rozhodně je. Ten chlap je jako nejčernější vtip. Na začátku netušíte, v půlce se začnete smát, a když přijde pointa, mrazí vás v zádech.

Jak dlouho jste oba díly Gangsterky natáčel?

Natáčecí plán obou filmů byl postaven na 50 dní, když nepočítám týdenní exkurz do Jižní Afriky. Celkově se pak natáčení roztáhlo do 6 měsíců z důvodu potřeby různých ročních období.

Co vám projekt dal a naopak vzal?

GANGSTER KA je můj první realizovaný celovečerního film, takže to už je samo o sobě výhra za všechny peníze."

Jak hodnotíte po této zkušenosti český organizovaný zločin?

Spíš mě zajímá, jak bude český organizovaný zločin hodnotit náš film. Možná by se teď hodilo říci nějaký blábol ve smyslu: díky prostudování mechanismů organizovaného zločinu v naší zemi, korupce státního aparátu a uvědomění si nedotknutelnosti největších gaunerů, jsem přišel o veškeré iluze... bla bla... Ne, to se nestalo. Já totiž žádné iluze neměl ani před tím.Film GANGSTER KA vstoupí do českých kin už za necelý měsíc, přesně 10. září 2015.

Související

Více souvisejících

film Gangster Ka Jan Pachl (režisér)

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy