Český thriller podle skutečné události Taxi 121 již brzy v kinech

Praha - V roce 2014 otřásla Českou republikou zpráva o vraždách pražských taxikářů. Dva muži zemřeli na okraji metropole, jeden v centru města. Právě na základě těchto událostí byl natočen snímek Taxi 121, který na podzim vstoupí do kin.

Taxi 121 je český snímek, inspirovaný skutečnými událostmi z roku 2014, kdy sériový vrah připravil o život tři pražské taxikáře. Tragédie se stala podnětem k natočení thrilleru, který okamžitě vtáhne diváka do děje a nechá ho procítit celou řadu emocí od strachu, přes odvahu, až po naději.

Film představí divákovi nejen možný důvod, proč pachatel vraždil, ale především nabídne intenzivní příběh manželského páru Matěje a Lucie kteří se nevzdávají ani ve chvíli, kdy už nemají žádnou naději na budoucnost.

Taxi 121 je celovečerní debut mladého režiséra Dana Pánka, který předkládá svou verzi událostí, zároveň má však ambice zaujmout i všechny diváky poctivých thrillerů. Natáčelo se na reálných místech činu, divák bude mít možnot se zatajeným dechem prožít poslední minuty taxikáře Matěje. Scénáristiky se jedná o velmi silný příběh plný napětí a promyšlených detailů. 

Zdroj: YouTube

V hlavních rolích se představí Filip Tomsa, Lenka Zahradnická, Roman Vojtek, Dušan Sitek, Petr Buchta, Simona Prasková nebo Vlastina Svátková.

Film vstoupí do českých kin 1. září 2016.

Zpravodajský server EuroZprávy.cz je mediálním partnerem filmu.

Související

Více souvisejících

film Taxi 121 Roman Vojtek (herec) filmy

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 7 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy